Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дарителска кампания събира книжки за педиатрични кабинети във Варна

2
Снимка: интернет

Сигурно на много хора се е случвало да чакат за преглед с малко дете пред кабинета на педиатъра и да се чудят как да уплътнят времето така че детето да стои на едно място без да нервничи. Най-често в такива моменти родителите „спасяват“ положението като дадат мобилно устройство на детето да гледа нещо на него или да играе някоя игра. Като алтернатива на този вид занимание, варненската Академия за рециклиращо изкуство предлага друго – докато чакат пред педиатричния кабинет децата да четат книжки, които ще бъдат поставени там в специална малка библиотека.

Варненската Академия за рециклиращо изкуство организира инициатива за събиране на детски книжки, които ще бъдат предоставени в педиатрични кабинети във Варна. Целта е да се ползват от малките пациенти, които чакат да бъдат прегледани, обясни за Радио Варна създателят на академията Наталия Николова.

Вместо да запълват времето си с мобилно устройство докато чакат, децата могат да четат, каза още Николова.

Инициативата стартира на 20 януари, като книжки ще се събират близо 3 седмици в Социалната чайна на ул. „Преслав“ №53 във Варна.

Книжките могат да бъдат за деца от 0 до 11 години, като дарителите също могат да предлагат педиатрични кабинети, в които да бъдат доставени за ползване. Ще има възможност и за размяна на книжки, каза още Николова.

Проявата е част от зелените инициативи на Академията с цел "Нулев Отпадък", като идеята може да бъде последвана и от други екоорганизации в страната, надява се Наталия Николова.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Концерт за деца, ползващи социални услуги, организират във Варна

Във Варна организират концерт за деца по повод Деня на детето - 1 юни. Тържеството под мотото „Всяко дете има значение. Детски права, човешки права“ ще се проведе на 3 юни от 14 часа в Юнашкия салон в града. В програмата са включени музикални изпълнения на деца, ползващи социални услуги. Техни гости ще са други 80 деца, също ползващи различни..

публикувано на 30.05.24 в 16:00

Предложение за брак на тържествената клетва на курсанти към Академията на МВР във Варна (СНИМКИ)

Тържествена клетва на курсисти от Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР се проведе днес във Варна.  По време на церемонията на Морска гара днес един от курсантите предложи брак на своята любима.  Пред погледите на официални лица и граждани дамата на сърцето му каза "да", което предизвика бурните овации на..

публикувано на 30.05.24 в 12:15

Бъдещето на здравето е в клиничните проучвания

„ В световен мащаб все още има недостиг на лекарства за много заболявания, а някои от наличните препарати не са ефективни или имат множество странични ефекти. Клиничните проучвания са единственият начин за намиране на нови, ефективни и безопасни начини на лечение. Златното правило е, че комфортът и безопасността на пациента са с най-висок..

публикувано на 30.05.24 в 10:51

Награждават победителите в конкурса "Зелени приказки"

Във Варна ще наградят победителите в литературния конкурс "Зелени приказки". Събитието ще се състои от 17.30 часа в двора на Археологическия музей, съобщиха организаторите от "Варна Лит".  Литературният конкурс за ученици от 1. до 7. клас на тема „Зелени приказки“, организиран от Международен литературен фестивал „Варна Лит“, приключи на 10 май в..

публикувано на 30.05.24 в 08:26

Отбелязваме Международния ден на картофа

На днешната дата за първи път отбелязваме международен ден на зеленчука, който през вековете е спасил живота на милиони хора в Европа – това е картофът. Обявен от Организацията по прехрана и земеделие на ООН (ФАО). Международният ден на картофа подчертава ролята на дребните семейни фермери, значителна част от които са жени, в опазването на..

публикувано на 30.05.24 в 07:07

Българската армия през вековете представят в Добрич на 1 юни

Открит урок „Българската армия през вековете” ще представи Регионалният клуб „46-и пехотен Добрички полк” към Национално дружество "Традиция" в Добрич на 1 юни. Събитието ще се проведе от 11 до 17 часа в градския парк, зад паметника на загиналите добруджанци във Втората световна война. Инициативата на добричките възстановчици е в чест на 2 юни –..

публикувано на 29.05.24 в 19:55

"Оранжево морето" за първи юни във Варна

Образователното изложение "Оранжево морето" ще се проведе във Варна на 1 юни.  Над 30 учебни организации, училища, детски градини, занимални, езикови, спортни и творчески школи,  клубове по математика, програмиране и скаути ще се включат в събитието тази година.  "Оранжево морето" ще започне в 10.30 часа и ще продължи до 18 часа около Слънчевия..

публикувано на 29.05.24 в 19:27