Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясен е съставът на отбора ни за Европейското първенство

Автор:

България ще бъде представена с пълни отбори при мъжете, младежите и жените на европейското първенство по спортна гимнастика. Шампионатът на Стария континент за мъжете и младежите ще се състои от 24 до 27 април, за жените и девойките ще е от 2 до 5 май.
Състав на българската делегация:
Мъже: Кевин Пенев, Даниел Трифонов, Йордан Александров, Димитър Димитров, Божидар Златанов
Младежи: Йоан Иванов, Давид Иванов, Георги Стоянов, Никълъс Наков, Наско Миков
Жени: Валентина Георгиева, Никол Стоименова, Никол Соколова, Виктория Венциславова и Калина Тенева
Девойки: Кристин Кръстева и Мишел Арабаджиева
Треньори: Димитринка Алексиева, Филип Янев и Ивелин Андреев (жени и девойки), Милко Танкушев и Дамян Игнатов, Антъни Вайс, Александър Марков (мъже и младежи)
Съдии: Цветана Добрева и Нели Такнушева (жени и девойки), Здравко Куртев и Илия Янев (мъже и младежи)
Вочади на делегацията: Красимир Дунев и Йордан Йовчев



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Черноморец" - Балчик шокира "Спартак"-Варна

Футболистите на Черноморец- Балчик зашеметиха лидера във Втора лига Спартак /Варна/, който е устремен към влизане в елитната футболна група. Балчишкият тим записа категорична победа срещу варненци с 4-1. Черноморец влезе в мача, като предпоследен в класирането и един от отборите, които се борят за оставане във Втора лига. Спартак пък са лидери в..

публикувано на 02.05.24 в 19:53

ВИДЕО: Отзвук от победата на "Черно море Тича" срещу "Спартак" -Плевен

Баскетболистите на "Черно море Тича" успяха да се преборят и да стигнат до трети плейофен мач срещу "Спартак"-Плевен от 1/4 финалите на шампионата при мъжете. Пред собствена публика "моряците" изиграха силен и тежък мач, като в крайна сметка победиха с 80-74 т. Това им дава шанс да участват в трети решителен мач за класиране на полуфинала. Срещата е..

публикувано на 02.05.24 в 11:48

Силен руснак пристига в Нефтохимик

Световен клубен вицешампион вече официално е част от ВК Нефтохимик 2010 за новия сезон 2024/2025. Това е руснакът Павел Мороз. 37-годишният диагонал става втори с Локомотив Новосибирск на световното клубно първенство през сезон 2013/2014. Той е и вицешампион на Русия с този отбор.  205-сантиметровият Мороз за последно носи екипа на азербайджанския..

публикувано на 02.05.24 в 11:42

Ъгба получи ценен приз

Аверил Ъгба от отбора на "Черно море Тича" получи приза за най-добър борец в редовния сезон Националната баскетболна лига в България. Това се случва за втори път. Призът беше връчен на състезателя снощи преди началато на баскетболната среща на "моряците" срещу Спартак /Плевен/.

публикувано на 02.05.24 в 11:40

Черноморец и Р.спортист са на полуфинал

Черноморец се класира за полуфиналите в Националната баскетболна лига. Отборът на Васил Евтимов спечели с 2-0 в серията си с Левски, отстранявайки "сините" след 88:74 (25:17, 26:23, 24:19, 13:15) в мач №2. Отборът на Рилски спортист също се класира за 1/2 финалите. те постигнаха втора победа срещу Шумен с 96-67.

публикувано на 02.05.24 в 11:37

Росен Кирилов обяви групата

Старши-треньорът на ФК Спартак Варна Росен Кирилов определи групата за гостуването от 31-ия кръг на Втора лига срещу Черноморец Балчик. Двубоят е в четвъртък, 2-и май от 18 ч. В есенния дял на шампионата соколите се наложиха на своя стадион с 4:0. Спартак е лидер в класирането с 63 точки и при успех си осигурява завръщане в елита, а Черноморец е..

публикувано на 02.05.24 в 11:34

Двама варненци участваха в реалити шоу в Минск

Двама млади варненци участваха в изключително популярно реалити шоу, което се казва "Герой" и се провежда в Минск, Беларус. Иво Андреев на 13 години, а Магдалена Стоева на 12 години. Те представиха   страната ни в това грандиозно беларуско шоу, което се радва на изключителна популярност.  Треньор на отбора е друг варненец Андрей Андреев, баща на Иво..

публикувано на 01.05.24 в 11:59