Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доктор Милен Врабевски: "Живеем за държавата"

Европейското турне на INTELLIGENT MUSIC PROJECT ще мине и през Варна. На 21 февруари екипът на доктор Милен Врабевски ще представи пред варненската публика последните два проекта на групата - „Sorcery Inside” и най-новия - „Life Motion”. По този повод доктор Милен Врабевски даде специално интервю за Радио Варна.


Доктор Врабевски, предстои Ви мини турне из страната. За първи път го организирате по този начин, с участието на звездите от албумите.

Точно така, с част от звездите в албумите, защото е много трудно в период, в който тези звезди са на върха на славата си и са непрекъснато по участия, да ги съберем всички на едно място. Но така или иначе успяхме със Simon Phillips от TOTO, сегашния вокалист на RAINBOW Ronnie Romero и Richard Grisman, който е вокалист на RIVER HOUNDS. Те участват в много от албумите ни и сега смятам, че ще направят едно страхотно живо шоу във Варна на 21 февруари.

От българска страна кои са участниците?

От българска страна са Стунджи, Бисер Иванов, Иво Стефанов, Ивайло Звездомиров. Вокалната секция е Боби Косатката, Нина Никол и Славин Славчев.

Вие ще се спрете на четирите албума на INTELLIGENT MUSIC PROJECT или ще наблегнете на последния основно?

За първи път правим промоция на два албума едновременно. Защото смятаме, че не беше съвсем достатъчна промоцията на „Sorcery Inside”. Сега понеже издаваме петия проект, който се казва „Life Motion”, ще го включим в програмата и него. Технически сме се обзавели много добре и се надявам да бъде брилянтно шоуто за феновете.

С толкова голям състав колко ще продължи концерта?

Изчислявали сме го обикновено около два часа. Но, както се казва, готови сме и за удължаване.

Само музика на INTELLIGENT MUSIC PROJECT ли ще звучи от сцената?

Да! Категорично! Акцентът ще бъде върху музиката на INTELLIGENT MUSIC PROJECT. Всеки си има самостоятелна кариера и ще си свири своите парчета на неговите турнета. Това е турне – алтернатива на чалгизацията и съответно ние си държим на нашата продукция.

Предполагам, че под чалгизация имате предвид не само музиката?

Не само, разбира се. Специално при мен музиката е неразделна част от дейността на фондация „Българска памет”. За растеж на едно общество са необходими вярващи в себе си, целеустремени, добронамерени, живеещи с мисия хора. Изграждането на едно такова общество е процес и за да стане държавата ни по-добро място за живеене, е необходимо на принципа на Възраждането, колкото може повече хора, които имат възможност, да участват в този растеж. А аз смятам, че ние даваме достоен пример.

Трудно ли е? Където и да се обърнем, тази форма на мислене е заела доста широки пространства...

Няма лошо, защото това е част от предизвикателството. Но ние сме длъжни, т.к. вкус се възпитава да предлагаме нашия модел. А той е добрия пример. Нашият пример е такъв, че всеки със собствени средства участваме в развитието на обществото. Доволни сме от това и всъщност живеем за държавата. Изпитваме удовлетворение от всичко, което се случва и инвестираме в младите хора на България. Разбира се, подчинили сме всичко на европейските принципи за толерантност, разбирателство, взаимопомощ, градене на икономически мостове.

Албумът „Life Motion”?

Албумът е посветен на факторите в живота, които го движат напред. Които не се преподават в училище и е редно да споделим като хора, които държим някаква форма на успеха в съзнанието си. Имаме какво да кажем, споделили сме го по възможно най-адекватния начин, отново имаме няколко вокалисти. Ronnie Romero има най-масово участие, което го прави с нов саунд за нас. Наричам го развитие в правилната посока.

Повече от доктор Милен Врабевски чуйте в специалното интервю, което даде за Радио Варна.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Забравени пейзажи представя художникът Милчо Талев

От 25-ти април 2024 година галерия Ларго ще представи за първи със самостоятелна изложба във Варна Милчо Талев.  Експозицията се нарича „Забравени пейзажи“ и представя около 20 живописни платна, повечето създадени специално за представянето му във Варна. Чуйте още от разговора на репортера ни Ваня Славова с художника Милчо..

публикувано на 25.04.24 в 17:19

Изложба живопис на Ренета Павлова - "Няма синьо без жълто и без оранжево"

Откриването на изложбата е от 18.30 часа 25.04./четвъртък/ 2024 г., Варна, ул. „Охрид” 22, галерия „Арт Маркони”. Чуйте още от разговора на репортера ни Ваня Славова с художничката Ренета Павлова и с галериста Ваня Маркова: Преди две години Ренета Павлова отвори вратата на провокациите с идеята, че творецът винаги може да черпи..

публикувано на 25.04.24 в 16:58

Лазаровден отбелязват в Балчик

Повече от 300 участници ще се включат в тазгодишното 19-о издание на общински фестивал на любителските състави “Лазаровден” в Балчик, организиран от Общината и Народно читалище “Васил Левски 1959”. Тази година сцена на проявата за първи път ще бъде информационният център "Мелницата", а за първа година там ще се организира и базар за ръчно изработени..

публикувано на 25.04.24 в 14:23

Варна дарява на Унгария скулптура на поета Петър Алипиев

Община Варна дарява скулптурен портрет на поета и преводач Петър Алипиев на Община Кишкьорьош, Унгария. За целта мемориалният знак ще бъде предаден на Унгарския културен институт в София и с тяхно съдействие ще отпътува за Унгария. Скулптурният портрет на Петър Алипиев ще бъде поставена в парка на преводачите „Шандор Петьофи”, който се стопанисва от..

публикувано на 25.04.24 в 13:51

Три гостуващи изложби в Двореца в Балчик

Н а 26 април от 17.00 часа ще се представи младата самоука художничка Дарина Пенева, която влага в своите картини любовта си към природата-творец и към всяко цвете, което тя е създала. Изложбата и "Цветна феерия" може да видите от 26.04. до 09.05.2024 г. в Галерия "Тунела " в ДКИ КЦ "Двореца".Дарина Пенева е дарявала..

публикувано на 24.04.24 в 17:36

Илюстраторката Дияна Нанева гостува на варненската библиотека днес

Илюстраторката Дияна Нанева ще представи днес във Варна първата част от юбилейното издание на детската поредица за Червенокоска от Златко Енев. Събитието ще бъде от 18 часа в отдел "Изкуство" в Регионалната библиотека "Пенчо Славейков". С тази нова визия „Червенокоска в гората на призраците“ прави своя дебют във Варна – родния град на художничката..

публикувано на 24.04.24 в 14:35

Етнически групи в креативен спектакъл на Арлекин

Всички деца имат таланти и всички ги проявяват по различен начин. Младите таланти на "Арлекин" в партньорство с Международната асоциация на театър за деца и младежи ASSITEJ NORWEY - осъщетсвиха спектакъла "Какво мислиш за мен? /Приятелство чрез изкуства/". Участниците са от  Суворово, Пет могили, Игнатиево, Казашко, Каменар...

публикувано на 24.04.24 в 11:19