Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добричката прокуратура разследва взрива на бензиностанция

Лекарите не успяха да спасят едната жена

Досъдебно производство за немарливо изпълнение на дейност с повишена опасност е образувано от Окръжната прокуратура в Добрич във връзка с инцидента от снощи, при който по време на зареждане се взриви метанова бутилка на автомобил. Две жени пострадаха при експлозията, едната от които по-късно почина в Областната болница в Добрич. Втората жена е настанена в неврохирургията в стабилно състояние и без опасност за живота.

До момента е извършен оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели и са назначени необходимите съдебно-медицински и технически експертизи, информира окръжният прокурор на Добрич Златко Тодоров. Тепърва ще се установява кога за последно е била проверявана за техническа изправност бензиностанцията. Прокурор Тодоров отказа да даде повече информация за версията, по която се работи, както и дали според нормативната база е забранено в зареждащ се с газ автомобил, да има хора.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Внезапни проверки за нелоялни практики при туристическите пътувания

Продължават проверките за нелоялни практики при организираните туристически пътувания, съобщиха от Министерството на туризма.   Служители на Министерството на туризма съвместно с Комисията за защита на потребителите, Изпълнителнаta агенция „Автомобилна администрация“ (ИААА), Националната агенция по приходите (НАП) и Икономическа полиция извършиха..

публикувано на 20.05.24 в 15:21

121 блока ще се включат в празничното шествие за 24 май във Варна

121 групи с представители на детски градини, училища, университети, културни и научни институции ще се включат в шествието за 24 май тази година. Наградите "Варна" ще бъдат връчени ден по-рано - на 23 май от 11 часа в зала "Пленарна" на Община Варна, съобщиха от пресцентъра на администрацията.  Празничната програма за 24 май започва в 10 часа на..

публикувано на 20.05.24 в 14:21

МОН: Няма да има ощетени на матурата по БЕЛ заради липсващите диаграми

Оценките на учениците от матурата по български език и литература (БЕЛ), провела се в петък, категорично няма да бъдат повлияни от техническата грешка при провеждането на изпита, заради която някои ученици получиха тестове с липсваща диаграма. Това увери заместник-министърът на образованието и науката Емилия Лазарова, предаде БНР.  " Това е..

публикувано на 20.05.24 в 11:50

Военната прокуратура с втори оглед на автомобилите от катастрофата край Аксаково

Повторен оглед на двата автомобила, участвали в произшествието на входа на град Аксаково, ще бъде извършен днес от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването.  Припомняме, че автомобил на Националната служба за охрана катастрофира на входа за Аксаково на 16 май. При инцидента загина 63-годишният шофьор колата, сблъскала се с тази на..

публикувано на 20.05.24 в 10:23

Синодалният избор за нов Сливенски митрополит ще бъде на 26 май

На 26 май ще бъде синодалният избор на нов Сливенски митрополит, заяви пред БНТ Варненският митрополит Йоан , който е начело на Сливенската епархия до избор на нов владика. Светият синод ще трябва да избира между епископ Арсений , сочен за дясната ръка на пловдивския владика Николай, и епископ Герасим. Интригата около избора на Сливенски митрополит..

публикувано на 20.05.24 в 09:43

Безопасно ли е да пазаруваме от Temu?

Европейската потребителска асоциация и 18 национални организации внесоха жалби срещу онлайн платформатаTEMU   за нарушения на новото законодателство на Европейския съюз. Това съобщи за Радио Варна Богомил Николов от Асоциация „Активни потребители“. Онлайн платформата TEMU атакува потребителите с изключително ниски цени на всякакви..

публикувано на 20.05.24 в 09:37

Социалната парламентарна комисия заседава извънредно за вдигане на пенсиите

Парламентарната Комисия по труда, социалната и демографската политика ще има извънредно заседание днес по точка единствена - разглеждане, обсъждане и гласуване на проекторешение за задължаване на представителите, определени от Министерския съвет в Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) - да подкрепят решение за осъвременяване на..

публикувано на 20.05.24 в 08:32