Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Със съвети за безопасно шофиране:

Полицаи влизат в класните стаи във Варна преди абитуриентските балове

Снимка: Ани Петрова

Инспектори от „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР във Варна влизат в класните стаи със съвети за безопасно шофиране по време на абитуриентските празници.

Служителите на реда обръщат сериозно внимание за тежките пътни злополуки по вина на водачи, превозващи абитуриенти, управление на автомобили с превишена скорост или чрез извършване на опасни маневри; отнемане на предимство, преминаване при червен сигнал на светофара; неправилно превозване на пътници /показващи се от прозорците и люковете на автомобилите или седнали върху рамките на вратите/; возене на повече пътници от броя на местата за сядане в автомобилите; управление от неправоспособни и употребили алкохол водачи; подаване на неразрешени светлинни и звукови сигнали и агресивно поведение към останалите участници в движението.

Целта на пътните полицаи е да дадат знания на учениците, да засилят чувството им за отговорност и да обърнат сериозно внимание на необратимите последствия, сядайки зад волана след употреба на алкохол или наркотици, управлявайки МПС с превишена и несъобразена скорост.

По време на абитуриентските тържества ОДМВР Варна ще засили присъствието на полицейските органи с правомощия за работа по ЗДвП за недопускане на инциденти при организиране придвижването на празнуващите. Със заповед на Старши комисар Андрей Ангелов ще се извършва ефективен контрол на място, по рисковите маршрути с очаквано интензивно движение на абитуриенти, придружаващите ги и след приключване на тържествата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Порционът в МВР се увеличава със 100 лева

Две заповеди за повишаване на месечните възнаграждения и парите за храна на различните категории служители в МВР подписа днес служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, предаде БГНЕС. Единият документ определя увеличаване със 100 лева на порциона за държавните служители по Закона за МВР и за лицата, работещи по трудово правоотношение...

публикувано на 29.04.24 в 17:38

Започва почистването на спирките и проверки на асансьорите в подлезите във Варна

Още тази седмица започва поетапното почистване на спирките на градския транспорт, а след празниците много от тях ще бъдат ремонтирани, информира заместник-кметът Диан Иванов, в чийто ресор е общинската собственост. Кметът Коцев поиска от районните администрации списък на подлезите, които да бъдат приоритетно заложени в списък за рехабилитация на..

публикувано на 29.04.24 в 16:09

Пускат всички фонтани и градски чешми във Варна до средата на май

От 1 до 15 май ще бъдат пуснати всички фонтани във Варна, в това число и този на площад „Независимост“. Това докладваха от фирмата, която поддържа съоръженията, по време на редовната оперативка на всички административни звена в Община Варна. Фонтанът до сградата на Общината има нужда от по-сериозен ремонт, не само от поддръжка, за което е назначено..

публикувано на 29.04.24 в 15:50

Кметът кани партии и коалиции на консултации за състава на секционните избирателни комисии

В изпълнение на чл. 91 от Изборния кодекс и Решение № 3130-ЕП/НС от 23 април 2024 г. на Централната избирателна комисия (ЦИК), кметът на Варна Благомир Коцев кани парламентарно представените политически партии и коалиции - коалиция „ГЕРБ-СДС“, коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“, партия „ДПС“, партия „Възраждане“, коалиция „БСП - За..

публикувано на 29.04.24 в 14:46

Продължава набирането на средства за завършване ремонта на храм „Свети Георги“ в Балчик

С помощта на дарители и общински средства последните две години са извършвани обновления по църковната сграда. Направен е осно­вен ремонт отвътре и отвън, на покрива, сменена дограмата. Дворът е облагороден с нови дръвчета, лехи, цветя и пейки. Пос­троена е чешма според църковната традиция с иконата на св. Георги и..

публикувано на 29.04.24 в 14:28
Радиопредавател

Възможни са прекъсвания на сигнала на Радио Варна утре заради смяна на предавател

На 30 април от 9 до 12 часа ще бъде инсталиран нов предавател на ултракъси вълни ВАРНА 6 на честота 103.4 MHz, излъчващ програмата на Радио Варна. Възможни са прекъсвания на сигнала. Може да слушате Радио Варна през интернет сайта  binar.bg.  

публикувано на 29.04.24 в 11:29

Хотелите на Златни пясъци ще са пълни по Великден

Хотелите на Златни пясъци, които ще отворят за Великден, са със 100% запълнени резервации. Очакват се предимно румънски туристи. Това каза Стоян Маринов, съпредседател на Варненската туристическа камара.  Всяка година 30% от избралите да почиват по празниците в курорта са българи, каза още Маринов и подчерта, че променливото пролетно време не ги спира...

обновено на 29.04.24 в 11:08