Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартина Апостолова за Берлинале, киното и още нещо

БНР Новини
Снимка: ЕПА/БГНЕС

„We’ve made it!“ – това написа в профила си в социалните мрежи актрисата Мартина Апостолова, след като спечели приза за „Европейска изгряваща звезда“ на Берлинале 2020. Тя получи тази награда за главната си роля на Ирина в едноименния филм на Надежда Косева, както и за ролите си в други филми. Уморена, но и щастлива, тя избра ефира на програма „Христо Ботев“, за да сподели всичко онова, което остана скрито за нас на Берлинале. 

На Мартина не ѝ се отговаря на въпроса „Как се чувствате след тази награда?“ и затова разговорът започва с думи за Цветана Манева – нейната преподавателка в Нов български университет. След това Мартина разказва за своите впечатления от Берлинале, за ролята си във филма „Ирина“, какво мисли за българското кино, как се съчетават футболът и театърът, както и за новите постановки, където скоро ще можем да я гледаме. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Какво се случва на Солунския панаир на книгата?

Солунският международен панаир на книгата, провеждан в южната ни съседка Гърция, се очертава като едно от най-значимите литературни събития в Югоизточна Европа и не само. Тазгодишното издание привлича 1500 участници, които ще имат възможност да се включат в над 500 събития, разпределени в 14 зали и 4 различни сгради, заемащи обща площ от 16 000..

обновено на 16.05.24 в 11:06
Илина Михайлова и Деян Вачков

Оперните изпълнители Илина Михайлова и Деян Вачков отново в България

Два оперни спектакъла на живеещите в Испания съпрузи Илина Михайлова и Деян Вачков предстоят в Държавната опера във Варна. На 17 май Деян Вачков ще дебютира в ролята на барон Скарпия в една от най-драматичните опери на Джакомо Пучини "Тоска". На диригентския пулт ще застане номинираният за награда "Грами" Росен Гергов. Илина Михайлова ще бъде..

публикувано на 16.05.24 в 10:10

Прави Карнавал, не война

Пъстроцветни костюми, маски, танци и музика ще завладеят Габрово в края на седмицата, Предстои традиционният за града карнавал. Мотото тази година е "Прави Карнавал, не война".  Отделните сцени, изработвани в продължение на няколко месеца от художници, артисти, шивачи и доброволци, представят сатиричен поглед върху политически и обществени теми и..

публикувано на 16.05.24 в 09:20

Световен театър в София за 18-и път

С много богата програма  от 2 юни до 9 юли предстои да видим платформата Световен театър в София. Включени са спектакли на  Тимофей Кулябин, Оскарас Коршуновас и Едуардо Гереро , които ще гостуват на Световен театър в София - 2024 на живо, на сцената на Народен театър "Иван Вазов", Сатиричен театър и Театър "Българска армия" ...

публикувано на 16.05.24 в 09:00

Българската танцова платформа за четвърти път

Започва четвъртото издание на Българската танцова платформа, която е част от 17-ия Международен фестивал за съвременен танц и пърформанс "Антистатик". От 16 до 19 май на различни места в София ще покаже работите на 15 български автори. В България пристигат над 40 международни гости – селекционери на водещи танцови фестивали и институции, както и..

публикувано на 16.05.24 в 08:25