Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емилия Стоянова: Притесняваме се от нулева година за канадската борба

Спортистите се справят със самоподготовката, но при липсата на медали, ще се обезсърчат



Заради кризата с КОВИД-19 отпаднаха много спортни състезания, в това число - държавното и европейското по канадска борба, под въпрос е и Световното. Това са все лоши новини за състезателите от региона, които разчитат на медали, за да получат  средства, а и за да поддържат мотивация и спортен хъс. Принудени да се упражняват поединично заради заповедта на министъра, те се надяват единствено на живите участия, да повдигнат спортния им дух. Кърджалийският спортист Емилия Стоянова сподели притесненията си и как се чувства при тази безпрецедентна изолация. "Най-големият риск е да не остане нулева година, защото губим тогава мотивация, защото в крайна сметка се подготвяме и искаме да отидем на голямата арена. И много от нашите спортисти се надяват да дочакат олимпиада, по-младите спортисти, искат да излязат на по-голям терен като олимпиадата. Много ще ни е трудно тази година, защото и да започнат нещата, ние всяка година сме били на лагер-подготовка преди състезанията. не сме имали подготовка преди европейско. Държавното не знам как ще го проведат, къде ще ни решат да ни дадат зона, за да го проведем. Ето в Банско, в Белоградчик най-вече се провеждаше. А Банско беше затворен заради карантината. Имаме и такива нагласи, че и нулева може да е годината".

"Очаквам някакви 5-6 хиляди за годината приход от медали, които няма да ги получа".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Из колекцията икони „Св. св. Кирил и Методий“ на Историческия музей в Добрич

Българската православна църква почита паметта на Светите братя Кирил и Методий

Българската православна църква почита паметта на светите равноапостоли Кирил и Методий. В епархиите в цялата страна ще бъдат отслужени празнични литургии. Двамата братя са канонизирани като светци в края на девети век за превода и популяризирането на Библията и за разпространяване на християнството сред славяните.  Първите сведения за празника са на..

публикувано на 11.05.24 в 09:20

Променливо ще бъде времето в събота

Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове все още по-значителна облачност ще има на места над югоизточната половина от страната. След обяд над Източна България ще има временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен, в източните райони до силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в Кърджали и..

публикувано на 11.05.24 в 08:52

Тръгна ретро ралито "Марица 2024"

Петдесет и три екипажа от цялата страна се отправиха по маршрута на десетото издание на ралито за ретро и класически автомобили „Марица 2024“.  Домакин е Авто мото ретро клуб  Кърджали. Тази година атрактивните возила ще мерят сили в издръжливост в разстояние от 409 км по трасето Пловдив – Кърджали – ГКПП Маказа – Кавала – Александруполис...

публикувано на 10.05.24 в 17:04
Иван Минев

Общински съветник поиска еднакъв номер за всяка партия в бюлетината при трите избора в Хасково

Да се запази номерът от бюлетината за европейските и парламентарните избори на съответната политическа формация и за частичните местни избори, които ще бъдат произведени в Хасково през месец юни, поиска общинският съветник от ГЕРБ Иван Минев. Той е изпратил искането си с официална молба до Централната избирателна комисия. Идеята е да бъдат..

публикувано на 10.05.24 в 16:13

Милко Багдасаров стана "Учител на годината" в категория "Директор"

Милко Багдасаров стана "Учител на годината" в категория "Директор" в тазгодишния национален конкурс, организиран от Синдиката на българските учители към КНСБ. Това съобщи председателят на регионалната структура на организацията в Кърджали Нели Арнаудова. "Тази година от Кърджали имахме само един представител и той беше в направление "Директори",..

публикувано на 10.05.24 в 15:01

По-малко увеличение на пенсиите заради по-ниската инфлация

Повишението на пенсиите от 1-ви юли може да бъде с 10%, а не с 11%, както е заложено в бюджета на Държавното обществено осигуряване за тази година. Причината е в отчетената официално по-ниска инфлация от прогнозните разчети. Предложението се съдържа в проект на решение на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт, научи БНР. Заседанието на..

публикувано на 10.05.24 в 14:15

Иван Звездев готви пиле с булгур в Хасково в неделя

Кулинарното музикално шоу на Иван Звездев и Ана Мария, което е част от Националния събор "Китна Тракия пее и танцува" ще се проведе в неделя, 12 май 2024 г., от 16,00 часа на поляната пред голямата сцена в парк Кенана в Хасково, вместо на 10 май, както беше обявено по-рано. Промяната се налага заради неблагоприятните метеорологични условия, съобщават от..

публикувано на 10.05.24 в 13:13