Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 30 януари с Валерия Василева

Изглед от Вълчи дол към турбините с съседното селище - Суворово

Мерките за превенция и лечение на сърдечносъдовите заболявания - интервю с доц. д-р Васил Трайков, председател на Дружеството на кардиолозите в България за проекта за Национален кардиологичен план.

Какви данъчни облекчения можем да ползваме, когато подготвяме годишната си данъчна декларация като физически лица – разговор със Светла Върбева, заместник-директор на ТД на НАП – Варна.

Всеки проект за ветрогенератор на територията на община Вълчи дол трябва да предвижда минимално разстояние между турбината и жилищата на хората 10 пъти височината на перката реши местинят общински съвет.

Ефективно ли е разделното сметосъблиране във Варна – интервю с Тодор Колев, директор на Дирекция „Екология и опазване на околната среда" в Община Варна.

Във Варна отбелязаха 130 години от рождението на Цар Борис III – Обединител с поклонение пред паметника му в центъра на града.

Интервю с драматурга и режисьор Йордан Славейков преди варненската премиера на неговата пиеса „Виктория“ – моноспектакъл с участието на Деница Даринова.

В минутите за спорт ще ви срещнем с една легенда в спортните танци - Франциска Йорданова, ръководител на клуб „Варна“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

На 27 май в "От другата страна" по Радио Варна

На 27 май в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Henrik Klingenberg (SONATA ARCTICA). Представяне нановия албум на COOL DEN "Фар и факла" – разговор с Никола Симеонов. В "Мазето на Вакашински" – Black Art ("Autumn Souls Of Sofia") и Ясен Вакашински представят "Grind Over Sofia 2024". В предаването ще звучи музика..

публикувано на 27.05.24 в 14:25

НА СВЕТЛО на 27 май със Светлана Вълкова

Предизвикателствата пред развитието на висшето образование в България обсъждат на семинар в ИУ - Варна Вече четири дни варненското село Константиново е без вода До края на май се очаква да бъде пусната водата в новоизградената чешма до бившия "Дом Младост" във Варна За 110-ата си годишнина смесен хор "Черноморски звуци" – Балчик..

публикувано на 27.05.24 в 11:52

НОВИЯТ ДЕН на 27 май с Мариела Димитрова 

В началото на сезона хотелиери в "Слънчев бряг" обявиха, че излизат на протест. Причината е, че от девет месеца Министерството на туризма не е изплащало средства по хуманитарната програма за настаняване на украински бежанци. Някои от хотелиерите твърдят, че имат да получават по 2-3 милиона лева и са застрашени от фалит. Ще ги подкрепят ли колегите..

публикувано на 27.05.24 в 06:20
Chart

#764 ТОП 20 (24.05-31.05.2024)

публикувано на 24.05.24 в 20:27

В „Гравитация нула“ на 24 май

„Гравитация нула“ на 24 май 2024 година с Мартин Николов -   Графичният дизайнер Димитър Трайчев с голямата награда „Варна“; -   Художникът Цветан Кръстев с наградата „Море“ на клуб „Отворено общество - Варна“; -   БЕРОН - Български езикови ресурси онлайн – платформата представя доцент Милен Томов от Института за български..

публикувано на 24.05.24 в 12:43

НОВИЯТ ДЕН на 24 май

Как жителите на Кардам, които са хора от различни националности, както и българи ще празнуват днешния ден на светите братя Кирил и Методий? Теодор Вернигора от Киев е петокласник, който говори прекрасен български език. Научава го лесно, най-вече покрай играта на футбол навън с приятели. Обича да чете всякакви книги. Отлично рецитира "Хайдути" от..

публикувано на 24.05.24 в 06:24

НОВИЯТ ДЕН на 23 май с Иван Барбов

Казват че зад всеки успал се човек, стои по една спряна аларма. За всички, които не са се успали и рано са изключили алармата в прохладното пролетно утро, каним ви да го посрещнете на честотите на Радио Варна във времето от 6.00 до 10.30 часа. Вашата ударна доза ефирен кофеин ще са интересните теми и срещи със събеседници и актуалните..

публикувано на 23.05.24 в 06:13