Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От "Аз вярвам и помагам" призовават с пластмасовите капачки да не се предават други предмети

От благотворителната кампания "Аз вярвам и помагам", в помощ на хиляди бебета, призовават да не се предават други пластмасови предмети, различни от капачки.
Тази година от организацията се натъкват на неочаквани находки. Те напомнят, че не са депо за отпадъци или рециклираща компания, а доброволци, обединени от благородна кауза. Сред откритите вещи попадат спринцовки, дистанционни, четки за зъби, буркани и др.
Припомняме, 26 000 килограма капачки бяха събрани по време на последната акция на кампанията "Аз вярвам и помагам". 19 500 лева е сумата от предадената за рециклирани пластмаса, която ще бъде използвана за закупуване на медицинска апаратура. 

На 20 април се проведе 10-ото издание на събитието. И този път освен капачки, хората предаваха и стотинки.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Алтернативата на гражданите“ свалят доверието си от кмета на Варна

В позиция изпратена до медиите местната коалиция „Алтернативата на гражданите“ от Варна заявява, че към днешна дата, оттегля доверието си от кмета Благомир Коцев. "Търпеливо изчаквахме, поетите от кмета на Варна ангажименти да бъдат спазени - ангажименти към реализирането на работеща инвестиционна политика, завършване на започнатите ремонти,..

публикувано на 04.06.24 в 20:56

Президентът Румен Радев на посещение във Варна и Балчик утре

Президентът Румен Радев ще отбележи Световния ден на околната среда в Балчик с редица инициативи. Фиданки на бяла бреза ще бъдат засадени от държавния глава, кмета на Белия град и ректора на СУ "Св. Климент Охридски".  Събитието се организира съвместно между президентството, СУ и Община Балчик. В него ще участват и министърът  на околната среда и..

публикувано на 04.06.24 в 18:37

Откритият дрон в скалите на Тюленово не е боен

Откритото безпилотно летателно средство в скалите на село Тюленово не е боен дрон. Това установяват специалистите от Военноморските сили след направен оглед на района, отново с дрон. Към намереният апарат няма прикрепен боеприпас, съобщават от ВМС. Проверяват случай на паднал дрон в скалите край село Тюленово Военнослужещи от състава на..

публикувано на 04.06.24 в 18:30

Пожар изпепели последните бараки на бившата циркова площадка

Пожар изпепели последните бараки, намиращи се на терена на бившата циркова площадка. Сигнал за огнения инцидент е подаден към 14,48 часа. Пет паркирани автомобила са били обхванати от пламъците. Няма данни за пострадали, съобщиха за Радио Варна от Областната дирекция на МВР. Районът е силно задимен. Четири екипа на Пожарната във Варна са реагирали..

публикувано на 04.06.24 в 15:29

Токът в Северозапада поевтинява с малко под 1%

Токът в Северозападна България поевтинява с малко под 1%.  За потребителите на "Енерго-Про" цената на електроенергията  пада с 0,9%. Електроенергията за бита ще поскъпне средно с 1,4% от следващия месец, съобщиха от Комисията за енергийно и водно регулиране, предаде БНР.    Според предложенията най-голямо увеличение се предвижда за абонатите на..

обновено на 04.06.24 в 15:18

Еколози ще следят на терен къде изхвърлят боклука от заведенията

Всички еколози, които работят в Община Варна и районните кметства, да бъдат на терен и да извършват проверки за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци. Това разпореждане е дал кметът Благомир Коцев на отдела.  Ще се проверява дейността на сметопочистващата фирма, както и нерегламентираното изхвърляне на отпадъци от страна на търговски обекти и..

публикувано на 04.06.24 в 15:08

Варненски ученици записаха историите на хора в старчески дом

Историите на хора, изживяващи дните си в старчески дом, записаха ученици в личен разговор с възрастните дами и господа. Предизвикателството да вземат интервютата беше за осмокласници и деветокласници от Международния френски лицей „Шарл Перо“ във Варна.  Целта е на първо място да не се прекъсва връзката между поколенията , днес децата имат..

публикувано на 04.06.24 в 15:04