Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

116 варненски шофьори седнали зад волана след употреба на над 1,2 промила алкохол от началото на годината

Спад на нарушенията при шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества регистрират от сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР-Варна. От 12 361 проверки за алкохол  на водачи, управляващи МПС, от началото на годината са установени 116 нарушения, съобщи началникът гл. инспектор Петко Камбуров.

62 от проверените водачи са шофирали с концентрация на алкохол над 1,2 промила. 45 от шофьорите са били с положителна проба за наркотични вещества, 33 - за употреба на амфетамин и метамфетамин, 10 – за марихуана, а по един – на кокаин и опиати.

Констатираните непълнолетни водачи, седнали зад волана без шофьорска книжка, са 16 от началото на календарната година, допълни началникът на сектор „Пътна полиция” гл. инсп. Петко Камбуров.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Само един ще се яви на матура за повишаване на оценка във Варна тази година

Зрелостниците тази година ще имат възможност да се явят на матура за повишаване на оценката си, след като вече са положили изпит, но не са доволни от резултата си или за целите на кандидатстването. Това припомни Ирена Радева, началник на Регионалното управление на образованието във Варна. Само едно заявление е подадено във Варна за корекция на оценката...

публикувано на 14.05.24 в 15:20
архив

ВиК предупреждават за санкции фирмите, бавещи възстановяването на пътните настилки във Варна

Фирмите, с които ВиК имат сключени договори за възстановяване на пътната настилка по мащабния проект, да спазват графиците, в противен случай ще търпят санкции, предупредиха от водното дружество. Започват поредица от спешни срещи с фирмите-изпълнители на обектите по ВиК проекта, на стойност 138,4 млн. лв., който се финансира с евросредства заради..

публикувано на 14.05.24 в 13:46
Варна, Морска градина

От днес започва поетапната подмяна на неработещото осветление в Морската градина

От днес започва подмяна на неработещото осветление в Морската градина, съобщават от общинската пресслужба. Предстои рехабилитация на съоръженията и в централната част на града. Търси се решение и за обществените тоалетни. Те ще бъдат отдавани на концесия. От общината отчитат, че те не са добре поддържани и имат нужда от основен ремонт . В Морската..

публикувано на 14.05.24 в 13:45

И тази седмица ще спре водата в Рогачево, инициативен комитет внася искане за решаване на проблема пред МРРБ

Инициативен комитет от жители на Рогачево ще внесе искане до Министерство на регионалното развитие и благоустройството за спешно решаване на проблема с безводието в балчишкото село, причинено от честите аварии по стария водопровод. Кметът на селото Илияна Димитрова припомни, че от 29 април до 7 май са били без вода. Тя съобщи, че до решението са..

публикувано на 14.05.24 в 12:58

Откриха морска мина край Паша дере

Откриха плаваща мина във водите на Черно море, на 2 мили източно от местността Паша дере при учебно плаване на Военноморските сили. Боеприпасът е унищожен на безопасна дистанция навътре в морето с контролиран взрив от екип на минния ловец "Струма", съобщават от ВМС.

публикувано на 14.05.24 в 12:55
проф. Лиляна Вълева

Близо 31 000 души са засегнати от задържането на парите за висшето образование

Националният браншов синдикат „Висше образование и наука“-КНСБ /ВОН/ обяви 20 май за ден на протест , каза за Радио Варна неговият председател проф. Лиляна Вълчева. Причина за недоволството е задържането на възнагражденията във висшето образование. Според синдикатите, въпреки редица политически обещания и заделени допълнително 39 млн. лева в..

публикувано на 14.05.24 в 12:41

Окончателно: 11% увеличение на пенсиите от 1 юли

Пенсиите ще бъдат увеличени с 11% от първи юли. Това реши преди минути Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ). Това съобщи служебният социален министър Ивайло Иванов. По време на заседанието единствено от Асоциацията на индустриалния капитал в България са се въздържали, предаде БНР. 

публикувано на 14.05.24 в 11:06