Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Европейски колежи по мода, изкуство и дизайн гостуват във Варна

От 15 до 17 февруари един от най-значимите колежи за мода, изкуство и дизайн в Европа – Istituto Europeo di Design (IED) ще проведе презентации във Варна и още два български града, а именно:

София – 15 февруари, х-л „Маринела“ /бивш „Кемпински“/, 16:30 часа

Пловдив – 16 февруари, х-л „Тримонциум“ , 16:30 часа

Варна – 17 февруари, х-л „Голдън Тюлип“ 18:30 часа

Предварителна регистрация за събитието можете да направите тук.Istituto Europeo di Design (IED) е една от най-значимите образователни институции в сферите мода, дизайн, визуални изкуства и комуникации в Европа. Институтът, известен като една от най-добрите дизайнерски академии, разполага с бази в Италия, Испания и в Бразилия. На териотирята на Италия, IED има седем кампуса, като програмите, които се предлагат във всеки един от тях отговарят на духа и характерните нужди на района.

IED предлага бакалавърски и магистърски програми, мастър курсове, едногодишни специализации, както и и летни курсове на английски, италиански и испански език.

Сред най-предпочитани от българските студенти специалности се нареждат: Fashion Design, Fashion Marketing and Communication, Fashion Stylist и Jewellery Design, Interior Design, Product Design, Transportation Design, Graphic Design, Computer Generated Animation и Photography.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Домашен арест за първия задържан заради нарушена карантина варненец

Варненският районен съд определи мярка за неотклонение „Домашен арест“ на първия привлечен като обвиняем от Районната прокуратура за отклоняване от задължителна карантина чрез провеждане на виртуално заседание 21-годишният Золфи В., който е бил привлечен към наказателна отговорност заради отклоняване от карантина, от днес е под домашен..

публикувано на 02.04.20 в 16:53

457 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

457 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Броят на починалите е десет. Оздравели и изписани след болнично лечение са 25, информираха от Министерството на здравеопазването. Новите лабораторно доказани случаи са 8, като всички са в София. Лабораториите работят и в момента, като продължават да изследват..

публикувано на 02.04.20 в 16:43

Пореден призив за кръводаряване

Прокурори, следователи и съдебни служители от Апелативната, Окръжната и Районната прокуратура във Варна подкрепят призива на Прокуратурата на Република България за участие в кръводарителска акция в помощ на нуждаещите сe. Te ще се включат в даряването на кръв за лечебните заведения във Варна, като решението за участие на всеки е лично и..

публикувано на 02.04.20 в 16:32

Организират виртуални дни на кандидат-студента

В извънредната ситуация университетите у нас също адаптираха кандидатстудентската си практика така, че зрелостниците да кандидатстват дистанционно и навреме и търсят връзка с гимназиите, за да информират за възможностите.       Гимназията с преподаване на чужди езици „Йоан Екзарх“ във Варна организира виртуален форум „Дни на кандидат-студента“ в..

публикувано на 02.04.20 в 15:49

Възстановяват суми за превоз с камиони или автобуси с екогориво

Собствениците или ползвателите на камиони и автобуси, които се движат единствено с алтернативно гориво - метан, природен или био газ, биетанол и др., могат да възстановяват половината от сумите, платени за тол такси. Потребителите могат да се запознаят с утвърдената процедура, която се намира на сайта на Агенция "Пътна инфраструктура" www.api.bg,..

публикувано на 02.04.20 в 15:28

"Закрила на детето" с онлайн проверки

Държавната агенция за закрила на детето обнови мерките за контрол за спазване на правата на детето и стартира извършването на дистанционни онлайн проверки. Това засяга проверките във всички училища, детски градини и ясли, центрове за подкрепа за личностно развитие, лечебни заведения, дирекции „Социално подпомагане“..

публикувано на 02.04.20 в 14:52

Съдебни служители и прокурори от Варна и Шумен дариха близо 10 хиляди лева на местни болници

300 000 лв. достигнаха даренията от прокурори, следователи и съдебни служители за болниците, в които се лекуват пациенти с коронавирус. Само за последните три дни са събрани нови 80 000 лв. Общо близо 10 000 лв. са дарили прокурорите и съдебните служители от Окръжна и Районна прокуратура – Варна,..

публикувано на 02.04.20 в 14:21