Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Потопете се в танцовото изкуство с фолклорно студио „Орсе“

| обновено на 18.01.20 в 06:11

Фолклорно студио „Орсе“ е създадено през 1992 г. – първоначално към Двореца на културата и спорта, а по-късно към Асоциацията за български музикално танцов фолклор. Наименованието на Студиото е свързано с фамилните корени на неговия създател – Мария Дражева, доктор по музикално и танцово изкуство - така наричали всеки хороигралец в родното място на нейния баща, Каменица край София.

В репертоара на Орсета се включват хорà и танци от всички етнографски области в България. Освен български танци, в Студиото се изучава и традиционната култура и фолклор на българите. Провежда се ежегоден Великденски лагер-школа и майсторски класове за изучаване на класическите фолклорни танцови образци.

Всяка година през летния сезон Студиото участва и в международни фолклорни фестивали. Наградите за участие са многобройни, но по-важното е, че те показват приемственост през годините между възпитаниците на Студиото.

Нови участници се приемат всяка събота, от 10 до 12 ч. в Арт салона на Радио Варна. Допълнителна информация: - На телефон 0888 90 88 59 или folkxplorer@gmail.com , д-р Мария Дражева; сайт на Асоциацията – folkxplorer.com,  сайт на Орсетата - drazheva.dance

Срещи:

петък и понеделник от 18.00 до 20.00 часа

събота и неделя от 10.00 до 14.00 часа

Девизът на Орсетата е:

Всички играят. НИЕ ТАНЦУВАМЕ!


ВИЖТЕ ОЩЕ

Отменят се събитията в Арт салона и Концертното студио на Радио Варна

Във връзка със заповед на кмета Иван Портних - №0983/8.03.2020 год да се преустановят посещения на културни мероприятия и забраната за провеждане на масови събития с участие на деца, екипът на Радио Варна ви уведомява, че преустановява провеждането на срещи в пространствата Арт салон и Концертно студио. Мерките са изцяло съобразени със заповедта на..

публикувано на 09.03.20 в 12:09

Представяне на книгата „Обща теория на Образованието” – Системи и модули

Предстои уточняване на датата за представянето в Арт салона на Радио Варна. Премиерно представяне на книгата от автора и музикална част. Автор на книгата е Йордан Р. Йорданов – обществен деятел и практик в сферата на общественото управление, културата и образованието. Книгата е обобщаващ труд въз основа на съвременните директиви в..

публикувано на 09.03.20 в 11:50

Среща на Varna Toastmasters в Арт салона на Радио Варна

Предстои уточняване на датите за новите срещи в Арт салон на Радио Варна Срещите на Varna Toastmasters са отворени и за гости (напълно безплатен и свободен достъп). Varna Toastmasters е първият Toastmasters клуб на българското Черноморие и първия клуб в цял свят, в който срещите се провеждат на български език. Екипът на Varna Toastmasters расте с..

публикувано на 30.01.20 в 12:16

Фотоизложба ,,България - Живи пейзажи"

Иван Атанасов представя своята първа самостоятелна фотоизложба. По време на откриването на 23.12.2019г. в Арт салона на Радио Варна с откриването на изложбата представи официално за първи път своята книга ,,България - Живи Пейзажи | Bulgaria - Living Landscapes". Защо ,,живи " и може ли наистина да ,,оживеят" се надявам заедно да разберем. Повече от 4..

публикувано на 19.12.19 в 10:46

Да се пренесеш в света на танца

Школата “Let’s Dance” ви кани да се разтоварите от проблемите на ежедневието и да се пренесете в света на танца. Ако все още не сте се запознали с магията на социалните танци, ако искате да изживеете нова емоция и да внесете разнообразие в своето ежедневие, това е мястото и моментът. Чрез танца можеш да изразиш всичките си емоции при това..

публикувано на 18.09.19 в 11:39