Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Провадия отново е без обществен транспорт

Провадия
Снимка: Д.Дончева

Община Провадия остана без междуселищен транспорт заради смяна на превозвача, който извършва услугата. Транспортната фирма „Боксер“ ЕООД е избрана за нов изпълнител на обществен превоз на пътници, съобщи за Радио Варна кметът на града Димо Димов. Фирмата получава одобрение след обявена обществена поръчка, на която се явява с досегшния превозвач „Волан 1“ ЕООД. В момента тече 14 дневен срок за обжалване и ако няма такова новият превозвач ще започне работа към средата на месеца, уточни Димов. Той се надява, че от фирма „Боксер“ ЕООД ще осигурят по-качествен и редовен транспорт на жителите, като се обмисля и корекция на транспортната схема, която да удовлетвори нуждите на деца от село Манастир, избрали да учат в Провадия, а не в училището в най-близкото село.

Фирма „Волан 1“ ЕООД беше избрана в средата на миналата година, а договор с нея беше сключен след като община Провадия поиска разрешение за това от Областна администрация Варна. Причината е, че от общината два пъти са обявявали обществена поръчка, но и на двете не се явила нито една фирма. Така се стига до сключването на договор без обществена поръчка, но след разрешение за това от Областната администрация.

По договор старата фирма трябва да изпълнява задълженията си до застъпване на новия превозвач, но от „Волан 1“ ЕООД обявяват, че се отказват, а според Димо Димов нямат техническата възможност и превозните средства, с които да изпълняват ангажимента си към общината.


Провадия

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безработицата в Добрич се увеличава

Безработицата в област Добрич през април 2024 г. е 5,01%, което е с 0,32 на сто повече в сравнение със същия месец предходната година. Постъпилите на работа безработни за отчетния период са 838. Най-много от обявените през месеца свободни работни места са от сферата на хотелиерството и ресторантьорството. 832 са устроени на работа на..

публикувано на 30.05.24 в 19:16

Стартират инвестиции за 500 млн.лв в училищата и детските градини

Стартират инвестиции за над половин милиард лева за подобряване на материалната база на училища и детски градини по Националния план за възстановяване и устойчивост. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. Днес той и кметът на Петрич Димитър Бръчков направиха символична първа копка, с която стартира проект за близо 4,3 млн...

публикувано на 30.05.24 в 18:59

Какви решения взе днес ОбС-Балчик

Бюджетът на читалище „Просвета - 1901“ в село Оброчище се актуализира. Представителният хор "Текенски напеви" от балчишкото село Оброчище ще представи крайморската община на  Международен фестивал „Prague Art Festival” в Прага, Чехия, в периода 12-15 юли 2024 г. За участието им днес Общински съвет - Балчик осигури 12 хиляди лева. Двама местни автори..

публикувано на 30.05.24 в 18:22

80% от първокласниците във Варна са приети по първо желание

80% от първокласниците във Варна са приети по първо желание. Това стана ясно днес, след като приключи първият етап за прием в общинските училища. 3 082 деца са кандидатствали за 3 159 свободни места в паралелките. Класирани са 2 790 деца, което представлява 88% от всички  кандидатствали, съобщават от общинския пресцентър. По първо желание са приети..

публикувано на 30.05.24 в 18:09
жито пшеница ниви жътва

С малко под процент поскъпва стартовата наемна цена за общински ниви в Балчик

С 0.7 процента поскъпва съобразно инфлацията началната наемна цена при отдаване под наем на свободни земеделски земи от общинския поземлен фонд, която в община Балчик при публичен търг ще бъде 78.35 лв. Тя е съобразена с индекса на потребителските цени, публикуван от НСИ за периода от 01.12.2023г. до 30.04.2024г. от 0.7 %.  Най-много са..

публикувано на 30.05.24 в 17:58

Премахнаха арт макета на Черно море

Премахнаха арт макета на Черно море два дни преди официалното закриване на фестивала за съвременно изкуство „Буна“, от който бе част скулптурата, дело на Стоян Дечев. Творбата, изработена от битум, е станала обект на вандалски акт, потвърди за Радио Варна Нели Вълчева, един от организаторите на форума. Припомняме, своеобразната релефна карта на Черно..

обновено на 30.05.24 в 17:54
архив

Общински съветници от Варна питат за законността на ресторант на Траката

Съветник от групата на Алтернативата на гражданите в Общинския съвет на Варна повдигна темата за законността на няколко строежа, сред които и този на мястото на изгорял рибен ресторант на Траката, по време на днешната сесия. От предоставен писмен отговор на кмета до тях става ясно, че на собственика на сградата - заведение за хранене е било издадено..

публикувано на 30.05.24 в 17:28