Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сребърни медали за България от Олимпиадата по експериментални науки

Снимка: mon.bg

Два сребърни медала спечелиха българските отбори в Европейската олимпиада по експериментални науки EOES 2024, която се проведе от 7 до 14 април 2024 г. в Люксембург, съобщиха от Министерството на образованието и науката. Учениците ни се конкурираха с 45 отбора от 23 държави-членки на ЕС и един гостуващ отбор от Украйна. Всеки отбор се състоеше от по трима ученици на възраст не повече от 17 години.
Учениците от нашите отбори бяха избрани сред първенците от националните олимпиади по химия и биология и националното Есенно състезание по физика. Те са от Природо-математическата гимназия, Националната природо-математическа гимназия, Първа частна математическа гимназия в София, Софийска математическа гимназия и от 91 Немска езикова гимназия.
През 2027 г. България ще бъде домакин на Европейската олимпиада по експериментални науки EOES.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Времето ще е без промяна – остава облачно и дъждовно, няма давали на запад

Във вторник , 30 април, минималните температури в страната ще са между 7 и 12°, в София 8°. През деня валежите от север над Централна и Източна България ще започнат да спират, но в Южна България ще продължават. Максималните температури ще са от 17..

публикувано на 29.04.24 в 21:00

България днес - 29 април 2024 г.

Започна Страстната седмица и поехме по пътя към вечното християнско чудо- Възкресението. Време, в което обръщаме поглед към последните земни дни от живота на Спасителя, преди да бъде разпънат на кръста и да поема греховете на целия човешки..

публикувано на 29.04.24 в 19:00

Вече можем да проверим дали сме включени в избирателните списъци

Българските граждани вече могат да проверят дали са включени в избирателните списъци От днес българските граждани могат да извършват проверка дали са включени в избирателните списъци за гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. на интернет страницата на..

публикувано на 29.04.24 в 14:55