Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Делфините" организират лагер за деца със специални потребности от Варна

Снимка: БГНЕС

Лагер за деца със специални образователни потребности от Варна организират и тази година от младежката организация PTPI "Делфините". Средствата за него бяха събрани по време на традиционния коледен благотворителен базар на доброволците. Почти 22 хиляди лева бяха събрани по време на базара, отчете за Радио Варна президентът на "Делфините" Алина Чаушева. 10 хиляди лева от тях ще бъдат инвестирани за лагера, а останалите средства са вложени за подпомагане на пекарна "Радост" и други каузи, допълни Чаушева.

В края на юни ще бъде лагерът за деца със специални потребности от Варна. Той ще бъде в Дряново за 3 дни или 2 нощувки. Децата, заедно с техни ръководители и представители на "Делфините", ще пътуват с влак, а хотелът, където ще отседнат, е близо до железопътна линия, поясни Алина Чаушева. 

Около 50 са доброволците, част от младежката организация. Всеки желаещ може да стане част от тях целогодишно. "Постоянно набираме нови членове. Нямаме определен срок... Екипът ни е много сплотен", допълни Чаушева.

Целия разговор с нея чуйте в прикачения звуков файл:


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Цар Фердинанд І

Връщат тленните останки на цар Фердинанд от град Кобург в София

Тленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България на 29 май. Траурната церемония започва в 15:30 ч. в царския дворец „Врана“ и е отворена за граждани, съобщиха от Фонд "Цар Борис и Царица Иоанна". Първият цар от Третото българско царство лежи непогребан от 1948 г. в криптата на църквата "Св. Августин" в баварския град Кобург. Там цар..

публикувано на 29.05.24 в 09:01

Черно море e ключово за НАТО. Къде е България?

Само преди дни, в понеделник – 27 май, Парламентарната асамблея на НАТО прие декларация на Украйна да се позволи да използва изпратената ѝ военна помощ за удари по военни цели на руска територия. Декларацията беше приета на пленарното заседание на Асамблеята в София. До момента това беше едно от твърдите условия, с които страни от НАТО..

публикувано на 29.05.24 в 08:14
Влакове се сблъскаха на Централна жп - гара

Влаковете от София за Варна закъсняват с до два часа

Вчерашният инцидент на Централната жп-гара в София стана причина за промени в разписанията на влаковете, които продължават и тази сутрин. Справка в сайта на БДЖ показва, че влаковете от София за Варна се движат със закъснение от 50 минути до 2 часа.  Продължава разследването на причините за инцидента, при който маневрен локомотив удари..

публикувано на 29.05.24 в 07:18
Варна, морето и регатата

Слънчево, с облаци и дъжд

Днес преди обяд ще има повече слънчеви часове.  Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, на места интензивни валежи, придружени от гръмотевици. Възможни са и градушки.  Вятърът ще е слаб от запад и югозапад, но следобед ще се усили до умерен, а по крайбрежието ще се ориентира от юг и югоизток...

публикувано на 29.05.24 в 06:43

Къде няма да има ток на 29 май

Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването днес в следните райони: В периода 09:00 ч. до 17:00 ч. - районите на Провадия – ул. Дунав, ул. Цар Освободител, ул. Георги Кирков, ул. Александър Стамболийски, ул. Преслав, ул. Софроний Врачански, ул. София, ул. Драгоман,..

публикувано на 29.05.24 в 06:38
Снимката е илюстративна.

Две улици в района на ЖП гара ще бъдат частично затворени за движение на 1 юни

Във връзка с постъпило заявление за провеждане на частно мероприятие на 01.06.2024 г. за времето от 18:00 до 23:00 часа ще бъде преустановено движението на пътни превозни средства по ул. „Дръзки” в частта от кръстовището с ул. „Охрид“ до кръстовището с ул. „Хан Омуртаг“. Затворена ще бъде и частта от ул. „Охрид” в отсечката от кръстовището с ул...

публикувано на 28.05.24 в 17:56

Два влака се удариха на Централна гара в София

Два влака се удариха  на Централна гара във София, съобщиха от пресцентъра на МВР за "Хоризонт", предаде БНР. Инцидентът е станал към 16,40 часа. Имало е удар между две композиции по време на маневри в района на гарата.  Леко пострадали са две жени.  Заради инцидента има закъснения на редица влакове в Централна гара.  Към момента се изясняват..

публикувано на 28.05.24 в 17:33