Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ансамбли от Украйна, Румъния, Македония и България на студентския фестивал "Срещи на приятелството" във Варна

ФА "Гергана" при ИУ - Варна

На 8 ноември 2018 г. от 19:00 часа в Аулата на ИУ-Варна ще бъде открит IV-ти Национален студентски фолклорен фестивал "Срещи на приятелството"Организатори са Студентски съвет към ИУ-Варна, Студентски танцов състав „Диана” при МУ-Варна, домакините от Фолклорен ансамбъл „Гергана” при ИУ-Варна и Община Варна - Дирекция "Образование и младежки дейности". 

В тазгодишното издание са поканени 9 състава: Ансамбъл за народни песни и танци „Весна” - Украйна, Студентски фолклорен ансамбъл „Дойна Карпатилор” - Румъния, Студентски фолклорен ансамбъл „Мирче Ацев” - Скопие, Македония, Академичен фолклорен ансамбъл при АМТИИ - Пловдив, Академичен танцов театър при ВСУ „Черноризец Храбър” - Варна, Студентски танцов състав „Пълдин” при УХТ - Пловдив, Фолклорен ансамбъл "Гергана" при ИУ-Варна и Студентски танцов състав „Диана” при МУ-Варна.


Подробности чуйте от разговора на Кристиян Неделчев със Свилен Христов - хореограф на ФА "Гергана" към ИУ - Варна.

Танцов ансамбъл Програма:

Откриване: 8 ноември, 19:00 часа в Аулата на ИУ-Варна, участват всички ансамбли

9 ноември, 18:30 ч., Концерт в с. Черново, НЧ "Зора – 1912 г.", с участието на Студентски фолклорен ансамбъл „Дойна Карпатилор” – Румъния и Академичен фолклорен ансамбъл при АМТИИ – Пловдив

9 ноември, 18:30 ч., Концерт в гр. Суворово, Фестивален и спортен център „Ген. Суворов”, Студентски фолклорен ансамбъл „Мирче Ацев”- Македония, Ансамбъл за народни песни и танци „Весна” – Украйна и Студентски танцов състав „Пълдин” при УХТ – Пловдив

Закриване: 10 ноември, 19:00 ч., Зала 1 на ФКЦ - Варна, участват всички ансамбли

Входът на всички събития е свободен.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

До 20 градуса на 7 май във Варна

През следващото денонощие ще преобладава ясно и слънчево време, с временни увеличения на облачността следобед, когато на места ще се развие купеста облачност и ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от южна четвърт. Минимални температури между 8° и 13°, максимални от 22° до 27°, по Черноморието ще останат по-ниски –17°-20°.  За Варна..

публикувано на 06.05.24 в 17:33

Листата си за Варна регистрираха от коалиция "Солидарна България"

Лидерът на "Солидарна България“ Ваня Григорова присъства на регистрацията на листата на коалицията във Варна за предстоящите парламентарни избори. Водач е актьорът Димитър Костадинов от партия „Изправи се България“. Григорова каза, че основното послание на коалицията за предстоящите избори е "Време е за хората".

публикувано на 06.05.24 в 17:16

Даниел Митов оглавява листата на ГЕРБ-СДС във Варна

България няма нужда от повече експерименти, "сглобки" и "некоалиции", необходимо е стабилно правителство, което да извърши необходимите реформи. Това заяви във Варна водачът на листата на коалиция "ГЕРБ-СДС" на предстоящите парламентарни избори Даниел Митов. „Направихме всичко възможно България да има стабилен кабинет, който да издържи дълго и..

публикувано на 06.05.24 в 14:19

Коалиция „Солидарна България“ регистрира листата си за Добрич

Коалиция „Солидарна България“ регистрира листата си за 8 МИР Добрич. Председателят на ПП "Изправи се България" Мая Манолова призова за активност по време на изборите на 9 юни, за да не се позволи отново сглобки като в предходното редовно правителство да съсипват страната ни. Сред целите на Коалицията "Солидарна България" е минималната работна..

публикувано на 06.05.24 в 13:33

Контраадмирал Михайлов: Военният ни флот посреща празника със самочувствие

На официална церемония във Военноморската база във Варна бяха вдигнати флаговете за разцветяване на корабите от състава на ВМС по повод Деня на храбростта и българската армия. Контраадмирал Кирил Михайлов-командир на ВМС посочи, че военния ни флот посреща празника със самочувствие, не само защото корабостроителната програма върви по план, а..

публикувано на 06.05.24 в 10:39
Синя зона, център, Варна

Синята зона във Варна няма да работи днес

Паркирането в централната част на Варна и днес ще бъде безплатно , тъй като на официални празници синята зона не работи.  От общинското предприятие "Общински паркинги и синя зона" напомнят, че паркирането в центъра ще е отново платено от 7 май, вторник, а работното време е от 9.00 до 20.00 часа. За повече информация гражданите могат да използват..

публикувано на 06.05.24 в 07:14
Есенно море, ноември

Слънчево време на Гергьовден

Утрото на празничния 6 май ни посреща с тихо и спокойно време. Днес в ранните сутрешни часове ще има разкъсана ниска облачност, по-късно ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, следобед умерен от югоизток. Преобладаващи максимални температури между 21° и 26°, за крайбрежието 16-21, за В арна около 19°...

публикувано на 06.05.24 в 06:00