Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За любовта възраст няма

Има дни, които не са като другите. Днешният 14 февруари е един от тях. Отделили сме му специално място, както в календара, така и в програмата на Радио Варна. Дали обаче безспорният лидер е зарязаното лозе и родената вече реколта отлежало вино, или католикът Валентин, жертвал живота си в името на любовта? Световната търсачка реши спора за едва 39 стотни от секундата.  Резултатът - 3 милиона и 20 хиляди за Свети Валентин срещу едва 500 хиляди за Трифон Зарезан. Затова в следващите минути ще се отдадем на любовта. 

Любовта започва с любов, продължава на крилете на опиянението и достига до „Крали Марко” 3 - адресът във Варна, където влюбените двойки се вричат един на друг със заветното „докато смъртта ни раздели”. На 14 февруари 14 двойки сключиха граждански брак във Варна. Във вярност към българските си съпрузи се разписаха и две шармантни дами от Русия и Украйна. Най-нетърпеливи обаче бяха Кирил и Айше, запазили първия час, за да се бракосъчетаят. Оставям настрана типичната за сватбения ден шумотевица, лишавам и себе си от задъхания монтаж, за да ви срещна с най-младото семейство в Дома за стари хора „Гергана”. Както Тони Стораро пее по сватбените трапези "няма възраст любовта", но нека вземем за пример литературните образци и ви цитирам класика, който е казал, че  „живеят само влюбените, останалите само съществуват”.  Вярвам, че разпознахте Шекспир, време е за среща с Ромео и Жулиета. Те са Стоянка и Киро, съответно на 75 и 87 години.

По следите съм на любовните двойки, свили гнездо на третия етаж  в дом „Гергана”.  Гледката от терасата е към вечнозелена гора. Обитателите на съседната стая номер 306 са от Варна, но крият, че имат брак. Затова дамата нарича себе си Иванка, той обаче е един истински Васил, нещо повече - Васил Перчемлията. Иванка и Васил днес от 19 часа заедно ще влязат в света на Мелпомена, за да се посмеят с героите на спектакъла „Етажна гроздова”. Там тайната, оказва се е скрита на дъното на казан ракия. А къде се крие тайната на любовта? Надявам се, отговорът да е скрит в сърцето ви.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Варна четвърта в страната на матурата по БЕЛ, четвъртокласниците - в топ 3 на НВО

Варна е на четвърто място в страната по резултати на матурата по Български език и литература. Средният успех за областта  е 60,75 точки и той е е с 2 точки над средния за страната. В челната тройка се нареждат София с 66,23  точки, следвана от Смолян с 62,66 и Пловдив с 61,91 точки. Най-ниски са резултатите в Шумен, Разград и Плевен. (вижте анализа на..

публикувано на 07.06.24 в 18:55

Авария на улица " Александър Стамболийски" в Балчик е причина за спирането на водата

Авария на улица " Александър Стамболийски" в Балчик е причината за прекъсване на водоподаването в последните два дни в централната част на града. Водата липсва и днес от квартал Гемиджи до крайбрежието. Работим по ВиК проблема и до вечерта с надяваме да възстановим водоподаването, каза началникът на водното дружество в Балчик Димитър Николов. 

публикувано на 07.06.24 в 18:42
Синя зона, център, Варна

"Синята зона" във Варна няма да работи в събота и неделя

Зоната за кратковременно паркиране "синя зона" във Варна няма да работи в събота, 8 юни, както и в неделя - 9 юни. Това става със заповед на кмета Благомир Коцев във връзка с обезпечаване работата на секционните избирателни комисии и всички ангажирани с провеждането на Европейските парламентарни избори и извънредните избори за национален парламент на 9..

публикувано на 07.06.24 в 18:41

Кръвните центрове в страната работят и през почивните дни

В почивните дни кръвните центрове в страната обработват кръв и няма причина да не могат да го направят за децата от Бургас, които се нуждаят от кръвопреливане във връзка със заболявания и операции. Това каза директорът на Кръвния център във Варна д-р Жанина Йоданова. Повод за коментара й са публикации в социалните мрежи, че центровете не работят в..

публикувано на 07.06.24 в 18:32

Община Варна внесе сигнал в прокуратурата за умишлено разхвърляне на боклуци около контейнерите

Община Варна внесе днес сигнал до прокуратурата за умишлено разхвърляне на боклуци около контейнерите в града. В сигнала се посочва, че в периода март-юни т. г. са зачестили злонамерените прояви на вандализъм, състоящи се от умишлено изваждане на отпадъци от съдовете за смет, както и разпиляването им около тях. Действията са констатирани както от..

публикувано на 07.06.24 в 18:30

Доклад на ЕЦТП: Висока скорост и липса на видимост са причинили катастрофата край Аксаково

Високата скорост на автомобила на НСО и липсата на видимост за блъснатия автомобил са причините, довели до тежката катастрофа със смъртен случай на входа на Аксаково преди по-малко от месец. Това са изводите от доклада на експертите от Европейския център за транспортни политики.( вижте целия доклад тук)   Независимо от незадоволителното състояние на..

публикувано на 07.06.24 в 17:35
Варненски и Великопреславски митрополит Йоан

От митрополията във Варна предупреждават за фалшива реклама с образа на митрополит Йоан

От Варненската и Великопреславска митрополия разпространиха съобщение, че в социалните мрежи се разпространяват постове с видео, в което чрез изкуствен интелект е публикувана лъжлива реклама за лекарство с образа на митрополит Йоан. Негово Високопреосвещенство категорично заявява, че не е рекламирал каквито и да е лекарствени продукти и не е..

публикувано на 07.06.24 в 15:47