Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здрав дух в здрав хляб

Иван Граховски стъпва на пътя на хляба преди достатъчно много години, за да е повече от сигурен, че този път е ценен, смислен и му носи израстване, във всички аспекти на израстването. 

Хлябът с квас е жив процес, Иван не пропусна да го спомене и при второто ми интервю с него.

Пекарната му се намира в софийския квартал "Красно село" и вече е стъпила в четвъртата си година. Въпреки обичайните първоначални трудности, днес Иван има край себе си партньори, на които може да се довери, и клиенти, които се доверяват на неговата философия за хляба с квас и за храненето изобщо.

Чуйте цялото предаване в звуковия файл.

Снимка – личен архив

По публикацията работи: Милена Очипалска
ВИЖТЕ ОЩЕ

Георги Пеев: Даряването на органи е най-високият акт на хуманност

На връх Гергьовден честитим имения ден на журналиста Георги Пеев, който е гост в предаването "Terra Култура". В предаването той споделя и за вълнуващото си приключение от покоряването на върха Ухуру в планината Килиманджаро, което е осъществено през декември 2023 година. Георги Пеев има две трансплантации - на сърце и на бъбрек. Пеев обсъди..

обновено на 06.05.24 в 12:23

Гергьовден и родният културен туризъм. Какво предлага България?

На връх Гергьовден доц. д-р Соня Алексиева, PR експерт и член на Управителния съвет на Асоциацията за реклама и комуникации в туризма, е гост на предаването "Terra Култура". В него тя представя важността на този ден в българския културен календар и неговата роля за културния туризъм. По думите на доц. Алексиева около 200 000 българи празнуват..

обновено на 06.05.24 в 11:32
Празнично богослужение, в първия ден на Възкресение Христово, в митрополитския катедрален храм „Св. Неделя“ в София

Възкресение Христово – празникът на празниците

"Христос възкръсна от мъртвите, като чрез Своята смърт победи смъртта и на ония, които бяха в гробовете живот подари." Това са словата от Пасхалния тропар, който огласява всички храмове в нощта на Христовото възкресение. Те разкриват неговата същност, благодарение на която ние човеците придобихме живот вечен. От светлината на Неговото..

обновено на 05.05.24 в 13:39

Стара семейна рецепта за козунак от село Габра

В софийското село Габра тази събота навсякъде мирише на козунак, защото тамошното Народно читалище "Стоян Богданлийски 1931" организира кулинарният конкурс "Най-вкусен домашен козунак". Целта му е съхраняване и насърчаване на традицията за домашно приготвяне на празничните хлябове. 83-годишната баба Гергана споделя стара рецепта за козунак,..

обновено на 04.05.24 в 16:03

Храна за нечовеци

Храните за животни са също толкова важни, колкото храните за човеци – не само защото кучето е най-добрият приятел на човека, а и защото човекът може да направи избор в полза на своите четирикраки питомци. Иван Бенин от Банско е потомък на Неофит Рилски и цял живот е обичал животните. Някак естествено е той да започне да се занимава с храни за..

публикувано на 03.05.24 в 15:22