Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна турнирът „Петко Сираков – Иван Илиев“

Автор:

Борците ни започнаха с пет медала на турнира „Петко Сираков – Иван Илиев“ за мъже и жени до 23 г. в зала „София“.
Първи станаха Радомир Стоянов, който в решителната хватка се наложи над Бохдан Олесиенко (Украйна) с туш 52 секунди преди края на срещата в категория до 79 кг на свободния стил. С това възпитаникът на старозагорската школа взе реванш от съперника си за загубата в групите по-рано (0:10).
Първа стана и Ванеса Георгиева, която в категория до 72 кг постигна три победи. А в последната среща се наложи над украинката Дара Константинова с 10:0.
На крачка от титлите останаха Стилян Илиев след 0:6 от украинеца Микита Абрамов при 61-килограмовите на свободния стил, както и Христо Валентинов след 1:10 от Васил Мишанич, също от Украйна при 63-килограмовите на класическия стил. 1 Ванеса ГеоргиеваВ същата категория Гриша Назарян се нареди пети. С бронз се окичи Петър Горняшки (72 кг) . В малкия финал той се наложи с 10:0 над финландеца Джона Муцонен.
В съботния ден стартира надпреварата в останалите категории. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Симеон Михайлов: Голямата ми цел е Световно първенство (ВИДЕО)

Силен турнир по стрийт фитнес се проведе в Стара Загора. Симеон Михайлов от Варна се завърна със златен медал. Той участва в категория „силова“, с още 10 състезатели. В Пловдив имаше друга подобна проява, с повече от 20 участници в неговата категория. Симеон Михайлов се класира трети, като всичко това се случва след година и половина..

публикувано на 09.05.24 в 12:12

Има и такива мачове !

Реал Мадрид се класира за финала в Шампионската лига, след като отстрани Байерн (Мюнхен) с 2:1 на “Бернабеу” и продължава напред с общ резултат 4:3. За трофея испанският колос ще спори с Борусия (Дортмунд) на 1 юни на “Уембли” в Лондон. Тимът на Карло Анчелоти губеше с 0:1 до 88-ата минута след попадение на Алфонсо Дейвис (68’). Резервата Хоселу обаче..

публикувано на 09.05.24 в 11:22

Наближава класик рали "Нептун"

Автомобилното състезание "Класик рали Нептун"  е 2-ри кръг от Националния ретро и еко рали шампионат. Ще има нова категория – „Съвременни автомобили (съвременни класики)“, които ще се движат след класическите автомобили. Ралито е обезпечено от спортни съдии и специалисти от Нептун-Моторспорт, компетентни за този вид ригуларити ралита.Център на..

публикувано на 09.05.24 в 11:18

Българките отстъпиха на Украйна

България загуби с 2:3 (25:18, 20:25, 25:20, 22:25, 21:25) срещу Украйна във втората контрола преди старта на Лигата на нациите. Двубоят се игра при закрити врати в зала „Христо Ботев". Предния ден нашите завършиха 2:2 със същия съперник по договорка между треньорите Лоренцо Мичели и Иван Петков да се изиграят четири гейма.До края на подготовката ни..

публикувано на 09.05.24 в 11:14

Калейн отпада от участие на шампионата ни

По преценка на щаба Боряна Калейн няма да вземе участие в Държавно първенство категория "Елит" (индивидуално) този уикенд. На грацията ѝ предстои участие след две седмици на Европейското първенство в Будапеща и с оглед на тежката програма, която ѝ предстои от треньорския екип, решиха да вземе почивка преди предстоящите състезания...

публикувано на 09.05.24 в 11:12

Фиорентина отива на финал

Фиорентина се класира за финала на Лигата на конференциите за втора поредна година. “Виолетовите” направиха 1:1 при гостуването си на Брюж и с общ резултат 4:3 се класираха за финала.Италианците чакат развоя победителя от мача Олимпиакос и Астън Вила. БРЮЖ - ФИОРЕНТИНА 1:1 1:0 - Ванакен (20) 1:1 - Белтран (85-д)

публикувано на 09.05.24 в 11:11

ВИДЕО: Бившият национал Миро Градинаров става треньор

Бившият волейболен национал Мирослав Градинаров ще става треньор. Той спира с „големия“ волейбол и ще прави школа в мъжко направление към клуб „Варна ДКС“. Миро ще продължи да поддържа форма и да играе за отбора на Бяла. „Повече от 25 години активен волейбол стигат. Мислих дълго, около година и взех това решение. Имах две оферти от наши отбори,..

публикувано на 08.05.24 в 12:20