Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Месец преди изборите – как да не съжаляваме след тях

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Месец преди Избори за кметове и общински съветници 2019 в „Нашият ден“ говорим с политолога Първан Симеонов за това как да направим избор, за който да не съжаляваме.

Питаме го какви са критериите, които са съществени за собствените му решения като избирател, дали да пресмятаме шансовете на предпочитания от нас кандидат и за какво е „виновна“ социологията.

Повече можете да научите в звуковия файл.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Д-р Симидчиев: Спазването на противоепидемичните мерки не е на нужното ниво

За най-новите изследвания на коронавируса, за лечението, ваксината, тестовете и имунната памет. Можем ли да управляваме заразата с дистанция, маски и миене на ръце. Д-р Александър Симидчиев, пулмолог, коментира в "Нашият ден" сегашната ситуация на развитието на епидемията от Covid-19, както и какви последствия може да има решението на правителството за..

публикувано на 05.08.20 в 12:13
д-р Мими Виткова

Д-р Виткова: Правителството неглижира проблема с развитието на епидемията

За реформите в здравеопазването и предизвикателствата. Успяхме ли и доколко да се справим с новото предизвикателство – Covid-19? Бившият министър на здравеопазването д-р Мими Виткова твърди, че в един начален период на епидемията от коронавирус сме успели да се справим, "даже се похвалихме, че сме първенци в Европа...  Само че в последно време това,..

публикувано на 05.08.20 в 11:24

Д-р Брънзалов, БЛС: Искаме да се изгради точен алгоритъм, който да следва пациента

Какви са проблемите в системата на българското здравеопазване в условията на Covid-19? Всеки четвърти лекар е с артериална хипертония, а всеки втори е подложен на вербална агресия, показват статистиките. Заместник-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов коментира в "Нашият ден" настояването на личните лекари да издават направления за PCR тестове. За..

публикувано на 05.08.20 в 09:28

Има ли шанс да бъде спасено туристическото лято

Какви мерки се вземат за спасяването на туристическия бранш? Каква е оценката на тези мерки – има ли шанс да бъде спасено туристическото лято?  Митинг пред Народното събрание събира туристическия бранш днес. Туроператори, туристически агенти, екскурзоводи от обединение "Бъдеще за туризма" подчертават, че това не е протест, а заявена готовност да..

публикувано на 04.08.20 в 10:28
Хайгашод Агасян

Хайгашод Агасян за времената и правилата

Има нещо, което не е наред с човешките взаимоотношения. Говоря в по-голям мащаб. Всеки се среща, разминава се... Аз съм наблюдателен човек и виждам, че хората нямат настроение, хората са с обострени сетива. Реагират често неадекватно и агресивно. Това сподели в "Нашият ден" композиторът  Хайгашод Агасян. Музикантът даде пример със случай с него в..

публикувано на 03.08.20 в 16:11