Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екипът на Ветеринарната гимназия в Добрич на протест срещу назначаването на новия директор

Екипът на Професионалната ветеринарна гимназия „Проф. д-р Георги Павлов“ в Добрич организира днес протест пред Регионалното управление на образованието. Недоволството на преподавателите и непедагогическия персонал е продиктувано от избора на нов директор на учебното заведение.

От Ветеринарната гимназия в Добрич са изпратили отворено писмо до редица местни и държавни институции, в което представят неодобрението си от избора на нов директор на училището и аргументите си за това. По думите на учителя по философия Станислав Колев новата директорка няма професионалните качества за управление на подобна гимназия.

От училището настояват за провеждане на нов конкурс и достъп до представените от кандидатите програми за управление. Днес те ще излязат на протест в 16.00 часа пред сградата на Регионалното управление на образованието.

Чуйте повече в репортаж на Мая Щърбанова:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Корабът "Руен" вече е във Варна

Корабът "Руен" на Параходство "Български морски флот" вече е във Варна и е на ремонт. Това съобщи капитан Александър Калчев - изпълнителен директор на параходството.  Припомняме, че корабът беше отвлечен от сомалийски пирати на 14 декември миналата година и в средата на март 2024-а , с помощта на индийския военен флот, беше освободен, а седемте българи..

публикувано на 10.05.24 в 11:35

Данъчни, митничари и полиция влизат в складовете на "Лукойл"

От днес в данъчните складове на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и "Лукойл България" ЕООД започнаха контролни действия. В проверките участват съвместни екипи от служители на Агенция "Митници", Националната агенция за приходите, Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" – МВР, Главна дирекция "Национална полиция“ – МВР и Държавна агенция "Държавен..

публикувано на 10.05.24 в 10:51

Маркет Линкс: Пет партии влизат в следващия парламент

Ако изборите бяха днес, пет партии се очаква да влязат в парламента. Това показват резултатите от националното проучване, финансирано и реализирано съвместно от  bTV  и "Маркет ЛИНКС", проведено сред 1007 лица над 18 г. в страната в периода 27 април - 09 май 2024 г. по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета Коалицията ГЕРБ-СДС ще вкара..

публикувано на 10.05.24 в 10:49

Варненски прокурори със становище до правосъдното министерство заради проекта за Закона за съдебната власт

Прокурорите от Апелативната прокуратура във Варна са изпратили становище до Mинистерството на правосъдието по повод проекта за допълнение на Закона за съдебната власт. Според тях проектозаконът е изготвен без съгласието и без да се вземат под внимание критиките по време на изработването му.  Прокурорите настояват да се изчака произнасянето..

публикувано на 10.05.24 в 09:10

Жители и местна власт в с. Рогачево ще търсят разрешаване на проблема с безводието

Жителите на балчишкото село Рогачево ще се съберат в събота, 11 май, от 11 чaса пред кметството, за да обсъдят с местната управа възможностите за разрешаване на проблема с водоподаването в населеното място.  От 1 май хората Рогачево нямат вода. За един ден тя е прокапала, но и днес водата отново липсва.  Поредна серия от дни на безводие..

публикувано на 10.05.24 в 09:01

Мият центъра на Варна (СНИМКИ)

Два пъти седмично по график мият през този месец центъра на Варна, съобщиха от общинския пресцентър.  Рано тази сутрин специализираните екипи бяха в района на Фестивалния и конгресен център и входа на Морската градина, видя репортер на Радио Варна.  Улиците се почистват с препарат и тежка техника. Чистят се улици, кошчета за боклук и..

публикувано на 10.05.24 в 08:35

Къде няма да има ток на 10 май

Неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия оставят днес със смущения местността "Св. Константин" и курорта " Св. Св. Константин и Елена" в рамките на деловия ден. Без ток ще са днес в част от Дългопол, Вълчидол, Провадия, Девня, селата Есеница, Изворник, Калоян, Кракра,Искър, Рояк и Партизани. Временни смущения ще има в..

публикувано на 10.05.24 в 06:07