Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от Пета гимназия - със стомашни проблеми след коледно парти

От стомашни проблеми масово се оплакват ученици след коледно тържество във варненско заведение. Деветокласниците от Пета езикова гимназия във Варна са празнували в близост до Младежкия дом в центъра на града.

Те са консумирали безалкохолни напитки и кетъринг, осигурен от външна фирма, а тези, които са се почерпили с определен вид хапки, се оплакват от разтройство, повръщане и отпадналост.

Четири класа в събота, 15 декември, и три – в неделя, са се забавлявали в края на календарната година, уточни за Радио Варна директорът на Пета езикова гимназия Галина Германова. Тя подчерта, че организацията е била на ниво, а екипът е разчитал на услугите на тази фирма и преди. В момента тече проверка в заведението от екипите на Агенцията по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция във Варна. Резултатите ще станат ясни най-рано в утрешния ден.

Повече чуйте в прикачения звуков файл:




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва почистване на спирките във Варна

Започна измиването на спирките на градския транспорт във Варна. Най-малко 200 спирки ще бъдат почистени, информира заместник-кметът Диан Иванов, в чийто ресор е общинската собственост, цитиран от общинския пресцентър. Успоредно с това ще започне и поетапното отстраняване на щетите по тях. С приоритет ще бъдат най-натоварените спирки, откъдето минават..

публикувано на 13.05.24 в 19:04

Започват проверки на бараките във Варна, премахват старите улични телефони в града (СНИМКИ)

 Започва премахването на нефункциониращи от години улични телефони, метални конструкции за външна реклама, детски атракциони и други преместваеми съоръжения, които загрозяват градската среда във Варна.  Такива вече са демонтирани от централните части на Варна, съобщават от общинската пресслужба.    В момента тече проверка и на всички..

публикувано на 13.05.24 в 18:40
Пламен Димитров

От КНСБ искат спешна среща с премиера за новия колективен договор в сектор "Здравеопазване"

От КНСБ ще искат спешна среща с премиера, за да разговарят за новия колективен договор в сектор "Здравеопазване". Това коментира във Варна лидерът на КНСБ Пламен Димитров, който се срещна с кмета на града Благомир Коцев и с работодатели и работници от местни фирми. Той посочи, че е притеснителен фактът, че се бойкотират преговорите от работодателските..

публикувано на 13.05.24 в 17:50

Започват аварийните ремонти във Варна

Аварийните ремонти във Варна трябва да приключат до края на юни  преди началото на туристическия сезон. До края на работния ден пътностроителните фирми да заявят своята готовност за започване на аварийните ремонти на територията на общината. Това е наредил по време на сутрешната оперативка на общинската администрация кметът Благомир Коцев.  По данни..

публикувано на 13.05.24 в 15:31

Изтича крайният срок за подаване на заявления за гласуване в чужбина

До 14 май всеки български гражданин, който има право да избира и желае да гласува извън страната, трябва да заяви това чрез писмено заявление по образец или чрез електронно заявление през интернет страницата на Централната избирателна комисия. Вторник е и краен срок за организациите на българските граждани в съответното място извън страната, които..

публикувано на 13.05.24 в 15:27

БЧК продължава раздаването на продукти на социално слаби

До 31 май 2024 г. ще продължи раздаването на продукти по Програмата за храни и основно материално подпомагане на Българския червен кръст.  Пунктовете работят от 8.30 до 12.30 ч. на следните адреси във Варна: район "Владислав Варненчик" - кв. "Владиславово", пазар до кметството. район "Аспарухово" - кв. "Аспарухово", ул. "Кишинев" 15,..

публикувано на 13.05.24 в 15:06
архив

Задържаха предполагаемия убиец на украинец, намерил смъртта си в курорт край Варна

Задържаха предполагаемия убиец на украински гражданин, намерил смъртта си в апартхотел в курорта "Св. Св. Константин и Елена" на 8 юни м.г. След водено разследване соченият за извършител на престъплението чужденец е открит в страна от ЕС през август м.г.. Той е пребивавал в Германия. Мъжът е предаден на българските власти едва този май, поради..

публикувано на 13.05.24 в 13:55