Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"По първи петли" на 7 септември с Ваня Славова

Майсторски клас по иконопис за възрастни започва в храм "Свети Атанасий" във Варна  с иконописците Катя и Младен Костадинови.

Големият български художник Георги Лечев откри юбилейна изложба „Пътят“, посветена на неговата 70-годишнина, в Градската художествена галерия на Варна.

Осем доброволчески инициативи в различни села в България са реализирали доброволците от сдружение „Фабрика за идеи” през това лято. Интервю с Милица Джанджова, организатор на инициативата "С ръце за село".

Извайва ли мастило от кал писателят Николай Илчевски, докато, вместо да ходи на фитнес, помага на земеделеца Боби Бахчевански, ще стане ясно от разговора с двамата.

Среща с оперния певец Емил Иванов. След бляскавата си кариера на сцената той се отдава на другата си страст, астрономията, и към момента е докторант в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”.

Атанас Генчев, основател на професионалния фолклорен ансамбъл "Добруджа", с номинация за званието "Почетен гражданин" на Добрич.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 5 юни с Валерия Василева

Абонати на ВиК – Добрич се оплакват от нетърпима ситуация с водоподаването вече седмица и упрекват дружеството в неадекватни действия – какво показа репортерската ни проверка. Интервю с министъра на енергетиката в служебното правителство Владимир Малинов, който участва в международната конференция „Българската атомна енергетика –..

публикувано на 05.06.24 в 13:50

НОВИЯТ ДЕН в сряда, 5 юни

Финални дейности по дългия ремонт в района на ул. „Петър Попов“ до ВСУ. Доволни ли са гражданите, живеещи в тази част на Варна и какви забележки имат ще научите в репортаж след 8ч.; Павлин Косев, председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите коментира началото на туристическия сезон в морската ни столица; Моделът на..

публикувано на 05.06.24 в 05:55

НА СВЕТЛО на 4 юни с Мариела Димитрова

94 години щеше да навърши днес първият български ветроходец, обиколил света с яхта кап.Георги Иванов Георгиев, наричан Капитанът. Ще чуем фрагмент от уникален запис от Златния фонд на БНР - интервю с капитан Георгиев,  взето от журналист от Радио София, когато той е в порт Дарвин, Австарлия. Чуйте в 14.20 часа. Националната конференция "Цялостен..

публикувано на 04.06.24 в 13:56

На 3 юни в "От другата страна" по Радио Варна

На 3 юни в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Wolf Hoffmann (ACCEPT). Андон Райчев за новия албум на АТОМ ИНКОГНИТО "Призраци от миналото". Разговор с Емилиян Щерев за дебюта на BRODNIK "Along the Healing Path". В предаването ще звучи музика на: INDIGNITY , COOL DEN, AUSTERE, GOD DETHRONED, JIG-AI, GRUESOME,..

публикувано на 03.06.24 в 14:25
Пейзажи от Варна

НОВИЯТ ДЕН в понеделник, 3 юни

От днес варненки могат да се запишат за профилактично, безплатно изследване за рак на гърдата. Прегледите са финансирани от Община Варна и се  провеждат в ДКЦ 5 „Света Екатерина“.  За информация и записвания тел . 0884 44 29 16. Разговор по темата  с доц.д-р Галина Павлова-управител на лечебното заведение; Стопаните на плажове в Балчик с..

публикувано на 03.06.24 в 05:48
Chart

#765 ТОП 20 (31.05-07.06.2024)

публикувано на 31.05.24 в 19:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 31 май със Светлана Вълкова

Започва Международният театрален фестивал „Варненско лято“ – гостува изпълнителният директор на форума проф. Николай Йорданов Актрисата и преподавател в НАТФИЗ Десислава Чутуркова за новите си кино и театрални предизвикателства “Его-система / Еко система” на Института за съвременно изкуство - София, в Градската художествена галерия –..

публикувано на 31.05.24 в 12:22