Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Когато няма да има кой да говори

БНР Новини
Фрагмент от корицата на книгата „Човекът зад чудовището“, предлагана на фестивала на детската книга

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) ще извърши проверка на двете деца, които необезпокоявани от никого на пистата по време на футболния финал между "Славия" и "Левски", демонстрираха по необикновен начин радостта си от мача. От агенцията посочват, че ще сигнализират Българския футболен съюз и полицията. От организацията ще проверяват как децата са били допуснати в този вид на пистата по време на мача и дали са били придружавани от родители.
Двете момченца, чиито снимки бяха разпространени в медиите и социалните мрежи са на видима възраст под десет години, голи са до кръста, а по телата са изписани знакови надписи за агитката на „Левски“. Ще добавя, че върху гърдите на едното момче може да се види нарисувана свастика, а другото е уловено в момент, в който е вдигнало ръката си в нацистки поздрав.
Почти по същото време в Сливен по време на 20-ия национален фестивал на детската книга, който бе проведен под патронажа на председателя на НС Цвета Караянчева, на щандовете на едно от издателствата, наред с детските издания се предлагаше и книгата „Човекът зад чудовището“, разказваща за живота на Адолф Хитлер.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова магистърска програма по астробиология в СУ

СУ "Св. Климент Охридски" открива  нова интердисциплинарна магистърска програма по астробилогия . За целите и възможностите, които предлага специалността, в "Нашият ден" говори гл. ас. д-р Петър Евтимов от Биологическия факултет на Софийския университет. В началото на разговора д-р Евтимов пояснява същността на астробиологията като наука:..

публикувано на 29.04.24 в 12:50

Да подариш една чиста и зелена природа

Това издание на "Terra Култура" посвещаваме на спасителите на ежедневието – хората, чието мислене се простира отвъд удобството на безразличието. Един от тях е Георги Златинов , който е в основата на това с. Делчево да се превърне в най-чистото село, а Гоце Делчев – в най-чистия град. Усилията да организира почистването и залесяването на цели..

публикувано на 29.04.24 в 12:36

Туризмът – разцвет и някои девиации

"Обичам туризма, но не обичам туристите" – такива изказвания могат да се видят в специализирани чатове и групи по темата "туризъм". Всъщност само преди два века хората са се придвижвали в пространството масово единствено при война, природен катаклизъм или за търговия. Кога и защо става толкова привлекателно да се пътешества? Защо понякога обсесията..

публикувано на 29.04.24 в 12:00

Ден за почит към загиналите при трудови злополуки

Според статистиката ежегодно в световен план има приблизително 22,85 млн. жертви на трудови злополуки. През изминалата година у нас са декларирани 87 смъртни случая поради работен инцидент.   28 април е официалният Международен ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки и професионални болести работници , а също и Световен ден за..

публикувано на 29.04.24 в 11:15

Фотоизложба в защита на европейските ценности

Пред прага на изборите за Европейски парламент Сдружение "Мулти култи колектив" отправя послание към обществото – на 30 април с подкрепата на Европейската мрежа срещу расизма (ENAR) и Столична община ще бъде открита фотоизложба за социално ангажирано изкуство, озаглавена "Не на расизма в Европейския съюз" . За проекта в "Нашият ден" разказва..

публикувано на 29.04.24 в 09:55