Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След срещата на рибарите с кмета

Очаква се още днес да бъдат подновени договорите за ползване на рибарските пристанища

Очаква се до 10 дни проблемите с рибарите да бъдат разрешени и да бъдат подписани договорите им за ползване на пристанищата "Варна" и "Карантината".

 Декларацията на Общинския съвет срещу ветропарковете в Черно море ще се съгласува с експерти и ако има такава процедура, ще бъде изпратена в Народното събрание. Това съобщи кметът Благомир Коцев след срещата си с рибарската общност. Аз съм кмет на Варна и като такъв спазвам волята на варненци и решенията на Общинския съвет, който те са избрали, каза Коцев и подчерта, че влияние на политическите сили не може да има. Поет е ангажиментът договорите за ползване на рибарски пристанища да бъдат подновени още днес, увери кметът и допълни, че става въпрос само за няколко представители на бранша.

Рибарите настояха да бъде подкрепено искането им за недопускане на изграждане на ветрогенераторни перки в морето, което според тях ще застраши поминъка им. Те отново поискаха оставката на директора на "Рибарски пристанища" Лъчезар Братоев.

Коцев каза, че иска да проучи мотивите за исканото отстраняване от поста му и да се убеди, че рибарите не защитават пряко или косвено интересите на определени политически партии. В отговор на въпрос на един от участниците в срещата за проблема с лодкостоянките Коцев отговори, че в момента се разглеждат всички възможности за изграждане на такива. Лъчезар Братоев от своя страна отново посочи, че е поел поста със задачата да се изпълни проектът за удълбочаване на пристанище "Карантината", но процесите в община Варна по думите му се случват бавно. Коцев подчерта, че Братоев е на позицията, за да се намери трайно решение за рибарския порт, а не сезонно драгиране на дъното.

Чуйте повече в звуковия файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Отстраниха директора на Областното пътно управление във Варна заради катастрофата с НСО

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова разпореди незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление във Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел „Инвестиционно-ремонтни дейности“ в ОПУ – Варна Севдалина Казълова. Докато тече дисциплинарното производство, служителите са..

публикувано на 21.05.24 в 12:13

12 души са задържани за купуване на гласове в област Варна

12 души са задържани за купуване на гласове при специализирана полицейска операция на Областната дирекция на МВР във Варна на територията на цялата област за купуване на гласове  и срещу битовата престъпност. По предварителни сигнали в различни малки населени места в различни общини в региона - Провадия, Бяла,  са задържани лица, които са..

публикувано на 21.05.24 в 11:47

Главчев изиска проверка на пътя до Аксаково, където катастрофира кола на НСО

Служебният премиер Димитър Главчев поиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова да извърши незабавна проверка във връзка с информацията за новоасфалтирана част от пътя в района на Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО с жертва и ранени. Това съобщи правителствената пресслужба.  От..

публикувано на 21.05.24 в 11:12

ЦИК прие указанията за вота, бюлетините ще се пускат в 4 кутии

Централната избирателна комисия прие методическите указания за работата на секционните избирателни комисии в страната за изборите 2 в 1 на 9 юни.  Те са различни за секциите, в които ще се гласува само с хартиени бюлетини и за тези, в които ще има и устройства. Заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов уточни пред колегите си в комисията как ще се..

публикувано на 21.05.24 в 11:03

Учениците, на които се е паднала "проблемна матура", ще получат 4 точки от МОН

Всички зрелостници ще получат максималния брой от 4 точки от проблемната задача в матурата по български език и литература. Това заяви служебният министър на образованието Галин Цоков в интервю за Българската национална телевизия. “При някои принтери заради настройка не излезе самата диаграма. Всъщност, числата, цифрите, свързани с нея. Това е някъде,..

публикувано на 21.05.24 в 10:23

Акция в кв. "Максуда" за купуване на гласове във Варна, има задържани (СНИМКИ)

Над петима са задържани към този момент при акция в квартал "Максуда" във Варна.  Специализираната полицейска операция е  за противодействие на престъпления по политически права на гражданите и противодействие на битовата престъпност. Акцията се провежда от тази сутрин на територията на цялата област, съобщи комисар Веселин..

публикувано на 21.05.24 в 10:10

Мъж на 51 години е загинал в катастрофа в Каварна

Мъж на 51 години е загинал при пътнотранспортно произшествие на улица в Каварна. За това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич. Съобщението за инцидента е получено в 19:50 часа в понеделник (20 май). По първоначална информация мъжът е катастрофирал с велосипед с монтиран двигател. Инцидентът е станал на ул. "Черноморска" в Каварна, като..

публикувано на 21.05.24 в 08:45