Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Варна чака график за край на уличните ремонти


Община Варна е провела разговори с фирмите, които извършват инфраструктурните ремонти в града. До края на деня се очаква да представят графици кога ще приключат. Това съобщи пред медиите кметът  Благомир Коцев.

Коцев отчете, че е заварил липса на проектна готовност на Община Варна да кандидатства по европейски програми. "Малка част от инфраструктурните проекти са на етап разрешително за строеж, за останалите предстои проектиране", каза кметът.

Община Варна кандидатства с 48 проекта за 100 милиона лева пред финансовото министерство. Проектите бяха финализирани вчера.  Сред тях са дълбоководно заустване на Шокъровия канал, изграждане на буферни паркинги, проектиране на индустриална зона, облагородяване на Морската градина, изграждане на видеонаблюдение.

 В началото на следващата година предстои да бъде подписано споразумение с Агенция "Пътна инфраструктура" за ремонт на Аспаруховия мост на стойност над 100 милиона лева. Другият обект е довършване ремонта на филиала на театъра. Текат преговори с финансиращите органи за удължаване на сроковете, тъй като има опасност да се загуби грантовото финансиране, обясни Коцев.

В Община Варна се извършва одит върху работата на предишния кметски екип, съобщи Благомир Коцев, но не уточни кога ще са ясни резултатите от него. Той допълни, че петте районни кметства от следващата година ще разполагат със собствен бюджет.

Чуйте повече в прикачения звуков файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Делегация на Червения кръст посети екипажа на "Галакси Лийдър"

Делегация на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) е посетила екипажа на товарния кораб "Галакси лийдър", отвлечен от хутите през ноември, предаде БГНЕС.  Кораб с българи на борда отвлечен от бунтовници от Йемен Двама българи са част от екипажа - к апитанът и помощник-капитанът на кораба.  ЕП гласува резолюция за бързо и..

публикувано на 13.05.24 в 09:24

Регионална конференция за приобщаващото образование в детските градини предстои във Варна

Втора  Регионална конференция за споделяне на добри практики в приобщаващото образование на деца със специални потребности в детските градини ще се проведе на 15 май, сряда, във Варна. Събитието ще се състои в актовата зала на Първа езикова гимназия с начален час 9.  Темата на форума е „Традиционни и иновативни подходи при създаването на..

публикувано на 13.05.24 в 09:15

Безплатни изследвания за диабет във Военна болница-Варна от днес

Безплатно изследване на гликиран хемоглобин при хора със захарен диабет ще се проведе в периода 13-30 май в Многопрофилната болница за активно лечение-Варна към Военномедицинска академия (ВМА). Кампанията е под наслов „Заедно към по-добър контрол на диабета!“ и има за цел да обхване хора, които са над 18-годишна възраст, и са с вече поставена диагноза..

публикувано на 13.05.24 в 08:30

КНСБ обяви протест на 20 май

Синдикат "Образование" към КНСБ ще премине към ефективни протести от 20 май заради неизпълнени ангажименти на правителството за увеличение на университетските заплати. Това обявиха от профсъюза в отворено писмо, изпратено до президента, премиера, финансовия и образователния министър. Те публикуваха своята позиция в сайта на КНСБ: ВОН: Обявяваме..

публикувано на 13.05.24 в 08:24
Снимката е илюстративна

Вандализмът е основна причина за неработещите машини за билети в автобусите във Варна

Вандализмът е основната причина за неработещите машини за продажба на билети в автобусите във Варна. Това каза директорът на общинското предприятие "ТАСРУД" Георги Киряков. Той съветва при проблем с устройствата да се подават своевременно сигнали, за да могат бързо да реагират. Киряков увери, че в салоните на превозните средства са налични на видими места..

публикувано на 13.05.24 в 08:15

Адресите без ток

На 13.05.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - ул. Анастасия Железкова 51, 53, 55, 57, 59, 61, ул. Д-р Басанович 53, 55, 57, 59, 61, ул. Ген. Стефан Тошев 36, 38, ул. Джеймс Баучер 2, 4, ул...

публикувано на 13.05.24 в 05:00

Експерт: Очакваме по-добър туристически летен сезон

Очаква се летният сезон да бъде по-добър от този през миналата година, но ръстът на туристите няма да е много висок. Това прогнозира за БНР Иван Грошев – председател на асоциацията на агенциите за входящ туризъм преди официалното откриване на сезона през следващата седмица. Очаква се най-големия брой туристи да бъде от Румъния, каза Иван Грошев. "От..

публикувано на 12.05.24 в 17:05