Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баба Марта бързала, мартенички вързала…

Български деца от Швейцария вплитаха в мартеници обич към родината и традициите

7
Илюстративно изображение
Снимка: БГНЕС

Повече от 30 български деца участваха в ателие за изработка мартеници от традиционни материали (дърво, вълна и прежда) в швейцарския град Вевѐ.

Организаторите от Българо-швейцарската асоциация за култура, традиции и просвета "Канатица" информират, че целта и тази година е била да се съхрани традицията и децата да изработят сами мартенички, в които да бъдат вплетени българските обичаи. Работилницата е и част от образователната програма на училище "Канатица", реализирана със съдействието на Министерство на образованието и науката.  


"Традициите са живи! Традициите оживяха! Те са онази връзка, която свързва поколенията българи, където и да се намираме. Особено силни са те при нас - българите зад граница. За да помним откъде идваме, кои сме, но най-вече заради нашите деца!" – написаха във фейсбук страницата си от „Канатица“ и благодарят на всички български семейства от Монтрьо, Вилньов, Веве, Лозана, Морж и Берн, благодарение на които празникът е бил пълен.


Още снимки от събитието можете да видите в галерия под публикацията 

Снимки: Фейсбук страница на Асоциация "Канатица", БГНЕС 

По публикацията работи: Красимир Мартинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

На форум във Великобритания български неделни училища обменяха добри практики

Ролята на езика за съхраняване на националното самосъзнание в чужбина, теорията и практиката в урока по български език беше акцент на форум във Великобритания, посветен на сътрудничеството между държавните институции, неправителствените..

публикувано на 14.05.24 в 16:16

Ученици от неделното училище в Солун ще проучват българските следи на Света гора

Ученици от българското неделно училище “Св. Георги Зограф” в Солун ще тръгнат по следите на българската история в Света гора, стана ясно при посещението на служебния образователен министър Галин Цоков в българския манастир “Св. Георги Зограф” в Света..

публикувано на 12.05.24 в 17:02

Над 26 300 хил. българи зад граница са изявили желание да гласуват за родния парламент

Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина на изборите за народни представители са потвърдените до момента. Документите, подадени чрез електронната система на Централната избирателна комисия, ще се приемат до 24,00 ч. българско време на 14 май т.г. От..

публикувано на 12.05.24 в 09:27