Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Зеленото сърце на България“ става запазена марка на Чепеларе

Снимка: bgtourism.bg

Планинският курорт Чепеларе вече ще се представя като целогодишна туристическа дестинация със запазената марка „Зеленото сърце на България“.

„Зеленото сърце на България“, съчетава в себе си прекрасните условия за климатолечение с различните видове туризъм, като замисълът е посетителите да се възползват от всички дадености на природата и чистия въздух едновременно. Иглолистните дървесни видове в района на Чепеларе по естествен път прочистват въздуха, който е много благоприятен за пациенти с белодробни заболявания.  Неслучайно в началото на миналия век там е имало и санаториум, а по време на Втората световна война германски войници са се възстановявали, благодарение на климата. За сертифицирането на новия туристически продукт община Чепеларе ангажира специалисти, които да удостоверят качествата на въздуха и климатичните условия. Туристическата стратегия на общината предвижда още и обновяване на спортната база в Чепеларе, която да осигури условия за планинска подготовка на спортисти и провеждането на значими състезания и събития.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над 200 изложители от 3 континента на "Ваканция и СПА" в София

Най-големият ежегоден форум на туризма у нас ще се състои от 13 до 15 март в Интер Експо Център в София. 40-то издание на "Ваканция & СПА" ще събере на едно място над 200 изложители от три континента – Европа, Азия и Африка. Участниците са от..

публикувано на 12.03.24 в 10:10

Първи къмпинг фестивал Explore the world 2024 в Бургас през април

Черноморският ни град Бургас ще бъде домакин на първото издание на къмпинг фестивала Explore The World 2024. Събитието, което ще се проведе на 27 и 28 април на Морска гара, е насочено към запалените почитатели на почивката на колела. В програмата му са..

публикувано на 12.03.24 в 06:25
Снимка: архив на Николета и Уриел Зунино

Горски сватби, мусака по аржентински, походи за билки … по-различната хижа на Николета и Уриел

Хижата с най-вкусната храна, най-младите хижари и най-нестандартните преживявания се намира в Родопите и носи приказното име "Момчил юнак". Допреди време базата, собственост на Община Смолян, пустееше. Но Николета и Уриел Зунино пристигат, запретват..

публикувано на 11.03.24 в 10:45