Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Варна: Поемаме контрол над ремонтите, свързани с ВиК

| обновено на 15.05.24 в 17:01
Благомир Коцев, кмет на Варна

Възстановяването на пътната настилка по бул. "Христо Смирненски" след извършените дейности по проекта на ВиК да бъде оставено до носещия слой, а цялостното полагане на асфалт да се направи наесен. Това са изискванията на общината към водното дружество, за да се избегне неудобството за трафика и живеещите в района през летния сезон, обясни кметът на Варна Благомир Коцев. Качеството на ремонтите е ангажимент на ВиК, но ние като община също имаме надзорна функция и ще осъществяваме контрол върху завършените обекти.

В района на Терапията предстои да бъде подменен водопровод в участък от 200 метра, чак тогава ще се пристъпи до асфалтиране на целия булевард, каза още той.

Коцев посочи, че са много потърпевшите и заради това са поискали от ВиК точните графици и датите за финал на ремонтите.

Коцев уточни, че вече всеки четвъртък се провеждат редовни срещи с представители на ВиК и пътните фирми, които да отчитат как вървят те в целия град. Той допълни, че вече навреме ще достига информацията за напредъка на работата по обектите до хората. 

Той коментира и планирания за утре протест на жители в местност Траката заради разкопаните улици, като каза че отсега нататък ще се опитат да диктуват темпото на работа на фирмите. Трябва тяхната организация да стане наша организация, подчерта кметът. По думите му най-голямо напрежение създава липсата на осведоменост и разкопаването на няколко улици едновременно без да е налице една напълно завършена.

Той посочи, че подобен проблем има не само там, засегнати са още в местност Пчелина и в районите по протежението на околовръстния път.

В Пчелина има съвкупност от няколко проблема - водния цикъл, комбинирано с огромното строителство на високи сгради, припомни той.

Чуйте повече от разговора на Даниела Стойнова с Благомир Коцев:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Паралелно преброяване на "Галъп": ДПС е втора сила, "Величие" - 4,4 %

ГЕРБ-СДС са първа политическа сила в резултат на днешните избори за Народно събрание с 24,5%, сочат данни от паралелно преброяване на социологическа агенция "Галъп" с 65% извадка. Втори са ДПС с 15,8%, следвани от ПП-ДБ с 15%. Четвърти са "Възраждане" с 14,3%. Следват БСП със 7,8% и "Има такъв народ" с 5,9%. Четирипроцентовата..

публикувано на 09.06.24 в 23:24

Изборните книжа започнаха да пристигат в Спортна зала

След края на изборния ден във Варна протоколите и изборните книжа започнаха да пристигат Двореца на културата и спорта. 36 са секциите, които към 23 часа вече са в РИК. 646 са секционните избирателни комисии в област Варна за изборите на 9 юни. 411 от тях са в община Варна, а останалите - в други общини в областта. Общо 466 са кандидатите за народни..

обновено на 09.06.24 в 22:49

Еманюел Макрон обяви предсрочни избори

Президентът на Франция Еманюел Макрон обяви, че разпуска френския парламент и свика избори за 30 юни, съобщи Ройтерс.  Решението дойде след категоричното поражение на партията на Макрон - "Ренесанс" в днешния вот за европейски парламент. Тежка загуба за Макрон на евроизборите във Франция Първи според екзитполовете се класира..

публикувано на 09.06.24 в 22:42
Красимира Катинчарова

Красимира Катинчарова: Резултатите на "Величие" от агенциите са нереални, имаме по-голяма подкрепа

Резултатите, които се отчитат от социологическите агенции, са нереални. Ние имаме по-голяма подкрепа. Това заяви в изборното студио на Радио Варна  Красимира Катинчарова, кандидат за народен представител от Варна от политическа партия "Величие".  Според предварителните данни на социологическите агенции политическа партия "Величие" не минава..

публикувано на 09.06.24 в 22:30
Стоил Цицелков

Стоил Цицелков: Голяма част от изкривяването на вота идва от лошо подготвени членове на СИК

Голяма част от изкривяването на вота идва от лошо подготвени членове на секционни избирателни комисии. Това коментира в изборното студио на Радио Варна  Стоил Цицелков, представител на Обединението за честни избори (ОЧИ).  Според него на изборите 2 в 1 не се наблюдава нито масова мобилизация, нито обща идея, която да обедини по-голяма група от хора...

публикувано на 09.06.24 в 22:20

Първи политически реакции

"Никой не постига успех, без да признае помощта на другите. Уверените признаваме тази помощ с благодарност. Благодаря ви, ГЕРБ! Благодаря и на всички, които ни подкрепихте!", написа след профила си във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след обявяването на първите прогнозни резултати от днешните избори 2 в 1, съобщават от БНР. "Благодарим ви!..

публикувано на 09.06.24 в 21:48

Малко над 34% е избирателната активност във Варна в изборите за НС (ОБНОВЕНА)

34,23% е избирателната активност във Варна в изборите за Народно събрание. 138 627 души във Варненско са упражнили правото си на глас - с близо 5000 повече от предходния вот, данните обобщи Велин Жеков, председател на Районната избирателна комисия в Трети многомандатен избирателен район - Варна.  Най-висока е избирателната активност за НС в община Аврен..

публикувано на 09.06.24 в 21:21