Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симбиозата между психологията и модата прави стила неповторим

| обновено на 10.05.20 в 08:58

Десислава Димитрова вярва, че мисията в живота й е да прави хората красиви, уверени и щастливи.
Създава Мy Signature Style Agency от цялата душа и сърце, с цел трансформацията на личния стил да докосне и други хора, за да открият инстинскато си Аз.
А личният стил е с основна мисия да намери онези дрехи, които разкриват нашата истинска история и ни представят такива каквито сме, без маски, без демонстрации и роли.
Когато дрехата и човекът говорят на един и същ език, тогава е постигнат хармоничния баланс и се утвърждава уникалността на личността.

Изграждането на личен стил не се случва за един ден, това е процес, който изисква работа и творчество. Ако копнеете за такава промяна, можем да преминем заедно през един забавен и вълнуващ процес, процеса на преоткриване и създаване на собствен уникален стил. Това твърди Деси.
Завършила е Френска езикова гимназия и висше образование Международен туризъм с английски и френски език във Варна. Тъй като обожава да учи езици, допълва колекцията си със сертификати по испански и италиански.
 
Влечението към модата, стила и цветовете идва в точното време и на точното място, когато открива в Англия Академия за обучение на имидж консултанти и решава да започне мечтано обучение в Лондон, където се обучават стилисти от цял свят.
Чуйте какво сподели в разговор с Ваня Славова:

Започнах да работя в банки, корабни агенции, като преводач, но цял живот съм имала влечение към изкуството, към модата, да намеря начин да изразя най-добре себе си, тъй като обичам да изследвам нови хоризонти. Първо учих в Милано, в академията Милан Фешън Кампус, след това в Англия, започнах така мечтаното ми обучение за имидж консултант.
- В България как се възприема тази професия, има ли интерес към вас като специалист?
Като цяло в София е доста по-полулярна мога да кажа, за сравнение в чужбина: например в Англия и в Италия е популярна вече повече от 20-25 години; в София през последните 5-6 години започна да се налага, във Варна доколкото ми е известно няма много колеги. А при мен конкретно нещата са комплексни, тъй като аз надграждам и с имидж стайлинг, персонален стайлинг, тъй като сърцето винаги ме е теглило към психологията, да разбера хората, поведението им и междуличностните им отношения. Особено ми беше интересен модулът психология, базирана на възприятието и влечението към цветовете и цветните психологически профили. Това е, което ме отличава да кажем от хората, които се занимават само с цветови анализи.
- Много интересна симбиоза между модата и психологията. Да разбирам, че всеки цвят, съответства освен на модна тенденция и на това, което носим вътрешно в себе си.
Точно така. Това е едната страна на нещата. Цветовете както повечето хора знаят например, че червеното е олицетворение на самочувствие, сила, виталност, страст, а синьото примерно олицетворява спокойствие, умереност, хармония. Едната теория се изразява в това, че носейки съответен цвят ние балансираме собствените усещания, емоции, вибрации чрез него, тъй като цветът е вибрация, той така се възприема от окото. Другата теория, че желанието и влечението към определен цвят издава липса към тези качества. Аз надграждам и цветен психологически профил, който е по-интересен и по-дълбок.
Чуйте още по темата:

Чрез облеклото заявяваме личността си пред околните и света.
От значение е какво изразяваме със своите дрехи, дали сме себе си, дали сме нещо различно.
Десислава Димитрова съветва дамите да експериментират, да открият своя цветови профил, да намерят дрехите, които са подходящи да изразят душевността  и вътрешното им светоусещане.
  Не е важно колко е голям гардеробът ви, а дали в него има това, от което се нуждаете.
В случай, че ви е трудно да махнете излишното, обърнете се към специалист.
По този начин ще се разделите с енергията на старите дрехи и  със застоя във визията си.
Най-вероятно ще преоткриете една нова част от себе си.
При положение, че ви е трудно сами, потърсете  Деси!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Д-р Владимир Славчев: Варненският некропол не е наша собственост. Той е притежание на нацията

Не са достатъчни средствата за археологическите разкопки на Варненския халколитен некропол. Това потвърди д-р Владимир Славчев, ръководител на археологическия екип. Нужни са около 50 000 лева, с които ще се удължи работата на терен и археолозите ще се приближат към пълното проучване на източния район на некропола.  Регионалният исторически музей..

публикувано на 26.04.24 в 10:15

"Пейзажът и градът" представя три творчески поколения в българското изкуство

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна представя до 16 май тематичната изложба “Пейзажът и градът”. В нея са включени 43 произведения живопис на 37 художници от фонда на художествения музей, създадени от три творчески поколения в българското изкуство. Селекцията е на изкуствоведа Румен Серафимов, главен уредник в Галерията и куратор..

публикувано на 25.04.24 в 17:33

"Мелодия и ритъм на формата" - изложба на скулптора Ангел Атанасов във Варна

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна представя самостоятелна изложба на Ангел Атанасов - скулптор, чиито творчески интереси са съсредоточени върху чистите форми. Изложбата включва 12 скулптури, изработени в бронз и 4 в дърво, обединени от името “Мелодия и ритъм на формата”. Ангел Атанасов завършва Националната художествена..

публикувано на 25.04.24 в 08:20
Факсимиле от проекта за трасе на лекото метро във Варна, публикуван в сайта на Община Варна

Арх. Христо Топчиев: Проектът за бул. „Цар Освободител“ дава приоритет на автомобилите

Разширението на бул. „Цар Освободител“ беше припознато като приоритетно за реализация и от новия екип на Община Варна. Предвидено е да се прави със смесено финансиране, общинско,  държавно и европейско, а най-вероятно и по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). П о този повод днес от администрацията организират  обществено обсъждане,  от..

публикувано на 24.04.24 в 07:58

Ани, която бяга с кауза и заразява с добро!

Да бягаш с кауза, за да помогнеш на друг. Това прави от близо две години Анна Христова, която е успешен маркетинг специалист. Макар и със сериозен дефицит на желязо, чисто здравословно, Анна се мобилизира, за да продължи да бяга с кауза и да заразява с добро още повече хора от своето обкръжение. Тя участва в маратони и полумаратони в..

публикувано на 23.04.24 в 16:08
Анна Заркова

Анна Заркова за събитията от убийството на Луканов и сега: Паметта ни се трие като червило с изтекъл срок на годност

Журналистът Анна Заркова ни връща към убийството на бившия премиер Андрей Луканов с новата си книга "Смъртта на Бялата лисица". Казва, че историята ѝ не е абсолютната истина, но е достоверен разказ, в който всички герои са истински личности - с изключение само на един - предполагаемият убиец. Неговата история е измислена, но в резултат на сериозни..

публикувано на 23.04.24 в 08:30

Проф. Милчо Лепоев: Дали да има леко метро зависи от пътникопотока

Инвестицията в леко метро е първоначално по-голяма, когато се прави подземно, после за поддържането се дават по-малко средства. Когато се прави по открит способ първоначалната инвестиция е по-малка, а след това за поддържане е по-голяма сумата. Именно това е работата на експертите в този Експертен съвет да намерят оптималното, което е..

публикувано на 22.04.24 в 08:15