Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

5
Снимка: фейсбук - Клиника "Д-р Емилова"

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители.

На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро.

Такъв е примерът на семейство Веска и Станислав Ганчеви от Стара Загора, които от 30 години живеят в Хюстън, Тексас.  Промяна в живота си търсят на десетки хиляди километри от дома и за първи път идват при д-р Eмилова през 2015 година. Съпругата е инициаторът и двигателят на промяната, в която включва и техните синове:


Веска: Започнахме да се интересуваме как да поддържаме здравето си когато моят мъж доста напълня, когато доста наденички ни бяха изпращани от всички роднини и когато резултатите станаха много неприятни. Тогава казах на съпруга ми и на двамата ни синове, че ще ги заведа при лекар, който има и диплома, и една от петте най-добри клиники, уелнес клиники в света, при един от 50-те най-добри уелнес доктори в света, при това с толкова много години практика..

Станислав: Миналата година заради коронавирусната инфекция не можахме да дойдем и с нетърпение чакахме да продължим тук това, което сме започнали. Благодарение на д-р Емилова съм отслабнал 40 кг  и имам вече е един нов начин на живот. От номер 46 на панталон сега съм 34 !!  Все едно, че една торба цимент съм носил през целия си живот без да се усетя.

  Ако спазваме библейските принципи, те работят. Дали вярваш или не вярваш няма значение – те работят. Както физическите закони - не може да скочиш от един балкон и да мислиш, че ще стане нещо различно от очакваното. Другият духовен принцип е: каквото посее човек, това ще пожъне. Ако си посял добро, ще жънеш добрини и така тялото се радва и няма болести.

Веска: Когато бяхме първия път при д-р Емилова аз си напълних целия куфар с книги, буквално от всяка книга в книжарницата тук си взех. И това куфарче си го носих в самолетния багаж, за да не би да се изгуби, защото това за мен беше ядрото на живота, на моето бъдеще. Защото искам семейството ми да има добро здраве, да видим на децата децата и да имаме щастлив и спокоен живот.

След толкова години живот далеч от България намерихте и приехте, че един български лекар може да създаде клиника, която е една от Топ 5 в света, а тук в България е толкова трудно това да се признае - защо според вас?

   Веска: Най-близко до д-р Емилова е Шарлот Герсон.                                                                            При нас в САЩ няма такава клиника, най-близко е в Мексико и в Унгария.

Когато проучвах аз разбрах, че двете жени – Шарлот Герсон и д-р Емилова са златните ангели, изпратени на земята за нас хората.

Те са толкова сходни, с такива големи сърца  и обич, с любов към хората, че аз не съм виждала други такива хора.

Тук е едно златно находище в България!

Толкова е ценна д-р Емилова и целият и екип – всички в синхрон заедно работят.

И аз съм много щастлива, че мога да си идвам в родината при тази златна докторка и така да подпомогна здравето и бъдещето на моето семейство.

Станислав: Като бизнесмен си направих една бърза сметка, че ако всичките изследвания, които правя при  д-р Емилова, ги направя в Америка, ще е страшно, десетократно по-скъпо. И тук можеш да говориш с всеки един доктор, можеш да попиташ за всичко и да ти се разясни подробно - за теб самия, за близките, за роднините дори. Имаш си свой лекар, имаш специалисти и просто си личи, че когато хората работят от сърце, те го правят със желание.

Кое най-важното когато човек излезе от Клиниката, когато приключи тук програмата с плодолечение, направи захранването и вече трябва да продължи у дома си ?

Веска: Трябва да продължи да гледа такива филми, каквито тук се прожектират, а те са много. По този начин имате много дълбоки корени и може да кажете не на луканката, не на кюфтето и не на мазното свинско кебапче.

Вие много работите сама – много търсите литература, много четете, проучвате – какво е новото, което научихте тук?

Веска:  От всяка лекция, от всеки филм, от всяка среща с лекарите тук и с хората, разбирам едно: вървете напред, пазете, което тук ви е подарено и не се отказвайте, за да бъдем всички като продължение на ръката на д-р Емилова по целия свят с всеки, с когото се срещаме

Станислав:  Искам да благодаря на целия екип и специално на д-р Емилова, защото виждам, че е човек, който е изцяло посветен на работата си, на този център и обича хората от цялото си сърце, което много ни докосва! И виждаме, че хората тук го оценяват

Да обичаш хората, да си посветен на делото си и да правиш добро – изборът на д-р Емилова.

За среща с нея в клиниката край Варна – телефон: 0888 951 288





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27

Д-р Емилова: Винаги избирайте сезонните български плодове

Вече   близо 30 години д-р Емилова лично прилага плодолечението, което препоръчва на пациентите си. Тя съветва  програмата да се прави  при възможност със сезонни български плодове. Чуйте защо: Сезонните плодове, тоест плодовете откъснати в момента, в който ще бъдат консумирани, са най-прекрасното нещо, което може да си пожелае всеки един човек..

публикувано на 30.07.21 в 18:16