Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Икономическият университет събира всички студентски услуги на едно място

Над 100 000 лв. влага Икономическият университет във Варна в т.нар. проект „Студентска улица”. Той се разполага на първия етаж на мястото, където дълго време се помещаваха лабораториите на специалност „Стокознание”. „Студентската улица” ще бъде изцяло завършена до края на месец май. Припомняме, тогава Икономическият университет ще отбележи 97 г. от основаването си.

Още за проекта разказва ректорът на ИУ - Варна Пламен Илиев:

Там ще има нова конферентна зала, студентския съвет, университетски културен център, офис за студентски стипендии и общежития. Събираме всички услуги за студентите на едно място, както и дейностите свързани със студентската общност, така че да бъде удобно за тях. На "студентската улица" ще им и банков офис.

Най-големите усилия на Икономическия университет във Варна обаче са съсредоточени в довършването на ремонта на новата сграда на Колежа по туризъм, т.нар. Трети корпус, който вече се помещава в бившия техникум по автотранспорт. Отвън сградата вече е реновирана. Понастоящем се прави цялостен ремонт на всички помещения в нея. Предстои и да бъде обзаведена, каза Илиев.

Занятията на студентите от колежа, които са около 700 ще започнат там в началото на новата учебна година.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Яница Петкова

Яница Петкова, "Галъп": Това е най-ниската избирателна активност на избори за НС

На изборите 2 в 1 в неделя е отчетена може би най-ниската избирателна активност, която сме имали на избори за Народно събрание в страната. Това коментира за "Новият ден" по Радио Варна социологът от "Галъп Интернешънъл Болкан" Яница Петкова. По думите ѝ е необходимо подновяване на диалога между партии и общество.  Според специалиста подредбата на..

публикувано на 10.06.24 в 09:35
Даниел Стефанов

Политолог: Правителството е по-важна институция в изграждане на европейската политика и отстояване на българската позиция

Стабилното правителство е по-важна институция в изграждане на европейската политика и отстояване на българската позиция, отколкото европейските депутати. Това каза Даниел Стефанов, политолог и изборен експерт, в изборното студио на Радио Варна. Българските партии трябва да развият усещане за коалиционност, защото няма в скоро време да има партия, която..

публикувано на 09.06.24 в 21:20

Яница Петкова, "Галъп": Преговорите за правителство ще са трудни

Следващият парламент ще е фрагментиран, разговорите за съставяне на правителство трудно ще се проведат. Това каза социологът Яница Петкова от социологическата агенция "Галъп интернешънъл болкан" в изборното студио на Радио Варна. Това е най-ниската избирателна активност, която сме отчитали досега, посочи тя. Според нея за това са допринесли и нагласите..

публикувано на 09.06.24 в 21:10

Актрисата Весела Бабинова: Щастлива съм с професията, която си избрах

Популярната пиеса „Пистолет в торнадо“ на американската драматуржка Лорън Гъндърсън имаше своята варненска премиера с моноспектакъла на актрисата Весела Бабинова под режисурата на Васил Дуев-Тайг.  В пиесата като ехо звучи Хамлетовият въпрос: „Да бъдеш или да не бъдеш“. Историята ни среща с Анджела, жена на средна възраст в американско градче. Докато се..

публикувано на 09.06.24 в 10:30

Лили Георгиева за това как да заобичаме кариерата си и коя е справедливата цена на професионалиста

Лили Георгиева е консултант по кариерна промяна и личен брандинг от 2015 година. Автор е на книгите „От любов към себе си“, посветена на кариерната промяна с истински истории на български жени и „Започни начисто“ - пътеводител за постигане на смисъл в професионалната роля. Неотдавна Лили създаде новата платформа LoveMyCareer за повече знания и..

публикувано на 07.06.24 в 07:05
Румяна Дечева

Румяна Дечева: Трябва да говорим за Брюксел като за наша отговорност

Вместо да говорим за Брюксел като за нещо далечно, трябва да говорим за него като голяма отговорност и наше участие в решението на големите проблеми. Живеем в нова ситуация, геополитически светът е много по-различен от последните избори. Ние трябва да бъдем част от решението, което ако не го направим, ще бъдем, част от проблема в бъдещето развитие на ЕС...

публикувано на 06.06.24 в 08:10

Particules - музикални диалози от света на електрониката

Когато представят музиката си на живо, Particules обичат да превземат пространството както звуково, така и визуално. Предстои им участие на фестивала "Варуша юг" във Велико Търново, а през август и във Варна. Програмата на проекта следете в социалните му профили, а целия разговор с Виктор Проданов и Цветан Момчилов в предаването 45 оборота в минута..

публикувано на 05.06.24 в 08:15