Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

UNICEF с онлайн предизвикателство за родители

Всеки ден, точно в 11 ч. преди обед UNICEF публикува на FB страницата си по едно предизвикателство за родители и деца в условията на самоизолация. Кампанията започна преди броени дни и засега числото на предизвикателствата е заковано на 15, съобщи за Радио Варна Ивайло Спасов, експерт по комуникации в представителството на водещата организация, работеща в полза на децата. Инициативата #ЗабавноВкъщи има за цел да вдъхнови семействата за споделено време с децата в условия на физическа изолация, допълва той.

Сред инициативите на UNICEF у нас са и серия от забавни, но и сериозни видеа, направени от младежи за младежи - със съвети как да преминем по-лесно, но и отговорно през физическата изолация, без да я превръщаме и в емоционална такава.

Как да се включим в предизвикателствата и да предадем идеята и след нас може да чуете в звуковия файл.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

23 ученици са отличени в конкурса "Моята първа среща с Корея"

23-ма ученици от Средното училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ във Варна бяха отличени в конкурса „Моята първа среща с Корея“. Той беше организиран от младежка фондация „Аморфа“ като част от програмата „Аморфа Академия за млади посланици на културата 2024“, в партньорство с Посолството на Република Корея в България...

публикувано на 05.06.24 в 15:52

Младежи от Варна могат да станат доброволци и да се запознаят с различни професии

Община Варна започва кампанията  „Младежка доброволческа служба” 2024, в която набира младежи на възраст между 16 и 29 години за полагане на доброволчески труд. Желаещите млади хора могат да работят в местни неправителствени организации и институции. Те имат възможност да изберат работа в сферата на екологията, изкуството, културата, опазване на..

публикувано на 05.06.24 в 14:39

Ние можем да бъдем поколението, което най-накрая ще сключи мир със земята

Тази година Световният ден на околната среда 5 юни - най-значимият международен ден за действия, насочени към опазване на околната среда, се фокусира върху възстановяване качеството на земята, преодоляване на риска от опустиняване и изграждане на устойчивост под мотото „Нашата земя. Нашето бъдеще. Ние сме #GenerationRestoration.” Навсякъде по света..

публикувано на 05.06.24 в 12:52

15 ученици са отличени в конкурса за детска рисунка "С очите си видях бедата"

15 ученици на възраст от 9 до 16 години бяха отличени в конкурса за детска рисунка "С очите си видях бедата". Той се проведе в сградата на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варна.  В конкурса участваха 229 рисунки от различни учебни заведения в областта.  Творбите на отличените участници са изпратени за..

публикувано на 05.06.24 в 10:18

Отбелязваме Световния ден на околната среда

На 5 юни отбелязваме Световния ден на околната среда. Денят се чества от 1973 г. след приета  резолюция A/RES/2994 (XXVII) на Общото събрание на ООН от 15 декември 1972  г.  Тази година се навършват 51 години от Конференцията на ООН за жизнената среда на човека, проведена през 1972 г. Събитието се счита за първата международна среща по въпросите с..

публикувано на 05.06.24 в 08:35

Повече доволни, но и немалко недоволни са гражданите от ремонта на ул. "Петър Попов" във Варна

Финални дейности по ремонта в района на ул. „Петър Попов“ до Варненския свободен университет установи наша репортерска проверка. Голяма част от пътя е асфалтиран, предстои полагането на втори слой. Работи се и по направата на тротоарите, които преди това липсваха в тази част на местността Ален мак.  Недоволни граждани има спрямо изграждането на..

публикувано на 05.06.24 в 08:25

Спасиха бедстващо куче, паднало в Шокъровия канал

Спасиха бедстващо куче, паднало в Шокъровия канал след подаден сигнал. Задействани са Службата по противопожарна безопасност и защита на населението и екипа на Приюта за безстопанствени животни в с. Каменар. На мястото, за да помогнат, са се отзовали доброволци, както и граждани, разхождали се в този момент в Морската градина, съобщават от общинската..

публикувано на 04.06.24 в 17:17