Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първият безплатен предизборен диспут в ефира на Радио Варна (ВИДЕО)

Първият безплатен предизборен диспут в ефира на Радио Варна, във връзка с предстоящите на 9 юни избори 2 в 1 - за Народно събрание и Европейски парламент, се проведе днес, 11 май, от 10 часа. В него участие взеха кандидати за народни представители, които дискутираха по темата „Регионални политики за решаване на проблемите на Черноморието и Североизточна България, отразени в програмите на политическите партии и коалиции. Инвестиции, туризъм, инфраструктура и екология“. Водещ на диспута бе Валери Великов.

Събитието се излъчи на живо в сайта и фейсбук страницата на Радио Варна.

В първия безплатен диспут се включиха Георги Андреев – ПП „Български Възход“, Ненка Стойчева - ПП „Български Гласъ“, Ивайло Костадинов - ПП „Има Такъв Народ“, Андрей Слабаков – ПП „ВМРО – Българско национално движение“, Коста Стоянов – ПП „Възраждане“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

В пет секции в община Балчик ще има кандидатски листи на Брайлова азбука

На 9 юни г ласуване с подвижна избирателна кутия в общината няма да се организира заради изисквания минимум от 10 желаещи. Изборната администрация обявява, че са определени секции за гла­су­ва­не на из­би­ра­те­ли със зат­руд­не­ния в прид­виж­ва­не­то в гр. Бал­чик – това са двете секции в Мелницата. Из­би­ра­те­ли­те, нуж­дае­щи се от по­мощ за..

публикувано на 04.06.24 в 15:29

Хартиените бюлетини за изборите 2 в 1 ще са със синьо и зелено мастило

Хартиените бюлетини за двата избора на 9 юни  - за Народно събрание и европарламент, ще се с различен цвят мастило, за да не се бъркат. Тази за Народно събрание ще е напечатана със зелено, а за Европейски парламент - със синьо. Това припомни председателят РИК - Варна Велин Жеков. Той каза, че заради изборите 2 в 1 се създава и двойна работа за..

публикувано на 04.06.24 в 13:18

платена публикация
Д-р Ивайло Митковски: Няма да позволим на Пеевски и Борисов да си делкат държавата

Единственият компромис, който ПП-ДБ биха направили след извънредните избори за 50-о Народно събрание, са преговори с евроатлантически формации и да бъде разписано това, което 49-тият парламент не успя да осъществи. Да бъдат описани като ангажименти и дати, определени политики и действия. Според варненския избраник от Демократична България, д-р..

публикувано на 04.06.24 в 09:40

платена публикация
Петър Волгин: ВЪЗРАЖДАНЕ се бори за първо място

"Моите лични очаквания са на 9 юни Възраждане да спечели тези избори, защо ние винаги се борим за първото място.  Целта е победа на „Възраждане“, както на парламентарните, така и на европейските избори.", каза Петър Волгин във Варна. „Възраждане" е партията, която има смелостта да се противопостави на статуквото в България и в Европа"...

публикувано на 04.06.24 в 09:11

750 души от гласоподавателите за Народно събрание в Балчик - без право за евровота

В изборите на 9 юни за Европейски парламент с право на глас в община Балчик, след изтичане на срока за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес, са 16 555 души, а за Народно събрание – 17302, според данните, обявени на сайта на Централната избирателна комиси към 27 май 2024. Това означава, че почти 750 души имат право да гласуват само за..

публикувано на 03.06.24 в 17:51

В 28 секции ще могат да гласуват българите в Гърция

Българите в Гърция ще могат да гласуват в общо 28 секции, съобщава БНР.  В Атина, където живеят най-много наши сънародници, ще отворят пет секции. Те са на удобни и лесно достъпни с транспорт места.  На Халкидики ще има 3 възможности за гласуване, което ще улесни както туристите, така и десетките българи, които работят в туристическия сектор...

публикувано на 03.06.24 в 14:04

платена публикация
Даниел Митов: Гласувайте с номер 22, защото само ГЕРБ-СДС може да гарантира стабилно правителство с 4-годишен мандат

Средствата от втория транш по Плана за възстановяване и устойчивост още не са получени, защото е грешка обвързването им с реформи. Това съобщи  водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Варна Даниел Митов.  В крайна сметка, посочи той, тези пари се полагат на България като средства, които да възстановят икономиката ни след ковид кризата. Траншът..

публикувано на 03.06.24 в 09:22