Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да се вгледаме по-дълбоко в света, който ни заобикаля е посланието на “Open your eyes”- вторият авторски албум на София Димитрова

Снимка: Златина Бобоцова




София Димитрова е един от ярките представители на варненската музикална сцена. Две години след дебютния албум Return”, тя представя втория си проект с авторска музика -„Open your eyes”.В основата му е еклектичното звучене, в което се преплитат алтернативен, ню уейв и гръндж стилове. София е вокалист, композитор, текстописец, инструменталист и в този албум. Освен синтезаторите, този път тя записва и китарите в някои от песните. А процеса на създаване на „Оpen your eyes, тя описва така:

Още като завършвах първия си албум вече имах идеи за втория, но реших да изчакам. След като настъпи пандемията и нямахме участия, приех това време като един подарък. И тъй като не мога да живея без музика реших, че ще продължа да развивам идеите си. Промених доста от аранжиментите на някои песни, които бях започнала да записвам. Реших да бъда по-смела в това, което искам да кажа и в използването на изразните средства, и дори да напиша по-сложни аранжименти.

Гост музикант в „Open your eyes” e китаристът на група P.I.F. – Иван Велков. Той участва в седем от общо десетте песни в албума. За началото на тяхната съвместна работа, София разказа: Една вечер бях на плажа, на участие на P.I.F. и чух Иван да свири нещо, което ми прозвуча като стил и настроение, подобно на това в песните ми. На следващия ден го поканих и той веднага откликна. За нула време записа китарите в седем от песните. Беше много интересно, защото всеки трак, който ми изпращаше, имах чувството, че преди това е звучал в главата ми. За мен това беше невероятно преживяване.

Албумът е смесен и мастериран от Йордан Данев.

Цeлия разговор чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ученик от НУИ "Добри Христов" във Варна с най-висок резултат от конкурс по пиано в Италия

Жельо Тодоров, ученик от Националното училище по изкуствата "Добри Христов" във Варна, стана носител на първата награда от Международен конкурс по пиано в Италия. Единайсетокласникът  завоюва най-високия резултат както в своята категория , така и за целия конкурс - 99 от 100 точки.  Жельо Тодоров е част от класа по пиано на Боян Бъчваров.  В..

публикувано на 07.05.24 в 18:15

"Малък фестивал на куклите 2" предстои във Варна

Едни от най-добрите куклени спектакли от София, Пловдив и Бургас гостуват на варненските деца по време на второто издание на Малък фестивал на куклите. Детският празник ще се проведе от 11 до 13 май в Народно читалище "Отец Паисий" и във Фестивален и конгресен център. Малчуганите и техните родители ще могат да се насладят на пет театрални спектакъла в..

публикувано на 07.05.24 в 13:15

Напусна ни художникът Венцеслав Антонов

Напусна ни художникът Венцеслав Антонов. Българското изкуство изгуби един от безспорните авторитети в графиката, а варненската артистична общност - едно от най-ярките си лица. Творец на категоричния жест и изказ, Венци Антонов ще остане в сърцата ни със силата на своя дух и своите произведения, пишат за колегата си от Градската художествена галерия..

публикувано на 02.05.24 в 16:54

Писателят Атанас Стойчев за последните си книги

Писателят Атанас Стойчев се появява отново на сцената на Радио Варна и пред /по/читателите на неговото творчество с двете си последни книги: „Любов до повръщане“ / 2021/ и „Още една натрапница“ /2023/. Доколко невинни са фантазиите на автора, както той сам ги определя, читателите ще решат сами, но че е „наблюдателен и прозорлив събеседник“, по думите..

публикувано на 02.05.24 в 15:54

"Свободата води народа" е отново в Лувъра

Посетителите на Лувъра в Париж ще могат да открият истинските цветове на картината "Свободата води народа" на Йожен Дьолакроа след реставрацията й, която продължи повече от шест месеца, предаде АФП. Творбата, смяната за шедьовър на живописта, беше пожълтяла от натрупалите се в продължение на десетилетия слоеве лак и мръсотия. Картината, на..

публикувано на 01.05.24 в 15:44
Аладжа манастир

Само два музейни обекта във Варна работят днес

Днес, 1 май, както и в останалите празнични дни покрай Великден (от 3 до 6 май), отворени за посещение ще са само два музейни обекта във Варна , съобщават от Регионалния исторически музей във Варна. На днешния празник можете да посетите единствено "Аладжа манастир" и "Побити камъни" , а на 24 май, освен тях, отворен ще е и Музеят на Възраждането...

публикувано на 01.05.24 в 06:59

Концертът "Джаз в Първо студио" на група Soulbmoll ще звучи в ефира на Радио Варна

Концертът "Джаз в Първо студио" на група Soulbmoll ще се излъчи на 2 май от 12:30 часа в ефира Радио Варна. В програмата  групата изпълнява музика от първите им два албума „В този ред на мисли“ и „Причини“, аранжирана за биг бенд. SoulBmoll е една от най-успешните банди на българската сцена през последните  години. Музикантите са млади, амбициозни,..

публикувано на 30.04.24 в 23:34