Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стихосбирката "Казано по мъжки" на Димитър Никифоров беше представена и във Варна

Отдавна времето ни е разделно и всяка минута почти, медийното пространство бълва новини, създаващи поле за разединение. Тогава е лесно ценностната система да бъде манипулирана. И е много трудно да се запазят приятелствата, добрия тон и хармонията. Димитър Никифоров е от тези, които са вдигнали летвата високо и по тази причина не си мерят приказката, не си обръщат езика, не намират компромисни думи за пошлостта и посредствеността. В стихове Димитър Никифоров описва мислите си, облича ги в думи, за да се противопостави на обезличаването на ценностите. Най-новата му стихосбирка „Казано по мъжки” беше представена и във Варна, в галерия „Арт Маркони”.

"Два цикъла са. От предната книга извадих любовната лирика, защото исках да стане по-тематично. След това се появи "Казано по мъжки". Любовна и интимна лирика, която е по-лична. Много хора бъркат любовната и интимната лирика. Роди се спонтанно."


Чуйте повече за стихосбирката "Казано по мъжки" на Димитър Никифоров в звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Доброволци в Добрич помогнаха на стотици в навечерието на Великден

Над 100 семейства и крайно нуждаещи се хора получиха хранителни пакети за посрещането на великденските празници в кампанията „Споделен хляб“ в Добрич. Инициативата се организира от фондация „Милостиво сърце“ и Клуба по народни танци „Жътвари“ осма година. В акцията по милосърдие участват и десетки дарители и доброволци. С всяка следваща..

публикувано на 05.05.24 в 13:34

Политолог: Не чуваме ясна дефиниция какви са проблемите на гражданите

"Кампанията за изборите започна още през март и компроматите валят един по един". Това коментира за Радио Варна политологът Атанас Радев. По думите му това не е нищо ново за родната политическа картинка и посочи, че кандидатите за депутати не разчитат на позитивизъм и визия: „Кампанията е в разгара си и когато вече започне официално ще..

публикувано на 05.05.24 в 13:15

Празнично богослужение за Второ Възкресение в Катедралата във Варна

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужва Второ Възкресение с прочитане на библейските текстове на 12 езика. На тази празнична литургия по традиция се четат текстове от Евангелието на различни езици, посветени на Възкресението на Божия син - Исус Христос. Така се напомня, че благата вест за Христовото Възкресение е била..

публикувано на 05.05.24 в 12:32

Проф. Кожухаров: Забраната на рекламата на хазарт е стъпка в правилната посока

В последния работен ден на 49-то Народно събрание депутатите приеха единодушно предложението на ГЕРБ и ДПС за пълна забрана в медиите на рекламата на хазарт. Тя влиза в сила три дни след обнародването на текстовете в Държавен вестник. Най-вероятно това ще стане следващата седмица. Според психиатъра проф. Христо Кожухаров, забраната е стъпка в..

публикувано на 05.05.24 в 10:53

"Български възход" регистрираха листата си за изборите

Партия "Български възход" регистрира листата си с кандидати за народни представители от Варна. Водач е областния координатор на структурата, експертът по пътна безопасност, Диан Драганов. Втори е Георги Андреев, който беше депутат в 42-то и 44-то Народно събрание. Андреев е и бивш кмет на село Ветрино. От политическата формация на бившия служебен премиер..

публикувано на 05.05.24 в 10:09

Слънчево време на Възкресение Христово

Днес ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от север-североизток, следобед по крайбрежието ще се обърне от югоизток, вечерта, вече и във вътрешността, ще се ориентира от юг. Преобладаващи максимални температури между 17° и 22°, за Варна около 19°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 14°-16°. Изгрев на Слънцето за..

публикувано на 05.05.24 в 07:23

Стотици варненци посрещнаха Възкресение Христово в катедралния храм "Свето Успение Богородично"

По традиция стотици варненци се събраха да посрещнат най-голямото събитие в човешката история в катедралния храм "Свето Успение Богородично". 40 минути преди Възкресение Христово започна пасхалната полунощница отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в съслужение със свещеници от епархията. В първите минути на новия ден..

публикувано на 05.05.24 в 07:13