Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

We Wish You The Merriest!

Повече от празничен е новият албум на съвременните американски актьори, но и съвършени вокалисти Сет Макфарлън (род. 1973 г.) и Елизабет Гилис (род.1993 г.), реализиран на 3 ноември 2023 г., за да зарадва не само почитателите на двамата артисти, а също да внесе радост, веселие, добро настроение и екзалтация, преди и по време на рождествените празници.

Неминуемо това се случва, след като прозвучат първите акорди на която и да е песен от албума. В него са включени едни от най-известните коледни мелодии ("Sleigh Ride", "Winter Wonderland", "Rudolph The Red-Nosed Reindeer"), със закачливите и тържествени оркестрации на английския композитор Андрю Коти.

Акомпаниментът е на симфоничния "Dream Town Orchestra", а записите са осъществени в легендарното "Аби Роуд" студио в Лондон.

Сет Макфарлън и Лиз Гилис са дългогодишни партньори както в киното, така и в музиката. Албумът "We Wish You The Merriest!" ("Желаем ви най-веселата!") е с реверанс към вечните традиции и образци на вокалната и артистична сцена, като например дуета на Бинг Кросби и Розмари Клуни от 60-те години на миналия век.

Енергията и талантът на Сет Макфарлън са очевидни, еднакво пленява като актьор и като певец. При него двете изкуства се допълват и вървят ръка за ръка. Участва предимно в комедийни роли в киното и телевизията, а като вокалист вече има издадени множество студийни албуми.

Дебютът на очарователната Елизабет (Лиз) Гилис започва, когато е на петнайсет години на подиума в Бродуей. Печели слава, участвайки във филмите на детския канал "Nickelodeon", а досега има редица роли в телевизионни и игрални филми.

Музикалната дарба на двамата актьори и приятели, пеещи в дует, е вдъхновяваща! 

Присъединете се и вие към тази великолепна компания, забавните ѝ изпълнения и празничната атмосфера!

Нека заедно почувстваме Коледа на 21 декември, четвъртък, от 11.00 ч. на вълните на програма "Христо Ботев".


По публикацията работи: Милена Очипалска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Вилхелм Тел" от Росини във Виенската държавна опера

В съботната вечер (27 април от 20 часа) ще бъдем във Виенската държавна опера , за да проследим спектакъла на "Вилхелм Тел" с дата 16 март 2024 година. Последното сценично творение на Росини съперничи по времетраене с божествените дължини на Вагнеровите шедьоври. Това е една от причините "Вилхелм Тел" сравнително рядко да се поставя по..

публикувано на 27.04.24 в 07:55
Аделина Александрова и Емануил Иванов

Пианистът Емануил Иванов: артистът трябва да е земен

"Винаги съм смятал, че един артист, примерно в класическата музика, трябва да е земен – казва Емануил Иванов. – Не бива да се самоиздигаме на пиедестал, не трябва да създаваме изкуствена дистанция между себе си и публиката и да се считаме за недосегаеми, само защото свирим или правим музика. Нямаме никакво право на това – трябва да сме близки..

публикувано на 26.04.24 в 12:45
Сцена от четвърто действие на операта „Вилхелм Тел“

"Вилхелм Тел" от Джоакино Росини, опера в четири действия

Либрето: Виктор Жозеф Етиен и Иполит Луи Би (по едноименната драма на Фридрих Шилер) Първо изпълнение: 3 август 1829 г. в Париж. Действащи лица: • Вилхелм Тел – баритон • Мелхтал – бас • Арнолд, негов син – тенор • Валтер Фюрст – бас • Лайтхолд – бас • Геслер, австрийски императорски наместник в Швейцария – бас • Рудолф, негов адютант – тенор..

публикувано на 26.04.24 в 12:15

Фестивалът "Артис" с трето издание в София

"През тази година стартираме третото издание на "Международния музикален фестивал за класическа музика и изкуства". Подчертавам изкуства и правя това уточнение, защото в предишните издания, фестивалът   беше само с класическа музика. Сега разширяваме диапазона  ,включвайки различни изкуства, като в бъдеще тенденцията е форумът да обединява всички..

публикувано на 26.04.24 в 08:15

What the Funk представя катедра “Поп и джаз изкуство” към Вокалния факултет на НМА

Фънк вечер What the Funk представят на 24 април катедра “Поп и джаз изкуство” към Вокалния факултет на НМА “Проф. Панчо Владигеров” и Общинският културен институт “Надежда”.   В  концерта участват Джаз формация “София” и студентите от класа по пеене на ас. д-р Адриана Бенова и от класа по саксофон на хон. ас. Апостол Апостолов - Толи.  Повече от..

публикувано на 24.04.24 в 16:50