Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изграждането на светофар на пътя Хасково-Димитровград е безумие

Георги Пеев: 10 януари 1997 е една от най-значимите дати в българската история

На "Спортист на годината" е редно да се канят и отличените с увреждания

| Интервю
Снимка: Фейсбук, Личен профил



Единственият българин с две трансплантации Георги Пеев коментира няколко теми в предаването на Радио Кърджали "След първото кафе". 

Според него 10-ти януари 1997-ма година е една от най-важните дати в новата история на България.

"10 януари 1997 е една от най-значимите дати в българската история. Със щурмът на Народното събрание от протестиращи граждани започнаха истинските реформи в страната ни. Тогава започна истинският път на България към Европа. До тогава България просто беше част от Съветския съюз, въпреки че Съветският съюз вече не съществуваше официално. За съжаление огромната социална енергия и вярата на българите, че могат да направят страната си нормална и просперираща сега е много слаба", каза Георги Пеев.

"В момента Агенция "Пътна инфраструктура" е на път да сътвори една чутовна глупост. Това е решението да се постави светофар на кръстовището до бирената фабрика в Хасково на главния път Хасково-Димитровград. Представете си само какъв кошмар ще бъде лятото, когато по този път тръгнат руманските туристи, за да стигнат после до ГКПП Маказа и Гърция. Това е пълен абсурд! Държавата иска да похарчи 450 000 лева публични средства, при положение, че инвеститорът на новия търговски център срещу бирената фабрика има желание да построи кръгово движение със собствени средства. Има и решение на общинския съвет в Хасково, който дава съгласието си да бъде построено такова кръгово от инвеститора. Пълен абсурд е това!", каза Пеев в ефира на сутрешния блок.

Георги Пеев изпрати една изключително успешна 2023-а година. През април той стана световен шампион по плуване за трансплантирани и Пърт, Австралия. А през декември стана първия човек с два трансплантирани органа – сърце и бъбрек - който изкачи най-високия връх Ухуру в планината Килиманджаро.

Георги Пеев зае трето място в класацията "Спортист на годината" при спортистите с увраждания. За пръв път човек с трансплантации попада в тази класация. "Това е огромен успех за моята кауза - да се говори за проблемите на чакащите и да се случват повече трансплантации в България", каза още Георги Пеев. Според него обаче е редно на церемонията да се канят да присъстват и петимата отличени в тази категория, както е с първите 10 в основната класация "Спортист на годината". 

Целият разговор на Божидар Събев с Георги Пеев може да чуете в прикачения файл най-горе.


По публикацията работи: Божидар Събев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

платена публикация
200 фирми ще участват в Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО от 13 до 17 май на Летище Стара Загора

Шестнадесетото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще представи 200 фирми върху над 35 800 кв.м. нетна изложбена площ. То ще се проведе от 13 до 17 май на традиционното място – Летище Стара Загора. Посещението на изложението е безплатно, но е необходима регистрация – на място или предварително в уебсайта на..

публикувано на 13.05.24 в 08:10
Н.Пр. Ирене Мария Планк гостува в студиото на Радио Кърджали

Посланик Ирене Мария Планк: Изключително важно е да гласуваме на тези избори

Посланикът на Федерална Република Германия, Н.Пр. Ирене Мария Планк, е начело на мисията на страната си у нас от януари миналата година. Тя е третата жена, изпратена в България като посланик на Германия, след прехода ни към демокрация. Дипломат от кариерата. В Министерството на външните работи на Федералната Република е от 1989 г...

публикувано на 08.05.24 в 14:09
Милко Багдасаров

Социалистите в Кърджали искат сигурен депутат за водач на листата си

Листата на БСП с кандидати за депутати  от Кърджали  за  следващото Народно събрание все още няма водач. Очаква се в най-скоро време Изпълнителното бюро на партията да посочи името на този, който ще застане на първата позиция. БСП Кърджали поиска за водач изявена партийна личност, която със сигурност ще влезе в новия парламент, за да..

публикувано на 01.05.24 в 14:27

Ниска компетентност на СИК касира избора за местен парламент в Хасково

В Хасково предстоят отново избори за общински съвет. Това се случва след решение на Върховния административен съд, което потвърди решението на Хасковския административен съд, с което изборът на местен парламент от 29 октомври 2023 г. беше обявен за недействителен. Делото тръгна след като шест политически формации, участвали в местния вот..

публикувано на 09.04.24 в 23:44
Снимката е илюстративна

Шефът на "Синя зона": Плащането на глобата не спасява незаконните гаражи

Поне една трета от старите автомобили, изоставени по паркинги и междублокови пространства в Кърджали, са премахнати доброволно от собствениците им след предупреждение от общината. Преди месеци започна кампания за преброяване, локализиране и регистриране на незаконни гаражи и автомобили, снети от движение. Собствениците бяха уведомени за задълженията..

публикувано на 01.04.24 в 22:27
Кукленият театър в Пловдив 
Снимката е илюстративна

Добри актьори ли са нашите политици?

Динамичната смяна на позициите на управляващите и драматичните изказвания пред медиите през последните няколко дни напомнят на човек, изпаднал в хормонален дисбаланс или по-скоро на евтин латино сериал, казвам латино, защото там градусът на емоциите винаги е в повече. Не липсва и съспенсът - в очакване нещото да се случи, в последния момент сюжетът е..

публикувано на 22.03.24 в 12:20
Проф. Иво Христов

Проф. Иво Христов: В момента избираме между войната и мира

Вече става въпрос за екзистенциално оцеляване, все повече ни тласкат към война, въпросът е дали ще се стигне до гореща фаза, каза пред Радио Кърджали геополитическият анализатор проф. Иво Христов. В коментар на акцентите, свързани с военното подпомагане на Украйна, в срещата на лидерите от ЕС в Брюксел, той посочи два аргумента в подкрепа на..

публикувано на 21.03.24 в 14:45