Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катастрофа на "Сливница" - задръстването е от затвора до Техникумите

Тежка катастрофа е станала в района на стадион "Локомотив", видя репортер на Радио Варна. Задръстването на бул. "Сливница" е голямо - от затвора до Техникумите. Много от автомобилите обръщат и продължават по алтернативни маршрути.

Ударили са се три леки автомобила, трима ранени са откарани в болница, съобщиха за Радио Варна от КАТ.

Две от колите - мерцедес и джип сузуки в момента са в срещуположни платна на булеварда. По тях се виждат сериозни щети от удара. На мястото има пожарна, екип на полицията и две линейки. Преди минути от сузукито беше изваден човек, който веднага беше настанен на носилка и откаран в болница.

Според очевидци сблъсъкът е станал след като единият от автомобилите е опитал да направи обратен завой на булеварда пред стадиона вместо на светофара.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

МОН публикува отговорите от "малката матура" по БЕЛ

Над 52 000 четвъртокласници се явиха на НВО по български език и литература. Творческата задача изискваше отговор на въпроса „Ако Земята можеше да говори, какво би ни помолила?“ . Децата можеха да използват в отговора си илюстрация и думите планета, дим, отпадъци, океани, почва и дървета. Верните отговори на теста можете да видите  ТУК От 10 часа..

публикувано на 27.05.24 в 17:20
Снимката е илюстративна

Над 4 млн. лева по-малко за "Градски транспорт" заради безплатните билети

Финансовото състояние надружеството „Градски транспорт“ и ОП „Транспорт и автоматизирана система за регулиране на уличното движение“ /ТАСРУД/ беше във фокуса на днешното съвместно заседание на комисиите по транспорт и финанси и бюджет към Общински съвет – Варна. Заседанието, което продължи близо два часа и половина, беше..

публикувано на 27.05.24 в 16:23

Заради ремонт на ул."Атанас Москов" временно ще бъде променено движението на автомобили в района

Заради извършване на строително-монтажни дейности, свързани с реконструкцията на ул. "Атанас Москов" в участъка от път I-2 до ул. „Кольо Фичето“, временно ще бъде променено движението в района. На 28 май от 9:00 часа ще бъде затворено Източното платно на булеварда. Движението на автомобили ще се осъществява двупосочно в Западното платно, докато трае..

публикувано на 27.05.24 в 16:08
архив

Започна кърпенето на дупки по улиците на Варна

Дейностите по рехабилитацията на пътните настилки във Варна започнаха в районите „Приморски“ и „Младост“ днес. Това съобщиха от общинската администрация. В район „“Одесос“ работата е възложена на пътностроителните фирми, които са заявили готовност да започнат работа по над 5 000 кв. м. пътна настилка. В централния район, както и в районите „Владислав..

публикувано на 27.05.24 в 15:56

Част от село Константиново остана четири дена без вода

Четири дни част от варненското село Константинов остана без вода. 20 къщи са били засегнати от проблема, оплака се Марин Урумов, който също е потърпевш. Към момента водоподаването е възстановено.  Припомняме, заместник-кметът на община Варна Илия Коев след разговор с ръководството на ВИК-Варна съобщи в събота, че причината е в намаленото количество..

обновено на 27.05.24 в 15:20

Предизвикателствата пред висшето образование обсъдиха на форум в ИУ

Качеството и развитието на висшето образование в България са основен акцент в провеждащия се в Икономическия университет във Варна семинар, органзииран съвместно с Националната агенция за оценяване и акредитация. Форумът беше открит от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков и ректора на Икономическия университет проф. Евгени..

публикувано на 27.05.24 в 14:37

Екскурзоводи против становище на КЗК, според което всеки може да упражнява професията с информация от нета

Организациите на екскурзоводите у нас са готови да обжалват решение на Комисията за защита на конкуренцията, с което отпада регулацията и необходимостта от лиценз на професията и   позволява чуждестранни екскурзоводи да изнасят беседи у нас. Това каза Христина Неделчева от Съюза на българските екскурзоводи за Радио Варна. По думите й становището..

обновено на 27.05.24 в 11:06