Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири концерта във Варна за "България пее"

Общо 16 хорови състава и вокални групи от Варна ще се включат в инициативата "България пее" тази събота и неделя. Броят на концертите е четири. Мястото на концертите е Градската художествена галерия "Борис Георгиев".

„България пее” е инициатива на Български хоров съюз за популяризиране и поставяне на хоровото пеене във фокуса на общественото внимание. Инициативата стартира от 15-ти до 17-ти април 2016 година на територията на цялата страна.
С нея беше отбелязано началото на честванията, посветени на 90-годишнината от създаването на Българския хоров съюз.

Концерти има в цялата страна. Те са с вход свободен.

Програмата започва в 11.30 в събота с изпълнения на Детски хор ‘‘Ангели‘‘ при Православен храм ‘‘Свети Атанасий‘‘, Мъжки хор на моряците ветерани ‘‘Христо Манолов‘‘ при СОСЗП – Варна и Смесен хор ‘‘Морски звуци“ при Хорова школа ‘‘Проф. Марин Чонев".

В 17.30 ч. е вторият концерт за деня с участието на Хор на варненските момчета и младежи при Хорова школа ‘‘Проф. Марин Чонев‘‘,  Детски хор „Добри Христов‘‘ при ОДК, Хор на девойките и жените при хорова школа “Проф. Марин Чонев‘‘, Дамска вокална формация и Вокална формация ‘‘ИУ-Фория‘‘при ИУ –Варна.

В неделя, концертите са в същите часове.
В 11.30ч. са Детски хор „Хорал‘‘ при Катедрален храм „Свето Успение Богородично“, Дамски камерен хор „Св. Йоан Златоуст“ при Старинен храм „Свето Успение Богородично“, Мъжки хор при катедрален храм ‘‘Свето Успение Богородично‘‘ и Вокален колеиум „Благовещение“.

От 17.30 ч. са изпълненията  на Дамски камерен хор при Православен храм ‘‘Свети Атанасий‘‘, Смесен хор ‘‘Влади Анастасов‘‘ при НЧ ‘‘Македония 2005‘‘, Смесен хор ‘‘Камчийска лилия‘‘ при Туристическо дружество ‘‘Родни балкани", Варненска детско-юношеска опера при ОДК.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Разбиха група за трафик на наркотици във Варна, София, Бургас и Стара Загора

При проведена специализирана полицейска операция на ГДБОП са задържани пет души за участие в ОПГ за трафик и разпространение на наркотици. Акцията се е провела на територията на четири града в страната - София, Варна, Стара Загора и Бургас. На трима от задържаните са повдигнати обвинения и им е наложена мярка за неотклонение "задържане по стража”. Двама..

публикувано на 10.06.24 в 16:09
Костадин Костадинов

Костадин Костадинов: Българският народ гласува вот на недоверие на парламентарната демокрация

"Имаме изключително ниска избирателна активност - 32%, това е абсолютно безпрецедентно. Българската политическа система катастрофира". Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов на първата си пресконференция след изборите, предаде БНР. "Българският народ гласува вот на недоверие на парламентарната демокрация", коментира Костадинов и..

публикувано на 10.06.24 в 15:35
Христо Иванов

Христо Иванов подаде оставка като лидер на "Да, България"

Христо Иванов съобщи на брифинг днес, че подава оставка като лидер на "Да, България", предаде БНР.  "Считаме, че този резултат за партиите от нашата коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" изисква сам по себе си поемането на лидерска отговорност, поради което аз си подадох оставката и колегите подкрепиха това решение", коментира..

публикувано на 10.06.24 в 14:39

На 12 юни ЦИК обявява резултатите и мандатите за ЕП, на 13 юни - резултатите за НС

Независимо от постъпилите сигнали и жалби, смятаме, че комисиите осигуриха възможност на всички български граждани, които желаят да гласуват, да упражнят правото си на глас. Това каза заместник-председателят на Централната избирателна комисия Росица Матева в първата пресконференция на ЦИК след края на изборния ден.  "Окончателният брой машини, с..

публикувано на 10.06.24 в 14:13

Резултатът от битката за 50-ото Народно събрание в Балчик – ГЕРБ взе първата позиция на ДПС

Макар и с малка преднина, ГЕРБ-СДС си върна първото място в Балчик, след като ДПС оглавяваше политическата класация на предходните избори за европейски и български парламент и то в няколко поредни гласувания. Коалицията е спечелила 23,48% (1244 гласа). С петдесетина гласа разлика втора е ДПС, събрала 23,4%. Трета сила според предпочитанията на..

публикувано на 10.06.24 в 13:59

При близо 90 % обработени протоколи във Варна: ГЕРБ-СДС, "Възраждане" и ПП-ДБ с най-голяма подкрепа в двата вота

Районната избирателна комисия във Варна публикува данните за област Варна при обработени близо 90 % от протоколите за изборите 2 в 1.  Данните при обработени 88,24 % протоколи в Трети МИР-Варна за Народно събрание сочат, че ГЕРБ-СДС са победители с 30,45 на сто подкрепа, или 35 290 гласа. Втората позиция е за "Възраждане" с 16,7 %, а третата - за..

публикувано на 10.06.24 в 13:42

97 досъдебни производства от началото на кампанията, 23 от тях са във Варна

От началото на предизборната кампания до 12 часа днес са образувани  97 досъдебни производства и 597 преписки, обобщават от Върховната прокуратура.  Данните са от постъпилата от прокуратурите в страната информация за образуваните преписки и досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите. Най-голям брой от..

публикувано на 10.06.24 в 13:17