Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Татуировките през лятото – съветва ни Добрин Стойчев

Семпли, малки и цветни татуировки предпочитат да си правят варненци през това лято. Това са впечатленията на татуиста Добрин Стойчев (Don Pinko), който работи в студио в центъра на града.. „По-малко са клиентите през това лято. Хората не си правят големи татуси, понеже това отнема повече време, боли повече и изисква повече финанси“, отчете още той.

Добрин Стойчев е от татуистите, които ще ви откажат, ако решите да си татуирате при него име на любим/а. Причината – самият той е направил тази грешка преди години и искрено съжалява за това. В момента на мястото на големите букви има глава на черна пантера. „Най-добре е да се избегнат заличаванията, трябва добре да се помисли. Символиката е много важна за мен и се радвам, когато дойдат клиенти, които ми разказват защо си правят точно това“, допълни Добрин Стойчев.

Колкото различни са вариантите за рисунка върху телата ни, толкова различни са и хората, които посещават студиото, в което работи Добрин  Затова не иска да обобщава дали мъжете или жените търпят повече болката, която причинява иглата при рисуването. Всичко зависи от дебелината на кожата, от мястото, което се татуира и от човека, категоричен е Стойчев.

Снимка

Кост от риба, която покрива белег, е сред татуировките, с които се гордее най-много авторът. Споделя, че все повче хора му се доверяват да рисува направо върху телата им, без предварително да видят проект на скица. Всичко е фрийстайл, обяснява Добрин, докато показва различни проекти.

Какво още разказа той – чуйте в прикачения звуков файл:


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Имат ли вяра жителите на област Добрич, че един ден и те ще се движат по европейски пътища

За изоставането на инфраструктурата на област Добрич се говори от години и отново от години се леят обещанията на политиците да се обърне повече внимание на Североизточна България. Реалността показва, че поетите ангажименти остават само във времето на предизборна кампания и веднага след нея Добруджа остава точно толкова в периферията на националната..

публикувано на 07.06.24 в 15:32

Петокласник от Варна стана шампион на шампионите по ментална аритметика в Барселона

Петокласникът Мартин Боев от Варна стана шампион на шампионите на международно състезание по ментална аритметика в Барселона. За 10 минути успява да се справи със 147 задачи. Споделя, че за бързото смятане е необходима голяма концентрация. Той ползва своя техника за изчисленията. Визуализира наум сметало и си помага с пръсти. Менталната аритметика развива..

публикувано на 07.06.24 в 13:38

Златина и нейните истории от далечния край на света

За по-малко от година Златина Ванкова и съпругът ѝ Георги са част от населението на "down under" или, иначе казано - Австралия и Нова Зеландия. Down under е термин, с който англоезичният свят обозначава именно този далечен край на света. Съчетават работа и приключения, използвайки най-малкият континент като база, с която да достигнат екзотично звучащи..

публикувано на 07.06.24 в 13:00
Пламен - спасител на плажа

Спасител на плажа: Флаговата сигнализация е като светофара на улицата

Лято, море и плаж – колко му трябва на човек да е щастлив. Така чаканото от всички лято вече е факт. Градските плажове във Варна работят на пълни обороти, плажуващи има и през седмицата, но най-много хора обикновено отиват на плаж през почивните дни. И този уикенд ще е така, според един от спасителите на централния плаж във Варна. Той се казва..

публикувано на 07.06.24 в 07:50

От чистотата редовно пропускат стара детска площадка около ул. "Васил Друмев" във Варна

Детска площадка в периферията на ул."Васил Друмев" във Варна редовно остава пропусната от служителите на чистотата, оплакват се живеещите в района. Кошчетата за боклук не се обслужват, каза Димитър Ставрев. По думите му площадката е останала невидима и в плана за обновяване на детските пространства. Проблем според него е и фактът, че пясъчникът се е..

публикувано на 06.06.24 в 16:15

Фестивал на занаятите и изкуствата започва от днес в Добрич

Фестивал на занаятите и изкуствата започва от днес в Добрич. Проявата се организира за четвърти път и ще продължи до 8 юни. Събитието ще даде възможност за изява на над 60 изложители от над 30 населени места в страната. На Фестивала на занаятите и изкуствата, който ще бъде разположен на площад „Свобода“ в Добрич, ще бъдат представени занаяти и приложни..

публикувано на 06.06.24 в 09:58

Нагласите на балчиклии в предстоящите избори за ЕП и НС на 9 юни

Балчиклии не са със силното усещане за европейци. Освен възможността да пътуват по-свободно, очакват и други промени - цени, заплати, отношения между държавите.  След 9 юни са по-скоро песимисти, че България ще има устойчиво правителство.  Смятат, че гражданите са отегчени от избори и прогнозират по-скоро ниска..

публикувано на 06.06.24 в 09:43