Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йотова коментира предложението Главчев да поеме и поста на външен министър

Репортаж на Даниела Стойнова:

Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира във Варна ситуацията с предложението на Димитър Главчев той да поеме и поста на външен министър.

Тя посочи, че ние обсъждаме тази тема на фона на проблемите ,свързани с това, че не сме получили втория транш по ПВУ, че през юни-юли предстои докладът на Европейската комисия за мониторинга на върховенството на закона, както и разнопосочните факти, свързани с бюджета на България.

Според Йотова е странно, че постът на външния министър се обвързва с провеждането на изборите зад граница.



По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

По-ниски цени на абонаментните карти от Варна до съседни села

Абонаментните карти за пътуване с обществения транспорт от Варна до съседните села да поевтинеят. Това гласува на днешното си заседание комисията по финанси и бюджет след дълги дебати. Съветниците решиха цената на картите, които досега се различаваха в зависимост от отдалечеността на населеното място, да бъде уеднаквена. Пътуващите до петте села в..

публикувано на 22.05.24 в 15:33

Експерт: Колата на НСО се е движила със 160 км/ч, преасфалтираният участък пречи да се проучи спирачният път

Загиналият шофьор при тежката катастрофа с кола на НСО на входа на Аксаково е нямал добра видимост заради пътни знаци и растителност, а специализираният автомобил се е движел с много над позволената скорост - 150-160 км/ч. Това са очевидните факти, за които красноречиво говорят и снимките с деформираните коли, коментира пътният експерт от Европейския..

публикувано на 22.05.24 в 14:30

По Ваш сигнал: Жители на блок със 113 апартамента се оплакват от некачествено саниране

От некачествено саниране на блок 152 в район "Младост" във Варна се оплакват живеещи там. Проблемите възникват още преди около шест години, при началото за програмата за безплатна изолация в кооперацията. "Вкъщи започнахме да се наводняваме, около прозорците започна да тече вода. Тогава не ни смениха дограмата - казаха, че не ни се полага, въпреки че е..

публикувано на 22.05.24 в 14:00

Над 2 700 се явяват на трета матура днес

2715 зрелостници са подали заявления да се явят на допълнителен държавен зрелостен изпит по желание. Тази сутрин се провеждат първите два от тях – по математика и по география и икономика от общообразователната подготовка. Желание да се явят на изпита по математика са декларирали близо 600 зрелостници, а по география и икономика – над 220, предаде БНР...

публикувано на 22.05.24 в 11:28

11 учители, психолози и директори от Варна с наградата "Неофит Рилски" на РУО

Регионалното управление на образованието във Варна обяви списъка с отличените педагогически специалисти, удостоени с наградата "Неофит Рилски" и почетния знак на РУО тази година.  Носители на наградата "Неофит Рилски" са 11 преподаватели от различни населени места във Варна. Това са: Йорданка Драгнева Николова , учител по професионална..

публикувано на 22.05.24 в 11:02

Балчик се подготвя за празника на града - 24 май

С по­до­ба­ващ об­лик Бал­чик за по­ре­ден път пос­ре­ща своя праз­ник - 24 май. Най-ран­но­то сви­де­тел­ство за от­бе­ляз­ва­не­то му да­ти­ра от на­ча­ло­то на ми­на­лия век. И в то­зи праз­ни­чен ден по ут­вър­де­на дъл­го­го­диш­на тра­ди­ция мес­тна­та власт ще удос­тои с наг­ра­ди учи­те­ли, уче­ни­ци и дей­ци на кул­ту­ра­та със зна­чи­тел­ни..

публикувано на 22.05.24 в 10:56
Снимката е илюстративна

Заради проблемен запис на матурата по английски: Родители настояват за максимален брой точки

Родители настояват учениците, явили се на втора задължителна матура по английски език, да получат максимален брой точки на задачата за слушане с разбиране, предаде БНР.  Причината: оплаквания на зрелостници, че аудиозаписът не е бил с добро качество. "Всички деца са споделили помежду си, че записът не се е чувал добре, пращяло е, шумяло е. В крайна..

публикувано на 22.05.24 в 10:44