Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два варненски проекта са в списъка на МВР

Платформа във Варненското езеро
Снимка: Румен Сарандев

Министерството на вътрешните работи огласи 116 преписки с висок обществен интерес, по които до момента няма движение от страна на прокуратурата.

В списъка фигурират две преписки за проекти, които се реализират във Варненска област.

Единият от тях е за удълбочаване на каналите във Варненското езеро. Според МВР, договорът с фирмата – изпълнител е сключен без конкурс или процедура по избор, което е нарушение на Закона за обществените поръчки. От вътрешното министерство напомнят, че стойността на този проект е над 327 милиона лева. Преписката за удълбочаването на каналите е образувана в Столичната дирекция на полицията в началото на месец август миналата година. Материалите по нея са предадени на прокураттура през месец октомври 2021 г.

Отново през месец август миналата година е образувана преписка срещу длъжностни лица от община Варна и Областна администрация – Варна. Преписката е във връзка с проекта ''Буна ''Минерален басейн – крило Юг Малък плаж в акваторията на Черно море при к.к. ''Св. Св. Константин и Елена'', който е финансиран с 5 775 000 лв. Материалите по преписката са предадени на Специализираната прокуратура на 11 ноември миналата година, с мнение за образуване на досъдебно производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

1 855 лв. средна заплата във Варна и областта, 75 % са заетите в частния сектор

1 855 лева е средната работна заплата за Варна при 2 012 лева за цялата страна. Това съобщи в морската столица лидерът на КНСБ  Пламен Димитров.  Общественият сектор във Варна изпреварва този за страната. 2 088 лева е средната работна заплата в обществения сектор в областта, в сравнение с 2 077 лева за страната.  Варна обаче изостава при заплащането..

публикувано на 14.05.24 в 09:25

"Държавен вестник" обнародва Закона за хазарта

В днешния брой на "Държавен вестник" е обнародван Законът за хазарта. С промените в него се въвежда почти пълна забрана на рекламата на хазарт, както и таван за надценката на хляба. Между двете четения на Закона за хазарта в парламента бяха изпратени над 20 негативни становища по промените, касаещи ограниченията на рекламата. Вече хазартни игри не..

публикувано на 14.05.24 в 09:14

Във Вълчи дол организират благотворителен концерт „Заедно за Веси“

Благотворителен концерт в помощ на 12-годишната Веселина ще има във Вълчи дол днес.  Той е част от мащабната кампания, чиято цел е в кратък срок да бъдат събрани 37 500 евро за спешна и сложна операция на момичето в Турция. Концертът е организиран от учители от СУ „Васил Левски“ във Вълчи дол. Залата на Културния дом в града ще бъде предоставена..

обновено на 14.05.24 в 09:12

На заседание обсъждат увеличението на пенсиите от 1 юли

Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) решава днес за увеличението на пенсиите от първи юли. В Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за тази година е заложен ръст с 11%. В края на миналата седмица обаче стана ясно, че експертните сметки на Националния осигурителен институт (НОИ) сочат, че повишението трябва да..

публикувано на 14.05.24 в 08:39

ЦИК представя образците на бюлетините за вота 2 в 1

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще представи образците за бюлетините и визията на машините за изборите две в едно на 9 юни на пресконференция в ранния следобед. ЦИК вече изтегли номерата на партиите и коалициите в бюлетината за гласуване за предсрочните парламентарни избори и в бюлетината за избори за български представители в Европейския..

публикувано на 14.05.24 в 08:31
Снимката е илюстративна

Улица "Брегалница" ще бъде затворена временно днес

Планирано премахване на опасни клони от дървета на улица "Брегалница" ще бъде направено днес, от 10:00 до 12:00 часа. По този повод пътното платно ще бъде затворено. Дейностите по подрязване на дърветата ще се извършват в участъка от ул. "Кюстенджа" до Второ районно полицейско управление - Варна.  От Дирекция „Инженерна инфраструктура и..

публикувано на 14.05.24 в 07:06

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна: ·   На  14.05.2024  г. В периода  09:00  ч. до  17:00  ч. Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: гр...

публикувано на 14.05.24 в 05:59