Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Топъл обяд за хора в нужда” във Варна

На Велики Четвъртък най-уязвимите социални групи в нашето общество получават топъл обяд. Инициативата на Станимир Георгиев от фондация „Българин” събра в социалната кухня на улица „Драва Соболч” във Варна хора в нужда, дни преди Великден. Залата, в която се раздаваше храната, се оказа тясна за всички, които чакаха на опашката. Част от тях недоволстваха, защото нямаха къде да седнат, но заявиха благодарността си към организаторите на благородната кауза.

10 доброволци се включиха в разливането и пакетирането на топлия обяд. Те са научили за кампанията от социалните мрежи.

Над 5 500 лв. са събрани в полза на каузата на фондация „Българин”, съобщи за Радио Варна председателят Станимир Георгиев. Това надвишава сумата, необходима за всички 1025 порции, подготвени за каузата. Средства се събират до края на работния ден, а веднага след Великден ще бъде обявена официално сумата, събрана от всеки пожелал да се включи. С остатъка от парите фондация „Българин” ще организира нова кампания „Топъл обяд за хора в нужда” на 6 септември, като тя ще се проведе както във Варна, така и във Велико Търново.

550 души от социалната кухня на ул. „Драва Соболч” получават днес топъл обяд. Доброволците ще зарадват още 300 души от Аспарухово и 175 – от дом „Гергана”. Храната, раздадена в днешния ден, ще стигне за официалните почивни дни за Великден, в които социалната кухня в Община Варна не работи.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Варна ще бъде домакин на национална конференция за предучилищното и началното училищно образование на 4 и 5 юни

Националната конференция "Цялостен подход в предучилищното и началното училищно образование“ ще се проведе в курортния комплекс "Златни пясъци" на 4 и 5 юни.  Очаква се в събитието да се включат над 200 учители и директори от учебни заведения в цялата страна, представители на институции, неправителствени организации, образователни експерти и други...

публикувано на 14.05.24 в 14:53
ИУ, Варна

ИУ-Варна връчи годишни отличия на студенти и свои възпитаници

Академичнни отличия връчи днес ръководството на варненския Икономически университет по повод навършването на 104 години от основаването на висшето учебно заведение. Тържествена церемония, официални гости, много поздравления и концерт съпътстваха проявата, която се проведе в зала Аула на университета. Николай Колев получи наградата „Успешно..

публикувано на 14.05.24 в 14:50

Петдневен фестивал за празника на к. к. "Св. св. Константин и Елена"

5-дневен фестивал организират по случай празника на Св. св. Константин и Елена в едноименния курорт край Варна.  Събитието ще се проведе от 21 до 25 май на открита сцена, разположена под едноименния манастир.  Яница Кънева, Атанас Кателиев и Кристиана Атанасова ще излязат на сцената,  докато ученически състави, групи и DJ ще поддържат празничното..

публикувано на 14.05.24 в 12:40

Ендокринолог: Новооткритите диабетици и генетично предразположените да тестват редовно гликиран хемоглобин

Безплатно изследване на гликиран хемоглобин при хора със захарен диабет ще се проведе от днес до 30 май във Военна болница-Варна. Кампанията е под наслов „Заедно към по-добър контрол на диабета!“ и има за цел да обхване хора с вече поставена диагноза захарен диабет. Редовното изследване на кръвната захар и гликирания хемоглобин е от съществено..

публикувано на 14.05.24 в 10:40

Фестивалът "Флора Варна" започва на 17 май с богата съпътстваща програма

Фестивалът на цветята "Флора Варна" започва от 17 май във Варна. Мястото е пространството между "Морско казино" и сцена "Раковина".  Богата е съпътстващата програма на събитието тази година, съобщиха организаторите.  М ножество работилнички, танци и игри за децата предстоят във Варна. Съпътстващата програма започва от 10 часа на 18 май със зумба за..

публикувано на 14.05.24 в 10:20

Студенти от ВСУ представят "Хубави места във Варна"

Изложбата "Хубави места във Варна" беше открита в „Галерия 12“ в Областна администрация – Варна. Експозицията включва творби на студенти от специалност "Графичен дизайн" на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". В изложбата са представени над 40 рисунки на 15 студенти.  Творбите са създадени в рамките на дисциплината "Рисуване..

публикувано на 13.05.24 в 18:36

Безплатни перуки за онкоболни жени във Варна

Безплатни перуки могат да изберат жени, диагностицирани с онкологично заболяване, по време на информационна среща, организирана от онкоболницата във Варна, съобщават оттам. „Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко А. Марков – Варна“ ООД, „Жените в онкологията“ – България и Inner Wheel клуб Варна за втора..

публикувано на 13.05.24 в 17:47