Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защо асфалтът на улица "Прилеп" започна да пропада? (СНИМКИ)

Ремонтът продължава, маркирани с боя са участъците от пукнатините

| обновено на 15.11.23 в 10:42
7
Снимка: Румен Сарандев

Новоремонтираната улица "Прилеп" е започнала да пропада на места, а в асфалта са се образували пукнатини. Вдлъбнатините по асфалта вече са маркирани с боя и вероятно предстои да бъдат отремонтирани. Пропаданията са основно около шахти, а проблемът вероятно се дължи на ВиК-инфраструктурата, а не е от самото изпълнение на пътната настилка, коментират хора в социалните мрежи.






Реконструкцията на ул. „Прилеп“ – от ул. „Ян Палах” до началото на местността Пчелина, все още продължава. По цялото протежение на ул. "Прилеп" личат строителни работи – пръст и чакъл по недовършените тротоари, ВиК тръби с различен диаметър, кабели и др. Преброихме и няколко пропадания по протежение на настилката, включително и в частта, която е подготвена за полагане на втори пласт асфалт.






Засякохме времето, в което с кола можем да изминем разстоянието – почти 15 минути. Не във времето на обичайният час пик, но с достатъчно натоварено движение, тъй като от там минава и пътят за село Каменар. Пешеходци почти няма, но се оказа, че Петър Петров шеста година минава по цялото протежение два пъти дневно.

"Всеки ден минавам от тук -  пътят е пропаднал на места. Това са близо 2 км всеки ден, тъй като работя малко по-нагоре. Трудно ще е, докато не се направи шосето. Сега е проходимо, но преди беше разкопано навсякъде - преминавахме покрай машините, покрай работниците", коментира Петров.

Христо Йоанков също е пешеходец и е един от малцината, които срещна екипът ни. "Преди самите тротоари бяха прекалено ниски, а сега за мен това е улеснение. Чакаме да приключи ремонтът. Не ми пречи толкова, не съм шофьор", каза още Йоанков. 

Продължаващият ремонт по улица "Прилеп" е довел до „издигане“ на улицата и наклон към част от къщите в района на ВиК, каза Стефка Бонзукова, пред чиято външна врата на дома ѝ на номер 22 има насипан чакъл в подготовка за следващата част от реконструкцията. След всеки дъжд водата влиза в дома й - на около 3 или 4 метра. Газим във вода, коментира Бонзукова. 




Според Община Варна ремонтът по ул. "Прилеп" е свързан с проекта на ВиК Варна по Оперативна програма „Околна среда“.

Подробностите чуйте в звуковия файл:



снимки: Румен Сарандев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Как започна и протича гласуването във Варна и Добрич (обновява се)

Мудно и бавно започна изборният ден във Варна, видяха репортерите на Радио Варна. На места членовете на секционните избирателни комисии (СИК) се объркват за урните.  Десет машини за гласуване са дали различни проблеми и не са тръгнали, в момента те се проверяват от техници. За една секция е получено разрешение от Централната избирателна комисия да се..

обновено на 09.06.24 в 16:43

Масови проблеми с машините в Добрич

В между 60 и 70 секции в област Добрич членовете на Секционни избирателни комисии са сигнализирали за проблеми с машинното гласуване. Грешки са отчетени при разпечатването на бюлетините. Избирателната активност за НС в областта към 16.00 часа е 18,82%, а за ЕП - 16,82%. За масови проблеми с машинното гласуване сигнализира председателят на РИК..

публикувано на 09.06.24 в 16:35

"Галъп": Почти 20% на 20% е избирателната активност на двойния вот към 15 часа

Малко под 1% е разликата в избирателната активност за Народно събрание и Европейски парламент в страната към 15 часа. 19,7 % от избирателите са упражнили правото си на глас на парламентарния вот, а 20.4% за представители в европарламента, сочат екзитполовете на социологическата агенция "Галъп интернешънъл".

публикувано на 09.06.24 в 16:18

Жълт код в цялата страна заради високи температури в понеделник, 10 юни

В понеделник, 10 юни, ще бъде предимно слънчево и топло. Ще духа слаб до умерен вятър от юг, предаде БГНЕС. След обяд ще е горещо с максимални температури между 33 и 38 градуса, на места в Горнотракийската низина и по-високи, в София около 34. Обявен е и жълт код над цялата страна заради опасно високи..

публикувано на 09.06.24 в 16:15

Какво трябва да направят българските политици за децата на България?

Българските политици, които бъдат избрани днес, трябва да направят така, че децата ни да останат в България. В това са категорични анкетирани варненци, дошли да гласуват със своите деца на изборите 2 в 1. Пред секциите в Основно училище "Стоян Михайловски" в Кайсиева градина и в Техническия университет имаше родители с деца, които чакаха..

публикувано на 09.06.24 в 15:47

"Галъп": 16 % избирателна активност към 13 часа

Към 13 часа избирателната активност и за парламентарните, и за европейските избори, е около 16 процента.  "Започва да забавя ход. В началото на деня вървеше почти равностойно на предишните избори", съобщи пред БНР  Светлин Тачев, социолог от "Галъп интернешънъл болкан". За парламентарните избори започва да изостава спрямо предходните избори за НС на..

публикувано на 09.06.24 в 15:14
Снимката е илюстративна

Без синя зона и днес във Варна

Зоната за кратковременно паркиране "синя зона" във Варна не работи и днес във връзка с  обезпечаване работата на секционните избирателни комисии и всички ангажирани с провеждането на Европейските парламентарни избори и извънредните избори за национален парламент на 9 юни.   Община Варна призовава водачите да спазват правилата за спиране и..

публикувано на 09.06.24 в 14:59