Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов епизод на подкаста "Родина зад граница":

Усещане за родина от САЩ през Япония до България

Новият епизод на съвместния ни подкаст с програма „Хоризонт“ на БНР ви среща с две българки, които допринасят за разпространението на българската култура по света и привнасят натрупания опит в чужбина у нас. Едната е данъчен специалист в САЩ, а другата – дипломат и писател в Япония.

Разказите на Антонина Дуриданова и Юлиана Антонова-Мурата се допълват от Антоанета Цонева, председател на парламентарната Комисия по политиките за българите извън страната, чийто ангажимент е да гради мостове със сънародниците ни зад граница и да създава условия за тях и семействата им...

Чуйте как се пренася "българския вкус" от САЩ през Япония до България в новия епизод на "Родина зад граница" 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Камелия Нейкова

Българите в страни извън ЕС ще гласуват само за Народно събрание

Избирателите в държавите от ЕС ще могат да гласуват за кандидати и за българския, и за европейския парламент, докато тези извън Евросъюза ще избират единствено депутати за нашето Народно събрание и в избирателните секции ще има машини с електронна..

публикувано на 28.04.24 в 13:14

Български учители запознаха испански ученици с нашата азбука

Учителката от Българското неделно училище „Васил Лавски“ в испанския град Сарагоса Милена Омерова, заедно с още трима ментори - Янка Велева, Красимира Димова и Силвия Димитрова, запознаха испански деца с българската азбука. Инициативата идва от..

публикувано на 28.04.24 в 11:34

Урок по родолюбие с децата от българското неделно училище в Лисабон (ВИДЕО)

С желанието да усвоят по-добре българския език, да научат повече за историята и географията на България, всяка събота деца от български семейства или от смесени бракове се отправят към "Rua do Sacramento a Lapa" 31 – адреса, на който се намира..

публикувано на 28.04.24 в 10:20