Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

14 кандидати ще се явят на конкурс за училищни директори във Варненска област

14 души са подали документи за явяване на конкурс за директори на училища във Варна и областта. Това става ясно от справка публикувана в сайта на Регионалното управление на образованието във Варна. Всички подали документи са допуснати до конкурса, се уточнява още в справката. Писменият изпит – тест ще се проведе на 27 февруари 2024 г. от 09.30 часа в сградата на Средно училище с езиково обучение „Ал. С. Пушкин“ във Варна.

Министерството на образованието и науката обяви конкурс за директори на 276 училища в цялата страна. Седем от тях са за училища във Варна и областта. За Варна това са Математическата гимназия, Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване, Основно училище "Свети Иван Рилски" във Варна. В областта - Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Игнатиево, Основно училище „Отец Паисий“ в Бяла, Средно училище „Васил Левски“ в Девня и Второ основно училище „Иван Вазов“ в Провадия.

Причините да се обяви конкурс за директори в съответните училища са две – пенсионната възраст на директорите в момента и директори, които от повече от година и половина са на поста като временно изпълняващи длъжността.

Имената на допуснатите кандидати виж тук.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Домашен питбул нахапа до смърт 36-годишна жена

Районната прокуратура във Варна ръководи разследване във връзка със случай на починала след ухапване от домашно куче жена. Инцидентът е възникнал днес преди обяд в дома на 36-годишна жена. Тя била захапана от домашното ѝ куче за ръката, в резултат от което е възникнала силна кръвозагуба. Жената е починала. Кучето - порода питбул, е обезвредено от..

публикувано на 29.05.24 в 15:09
Цар Фердинанд

Тленните останки на цар Фердинанд вече са в България

Тленните останки на цар Фердинанд вече са в София. Те бяха транспортирани от Германия до България с военен самолет съгласно приетото решение на Министерския съвет, предаде БТА.  Тленните останки на цар Фердинанд бяха пренесени от град Кобург в София с военен самолет, който кацна пред правителствения ВИП на летище София. Ковчегът беше свален и..

публикувано на 29.05.24 в 14:49

ДЯ "Роза" ще има пристройка за две нови групи, подготвят изграждането ѝ

Предстои изграждане на пристройка за две яслени групи към варненската детска ясла №7 "Роза", съобщиха от кметската администрация.  Във връзка с предстоящите дейности  дирекция „Здравеопазване“ информира, че на 03.06.2024 г. (понеделник) започва премахване на дървесна растителност, попадаща в обсега на строително-монтажните работи на обекта...

публикувано на 29.05.24 в 13:45

Икономическият министър поиска оставките на ръководството на "Ел Би Булгарикум"

Оставките на ръководството на "Ел Би Булгарикум" поиска след среща със служители на дружеството, които предприеха протестни действия от вчера,  министърът на икономиката и индустрията д-р Петко Николов.  Министър Николов е разпоредил на Държавната консолидационна компания (ДКК), която е принципал на дружеството, да предприемат необходимите действия..

публикувано на 29.05.24 в 13:02

Откриват новата автогара на 1-ви юни

Сградата на новата автогара ще бъде официално открита тази събота, на 1-ви юни от 10 часа. Но, първите курсове на автобуси по редовни линии ще започнат още в петък. Територията й е 8 хил.кв.м., от тях застроената площ е 1 700 кв.м. Останалата площ са паркоместа за автобуси и микробуси, както и такива за автомобили на граждани. Това каза Веселин..

публикувано на 29.05.24 в 11:35

Ремонтът на ветрохода "Калиакра" ще приключи до 15 дни

Класовият ремонт на учебния ветроход „Калиакра“ започна в началото на седмицата в „Терем – Флотски арсенал“. Ремонтните дейности трябва да приключат до 15 дни. Тази година ще бъде отбелязана 40-годишнината от построяването на баркентината. По този повод се провежда благотворителна кампания за осигуряване на средства за поддръжката и обновяването на..

обновено на 29.05.24 в 10:39

ВиК-Варна с нови багери и самосвали за 2 млн. лева

Близо 2 млн. лева без ДДС са инвестициите в нова техника за нуждите на „Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД. В подвижния състав на дружеството вече има пет чисто нови багер-товарачи, мини багер , удобен за работа в ограничени пространства и четири самосвала с тристранно разтоварване, съобщават от ВиК. Нова строителна техника за нуждите на..

публикувано на 29.05.24 в 10:32