Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Евранет”: Европа – древна и модерна, възторжена и магична

• Евродепутатът Евгени Кирилов за акцентите в работата си през новия парламентарен сезон.
• Коментар на европеиста Иван Начев за идеята на Жозе Мануел Барозу Европейският съюз постепенно да се развие във федерация от национални държави.
• Евродепутатът д-р Андрей Ковачев за бъдещето на външната политика на ЕС.
• Евродепутатът Мария Габриел за кампанията в Европарламента за запазването на биологичното разнообразие на континента до 2020 година.
• Каква оценка даде за свършеното по ОП „Регионално развитие” Реналдо Мандментс, ръководител на генерална дирекция „Регионална политика” за България към ЕК при визитата си в страната ни.
• „Европа – древна и модерна, възторжена и магична” – изложба с 22 фотографски платна, посветена на 20 години членство на България в Съвета на Европа и 5 години от приемането ни в Европейския съюз.
• Тотю Младенов, министър на труда и социалната политика, за схемата „Първа работа” по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”, предназначена за младежи до 29-годишна възраст.
• Проекта в Русе „Аз, Градът”, финансиран по схемата „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития” на ОП „Регионално развитие”.
• „Моята Европа”: писателката Нина Божидарова.
• „География на музиката на Европа”.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Асен Ненов, ИКИ: Да стимулираме живота, не само икономиката!

В последното издание на рубриката "Темата на деня" на предаването "Нашият ден" гост беше Асен Ненов, съпредседател на "Институт Кръгова Икономика" (ИКИ)л Той разгледа значението на потребителските битки в контекста на ценностите , които обществото ни приема. Ненов постави под въпрос концепцията за потреблението като ценност, подчертавайки,..

обновено на 15.05.24 в 11:27

Фамилен терапевт: Усещането за семейна свързаност е важно, за да сме щастливи

В Международния ден на семейството фамилният терапевт Борислава Мечева споделя своя професионален поглед върху динамиката на българското семейство в рубриката "Епизоди от живота" на предаването “Нашият ден“. Преподавател в Института по фамилна терапия, тя има задълбочен опит с различни семейни структури и проблематики, както и с методите на подкрепа..

обновено на 15.05.24 в 10:03

Екологическата справедливост включва социалната и икономическа справедливост

В Световния ден на климата търсим природосъобразното потребление като спасение за една застрашена планета. Гост в "Нашият ден" е Венцеслава Кожухарова , координатор в екип "Енергия и климат" на екологичното сдружение "За Земята" . Климатът е ценен ресурс за бъдещето на човечеството, заявява Кожухарова. По думите на госта темите, свързани..

публикувано на 15.05.24 в 09:09
майстор Момчил Дуканов

Дърво с характер

Работата с дърво възпитава и дисциплинира ума, ръцете, чувството за естетика, ако щете, както и усета ни за нещата, били те близо или малко по-далеч от природата. Ръцете и умът на майстора Момчил Дуканов са вече възпитани от музиката – той учи пиано в Музикалната академия, а сетне за дълги години е въвлечен в света на звукорежисурата,..

публикувано на 14.05.24 в 17:00

Биопринтиране на органи – етични аспекти и потенциал

В Пловдивския медицински университет се намира първият български биопринтер. Това нарежда страната ни сред европейските лидери в здравните иновации, свързани с принтирането на тъкани и органи. Интердисциплинарен екип от лекари, фармацевти, дентални специалисти, биолози и експерти по медицинско право изследват огромните възможности и потенциалните..

публикувано на 14.05.24 в 14:05