Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Йорданов: Нашата основна задача е да възвърнем доверието върху политиците

Той спечели правото си да управлява Община Добрич за трети пореден път

| Интервю
Кметът на Добрич Йордан Йорданов
Снимка: Община Добрич

При изключително ниска избирателна активност и след оспорвана битка следващият кмет на Община Добрич гласоподавателите определиха да е представителят на Местната коалиция "Движение България на гражданите" Йордан Йорданов. От над 74 200 избиратели в общината гласувалите са едва 17 866, а за Йорданов бюлетините в урните са 9 071. Йордан Йорданов спечели правото си да управлява Община Добрич за трети пореден път с преднина от 1016 гласа пред претендента за кметския стол на ГЕРБ Красимир Николов. Часове, след като станаха ясни окончателните резултати от балотажа тук, Йорданов заяви, че ще бъде кмет не само на гласувалите за него, но и на останалите, както и на всички, които не са отишли до урните. 

"Ние сме единствената местна коалиция в цяла България, може би единствените останали като модел, който печели областен град, което е изключително трудно и може би ни дава надежда, че България има един добър път за развитие", подчерта Йорданов. 

По думите му "заради целия политически хаос, заради ситуацията покрай машините, заради недоверието към политиците, всички местни политици през последния месец и половина се постараха да свалят цялата активност, защото с черната кампания, която проведоха срещу мен и моите колеги, те реално отвратиха, отблъснаха, голяма част от избиратели", каза Йордан Йорданов.

Той допълни: "Нашата основна задача е да възвърнем това доверие върху политиците, защото истината е, че няма друг модел на управление". 

Подробностите чуйте в звуковия файл:


Каква картина се очерта в осемте общини в област Добрич след двата тура на местните избори – с една дума пъстра. С по двама кметове са ГЕРБ – в Тервел и Шабла, двама са кметовете и на БСП – в общините Добричка и Генерал Тошево. В Община Добрич – Местната коалиция ДБГ, в Каварна – ВМРО и в Крушари – ДПС. Задачите им за следващите четири години са много и голяма част от тях са спешни. Дали ще успеят с реализирането им, предстои да видим. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Нощните автобуси и безплатният транспорт в дневния ред на сесията на ОбС-Варна

Общинският съвет във Варна ще проведе редовно заседание в четвъртък – 30 май, от 10 часа в зала "Пленарна". В предварителния дневен ред са включени 10 точки. Част от темите на сесията са посветени на обществения транспорт в града. Съветниците ще решат дали да се удължи работното време на няколко автобусни линии през активния туристически сезон. На..

публикувано на 29.05.24 в 20:00

Тленните останки на цар Фердинанд бяха положени в двореца "Врана"

76 години след кончината на цар Фердинанд тленните му останки бяха пренесени от Германия у нас и положени в семейната крипта в двореца "Врана". Десетки политици, висши духовници и граждани присъстваха на церемонията , предаде БНР.  Най-дълго управлявалият монарх от третото българско царство лежеше непогребан от 1948 година в баварския град Кобург,..

публикувано на 29.05.24 в 18:48

Анна Михнева-Натова: С удълбочаването на Пристанище Бургас ще се даде възможност там да влизат големи кораби

Дейностите по проекта за удълбочаване на акваторията в района на Пристанище Бургас се очаква да приключат до дни. Това е срокът за постигане на определена дълбочина, която ще позволи на големите кораби (контейнеровози) да маневрират. Изграждане на нова кейова стена за корабно място №28, на терминал Бургас - запад е друга част от дейностите по проекта...

публикувано на 29.05.24 в 18:34

Заради отпадъци в канала: Фериботът в Белослав е с повреден двигател

Моторният ферибот "Белослав" е с блокирали компоненти на двигателите. Причината - множество едрогабаритни битови отпадъци, придошли от дерето и навлезли в канала. Това съобщиха от Община Белослав. Късно снощи екип специалисти, включително и водолази, са се включили в отстраняването на настъпилата авария.  "... Вредите са основно..

публикувано на 29.05.24 в 18:20

Общинският съвет в Балчик заседава в четвъртък

Дневният ред включва предложение за дофинансиране бюджета на читалище „Просвета - 1901“ с. Оброчище с 12 хиляди лева, които ще подпомогнат участието на  представителен хор „Текенски напеви” в Международен фестивал „Prague Art Festival” в Прага, Чехия в периода 12-15 юли 2024 г. Докладите и обобщени отчети за приходите и разходите на читалищата в..

публикувано на 29.05.24 в 17:47

Улица "Сава Радулов" - дупка до дупка...

Огромни кратери пречат на движението  по улица "Сава Радулов" във Варна. Проблемът съществува от години, а на тази улица никога не е бил полаган нов асфалт, коментираха за Радио Варна живеещи и работещи в района. Въпреки че "Сава Радулов" се намира съвсем близо до улица "Чаталджа", където в момента текат ремонти, хората се питат кога и на тяхната..

публикувано на 29.05.24 в 16:55

Благотворително гребане 100 км в тандем на 1 юни пред Радио Варна

Заповядайте на  1 юни пред Радио Варна.  Включете се в благотворителното гребане  НИЕ СМЕ ЕДНО/ WE ARE ONE! Мей Максин  и  Николай Колев  ще гребат в тандем 100 км на гребен тренажор Concept 2. Спортното събитие за издръжливост цели набиране на средства за каузата  "Операция: Плюшено мече"  за образованието на младежи в неравностойно социално..

публикувано на 29.05.24 в 16:21