Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По първи петли на 1 август

Снимка: Владимир Карамазов

ПО ПЪРВИ ПЕТЛИ

БНР-РАДИО ВАРНА

01.08.2022, понеделник от 4 до 6 часа

Водещ: Ваня Славова

Фонтанът на пл. „Независимост” във Варна отново работи. Репортаж на Нина Милошевич.

Времето е идеално за плаж... Но всеки сам избира на кое място да плажува. Много хора предпочитат плажа в квартал Аспарухово, където възможността да паркират лекия си автомобил безплатно съществува все още. И макар морето да не е много чисто, градските плажове са удобни. Анкета по темата от стажанта Алекзандър Ковачев.

Атракционното туристическо влакче обикаля и този сезон във Варна. Ако не ви се върви дълго в горещите летни дни пеша или просто търсите идея за приятна разходка, имаме предложение за вас.  Може да се възползвате от лятното туристическо влакче, което вози пътници в Морската столица. На него се повози и репортерът ни Сияна Спиридонова. Тя разговаря с машиниста и с туристи.

5-етажен жилищен блок във Варна събира погледите на шофьори и минувачи. Фасадата му е изрисувана от всички възможни страни с птици, които са добре познати у нас, например гълъб и кълвач.Автор на рисунките е добричлията Дамян Николов, който от няколко години е сред известните графити артисти във Варна и обучава младежи в Българското графити училище. Подробности от репортажа на Александър Йорданов.

Художникът Димитър Трайчев подреди изложба със заглавие “Хвърли го!“ в книжарница във Варна, като съпътстващо събитие на Международния джаз фестивал „Варненско лято“ 2022. Интервю на Светлана Вълкова.

Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“ отправя лятно книжно предложение за пътешествие с избрана дестинация. С френско питие и сладости, под звуците не френски шансони, варненската библиотека откри изложбата „Париж. Литературни маршрути”, посветена на 220-ата годишнина от рождението на двата колоса на френската литература –Виктор Юго и Александър Дюма. Още за експозицията чуйте от разговора на Сияна Спиридонова с авторите й - библиотекарите Кристияна Димчева и Калина Махайлова.

Интересни места из варненските села с репортер и екскурзовод Димитрина Дончева.

Анкета с „ударниците”- фенове на певеца Веселин Маринов, които обикаля концертните зали заедно с него.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

На 13 май в "От другата страна" по Радио Варна

На 13 май в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Alex Staropoli (RHAPSODY OF FIRE). Представяне нановия сингъл на ALI "The List" – разговор с Алан Абдала. В "Мазето на Вакашински" – Емил Сапаревски ("Corvus Records") и Ясен Вакашински представят dark jazz/ambient проекта WAVESHARD. Разговор с Явор Цанев ("Gaiana Book&Art..

публикувано на 13.05.24 в 14:25
Пейзажи от Варна

НА СВЕТЛО в понеделник, 13 май

Предстоят изпитите за Национално външно оценяване за учениците, завършващи 4-ти и 10-ти клас. Изпитът е веднъж, но служи като ориентир за базата натрупани знания за периода на цялата учебна година. Важни са учебниците, по които се учи. Разговор по темата с Весела Михайлова, автор на учебниците по български език и литература към издателство..

публикувано на 13.05.24 в 13:51

В „Гравитация нула“ на 10 май

„Гравитация нула“ – 10 май 2024 година с Мартин Николов. -   Две номинации за наградата „Аскеер“ за актьори от Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ във Варна - гости в студиото Константин Соколов и Недялко Стефанов; -   Виолета Тончева с журналистическата награда "Златният тризъбец"; -   Марио Хосен за любовта към..

публикувано на 10.05.24 в 12:48

"Новият ден" на 10 май

Прокурорите от Апелативна прокуратура - Варна смятат, че проектозаконът за съдебната власт е изготвен без съобразяване с критиките на представителите на прокуратурата. В становище варненските прокурори твърдят, че в има противоречия в проектозакона. К оментар на апелативния прокурор Станислав Андонов в разговор на Даниела Стойнова.  Ще ви срещнем..

публикувано на 10.05.24 в 05:49
Chart

#762 ТОП 20 (10.05-17.05.2024)

публикувано на 09.05.24 в 13:19
Пейзажи от Варна

НА СВЕТЛО в четвъртък, 9 май

Каква е обстановката с боклуците в ромската махала на Варна   Максуда преди голямото почистване, което предстои там? Репортаж; Между 20 и 40 доброволци още се търсят за Маратон Варна. Надпреварата е тази неделя – 12 май. Интервю със Здравко Василев, който отговаря за набирането и разпределението на доброволците по трасето; Нови,..

публикувано на 09.05.24 в 11:36
Пейзажи от Варна

НОВИЯТ ДЕН в сряда, 8 май

Поредна серия от дни на безводие в с. Рогачево. За това ни сигнализираха постоянно живеещи в това населено място, които са на сухо от началото на месец май. Причината според тях е старата ВиК инфраструктура и невъзможността да се изгради нов водопровод, за да бъдат включени в него живеещите в района. Репортаж; Репортаж на Мартин Николов от..

публикувано на 08.05.24 в 06:01